Acest referat descrie Combaterea Obezitatii. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Balteanu Veronica Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Tratamentul obezitatii incepe cu modificarea stilului de viata a pacientului (dieta, activitate fizica, modificari comportamentale). Pentru rezultate bune si de durata, in scaderea ponderala este importanta motivarea pacientului. Acesta trebuie sa aiba asteptari realiste: orice pacient care intra intr-un program de scadere ponderala trebuie sa. Referat Combaterea Obezitatii pentru Facultate. „In esenta,alimentatia rationala a bolnavului nu se deosebeste de a unui om sanatos care se hraneste rational”(mymamaluvs.com). Acest referat descrie Obezitatea. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Muntean Gheorghe Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.
4/13/ · Obezitatea este unul dintre cei mai mortali dusmani ai omenirii. In acelasi timp este si una dintre cele mai comune afectiuni medicale de care oamenii din întreaga lume sufera. Pe scurt, o persoana este declarata a fi obeza daca are o greutate corporala excesiva. Obezitatea este o preocupare foarte serioasa pentru practica medicala si poate da nastere la multe alte .
Combaterea obezitatii referat
Palgrave Macmillan. În era creștină, mâncarea a fost deseori asociată cu lăcomia și desfrânarea. Rethinking thin: The new science of weight Combaterea obezitatii referat and the myths and realities of dieting. Multi oameni obezi se plang de dureri ale obezltatii. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica. Acesta va arde grasimile corpului în timp ce dormiti. Pentru rezultate bune si de durata, in scaderea ponderala este importanta motivarea pacientului. Frecvent folosite pentru estimarea adipozitatii regionale sunt masurarea circumferintei taliei si refert soldului si masurarea pliului cutanat. Hormonii androgeni testosteronul si glucocorticoizii influenteaza depunerea grasimilor in Combaterez Combaterea obezitatii referat a corpului, iar estrogenii in partea inferioara. Homeopatia nu poate substitui dieta si exercitiile fizice, insa poate fi folosita in tratarea cauzei care sta la baza declansarii obezitatii.
no data Consumul mondial mediu de energie pe cap de locuitor din până în Consumul caloric pe cap de locuitor variază considerabil între diferite regiuni și țări. De asemenea, s-a modificat semnificativ de-a lungul anilor. De la începutul . Obezitatea este o problema majora de sanatate publica, atat datorita numarului mare de persoane afectate cat si a riscurilor asociate cu aceasta mymamaluvs.comnd cu anii , incidenta obezitatii a crescut dramatic, atat la adulti cat si la copii. Astfel, de la 15% din populatie in anii 80, incidenta bolii a ajuns la 33% in anul Prevenirea obezitatii referat Obezitate – Wikipedi. no data Consumul mondial mediu de energie pe cap de locuitor din până în Consumul caloric pe cap de locuitor variază considerabil între diferite regiuni și țări. Pentru combaterea sedentarismului puteti face alergari usoare, inot, ciclism, cate de minute pe zi. Chirurgia obezitatii) este nu numai cea mai eficienta metoda de tratare a obezitatii in mod permanent, dar mai ales a bolilor asociate, printre care diabetul zaharat de tip 2. Si stiu ce vorbesc pentru ca asa s-a intimplat in cazul meu.
Obezitate – Wikipedia
Cunoscand o frecventa sporita mai ales in ultimii ani, specialistii Mangosteen pulbere în România avertizeaza si trag semnale de alarma anuntand ca ea poate avea urmari extrem de periculoase pentru sanatate Combaterea obezitatii referat este erizipelul? Accesat Combaterea obezitatii referat 29 iulie Tratarea bolilor cardiovasculare Stabiliti-va praguri realizabile, la 1 kg sau 1,5 kg pe saptamana. Keller, Kathleen Există mai multe organizații care promovează acceptarea obezității. Prin urmare, un deficit în semnalizarea leptinei, fie pe calea deficitului de leptină, fie pe calea rezistenței la leptină, duce Combaterea obezitatii referat supraalimentare și este posibil să contribuie la apariția unor forme genetice și dobândite de obezitate. Economics and Human Biology. Riscul de tromboza, de embolism pulmonar, de diabet, de accident vascular cerebral, de scleroza multipla este de asemenea marit de obezitate, punand viata pacientilor obezi in pericol. Medicina interna Prevenirea, diagnosticarea si tratamentul bolilor organelor interne. Descarcă Acest referat.
Obezitatea apare in urma unui mix care arata astfel: predispozitie genetica, factori de mediu si factori psihologici. Iata factorii care cresc riscul de obezitate:. Mostenirea genetica — genele mostenite pot face ca scaderea in greutate sa fie mai anevoioasa in cazul unor pacienti.
Persoanele care cresc intr-un mediu defavorizat si traiesc intr-o familie cu obiceiuri alimentare nesanatoase, prezinta risc crescut de obezitate. Factorii psihologici — depresia poate cauza obezitate, atunci cand pacientul isi cauta alinarea in mancare.
Obezitatea poate avea ca si consecinta izolarea sociala, precum si izolarea profesionala. Pacientii obezi prezinta risc crescut de depresie, care degenereaza apoi in izolare sociala si chiar si profesionala. Pacientului obez ii este mai greu sa se reintegreze in cercurile sociale si sa isi gaseasca un loc de munca, comparativ cu un pacient cu o greutate normala. Obezitatea morbida pune in pericol viata pacientului.
Nu numai durata vietii acestui pacient este afectata, ci si calitatea vietii acestuia are de suferit. Principalul risc al pacientilor cu obezitate morbida este cel cardiovascular. Bolile cardiace pot provoca decesul pacientilor care sufera de obezitate. Riscul de tromboza, de embolism pulmonar, de diabet, de accident vascular cerebral, de scleroza multipla este de asemenea marit de obezitate, punand viata pacientilor obezi in pericol. Obezitatea poate fi tratata, prin eforturile depuse de pacient si echipa de specialisti care il ajuta, ce poate fi alcatuita din medici, nutritionisti si antrenori de fitness. Dieta alimentara este prima care trebuie modificata pentru scaderea in greutate. Pacientul va fi invatat de medic ce, cum si cand sa manance.
Acesta va renunta la alimentele nesanatoase, bogate in grasimi si zaharuri, dar va reduce totodata si aportul caloric, astfel incat kilogramele in plus sa fie eliminate treptat.
Alimentele permise in tratarea obezitatii sunt cele sarace in calorii. Obezitatea este cauzata, in principiu, de consumul mai multor calorii decat organismul arde. Asadar, pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa limitam numarul caloriilor. Legumele, fructele, cerealele integrale consumate zilnic, precum si carnea slaba gatita prin fierbere, la aburi sau pe gratar, consumata ocazional, ar trebui sa stea la baza dietei pacientilor cu obezitate. Zaharurile adaugate si grasimile nesanatoase trebuie eliminate din dieta pentru ca vor sabota incercarile de a slabi.
Zaharul si alimentele care contin zahar sunt interzise pacientilor care sufera de obezitate. Asadar, dulciurile, sucurile si chiar si unele produse lactate care contin zahar trebuie eliminate din dieta. Si alimentele care contin grasimi saturate si grasimi trans trebuie eliminate din dieta persoanelor obeze. Acestea se regasesc, in general, in alimentele procesate, de tip fast-food sau in carnea grasa. Pentru a evita aceste grasimi, nu consuma nici produse semi-preparate, gustari din comert sau orice aliment cumparat deja preparat. Inlocuieste snacks-urile cu fructe, legume, nuci sau seminte sanatoase si incearca sa mananci alimente cat mai naturale. Pentru adoptraea unui plan alimentar corect, se recomanda consultul unui nutritionist. Un medic poate face planul alimentar cel mai potrivit pentru fiecare pacient in parte.
Tot medicul va stabili si numarul de calorii permise pe zi. Tratamentul medicamentos nu este folosit decat in cazul pacientilor cu riscuri majore de sanatate din cauza obezitatii, la care alte metode nu dau rezultate, iar pacientul nu slabeste nici cu regim alimentar, nici cu sport. Chiar si in aceste situatii, tratamentul medicamentos este folosit in asociere cu un regim alimentar si cu un stil de viata sanatos, pentru a avea efectele dorite. Medicii recomanda tratament medicamentos numai in cazul pacientilor cu un indice de masa corporala mai mare de 30 ori cu un indice de masa corporala 27, in cazul pacientilor cu afectiuni precum diabetul sau hipertensiunea.
Medicamentele care diminueaza senzatia de foame au un impact direct asupra apetitului. Reactiile adverse in cazul acestor medicamente pot fi destul de severe. De asemenea, s-a constatat ca rezultatele acestora sunt doar temporare, apetitul si kilogramele in plus revenind imediat dupa oprirea medicatiei. Medicamentele care reuduc absorbtia intestinala a grasimilor sunt, de asemenea, folosite uneori.
Exercitiile fizice regulate sunt, de asemenea, esentiale in incercarea pacientului obez de a slabi. Caloriile arse in timpul practicarii sportului accelereaza scaderea in greutate, in timp ce hormonii eliberati in creier in timpul exercitiilor fizice combat starile depresive si imbunatatesc stima de sine. Un antrenor va ajuta pacientul obez sa slabeasca mai eficient, insa si sportul practicat pe cont propriu este eficient.
Ideal ar fi ca pacientul care sufera de obezitate sa practice cel putin 40 de minute de sport pe zi, 5 zile pe saptamana. Tratamentele naturiste pot sustine pacientul care sufera de obezitate in incercarea sa de a elimina kilogramele in plus. Acesta nu poate insa sa inlocuiasca regimul alimentar si sportul. Acupunctura este folosita uneori pentru controlul greutatii la pacientii obezi, insa studiile facute in domeniu nu au confirmat eficienta acestei metode alternative in acest sens. Si masajul terapeutic, dar si cel anticelulitic pot fi folosite de catre pacientii obezi.
Nu exista insa dovezi stiintifice care sa confirme eficienta masajului atunci cand vine vorba despre combaterea obezitatii. Specialistii in reflexoterapie sustin ca atingerea anumitor centri nervosi poate accelera procesul de scadere in greutate si poate totodata sa suprime apetitul. Insa nu exista studii care sa confirme acest fapt.
Homeopatia nu poate substitui dieta si exercitiile fizice, insa poate fi folosita in tratarea cauzei care sta la baza declansarii obezitatii. Calcarea carbonica, obtinut din cochilia stridiei, este adesea folosita de catre homeopati in tratarea pacientilor obezi. Interventiile chirurgicale pentru tratarea obezitatii sunt folosite numai in cazul obezitatii morbide, daca indicele de masa corporala al pacientului depaseste 40, respectiv 35 in cazul pacientilor care sufera de afectiuni precum diabet, hipertensiune sau apnee in somn.
Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale folosite pentru tratarea obezitatii, insa medicul este cel in masura sa o aleaga pe cea mai potrivita pentru fiecare pacient. Aceasta interventie presupune restrictionarea dimensiunilor stomacului, precum si incetinirea digestiei, prin montarea unui bandaj gastric, care blocheaza partea superioara a stomacului. In consecinta, stomacul micsorat de bandajul gastric necesita o cantitate mai mica de alimente pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze. Procedura malabsorbtiva nu numai ca restrictioneaza dimensiunile stomacului, insa totodata conecteaza o parte a stomacului direct de intestinul subtire, astfel incat alimentele sa nu mai parcurga intregul sistemul gastrointestinal. Dupa o asemenea interventie chirurgicala de micsoarare a stomacului, pacientul trebuie sa respecte indicatiile medicului cu privire la alimentatia sa.
Acesta va observa ca satietatea se va instala imediat, ceea ce il va determina sa manance putin si des. Chiar si dupa o asemenea operatie, e esential pentru sanatatea pacientului ca acesta sa adopte o dieta sanatoasa si echilibrata.
Pana cand pacientul se recupereaza complet, se recomanda in prima faza consumul de supe si alimente in stare lichida, apoi consumul de piureuri si alimente pasate, iar abia dupa 2 saptamani de la operatie se poate reveni la alimentatia obisnuita. Persoanele obeze se simt adesea discriminate, iar depresia este o consecinta frecventa a obezitatii. Campaniile anti-obezitate incearca sa schimbe atat modul de viata al pacientilor care sufera de obezitate si perceptia acestora asupra propriei sanatati, cat si perceptia societatii in ceea ce priveste persoanele supraponderale.
Cu toate ca obezitatea trebuie luata in serios si combatuta cat mai rapid, exista situatii in care regimul alimentar hipocaloric sau foarte drastic, precum si interventiile chirurgicale, nu sunt recomandate. De pilda, in timpul sarcinii si al alaptarii, nu e indicat deficitul caloric care ar putea afecta sarcina, respectiv calitatea laptelui.
Totusi, pacientele obeze aflate pe perioada sarcinii sau alaptarii pot adopta o dieta sanatoasa, eliminand alimentele nerecomandate precum grasimile nesanatoase si zaharurile. Greutatea oscilanta poate reprezenta un obstacol atat pentru pacientul obez, cat si pentru medicii care il trateaza. In general, exista un motiv pentru care greutatea oscileaza — dereglari hormonale, anumite afectiuni sau curele de slabire drastice tinute intr-un mod haotic si nesanatos.
Dupa ce va depista cauza greutatii oscilante, medicul va putea face recomandarile cele mai potrivite.
Exista si situatii in care unele afectiuni nu permit tinerea unui regim alimentar sau o interventie chirurgicala pentru tratarea obezitatii, insa aceste situatii sunt destul de rare. Obezitatea poate fi prevenita prin adoptarea unei diete sanatoase si a unui stil de viata activ. Kilogramele in plus se acumuleaza in urma unui consum caloric mai mare decat nevoile organismului.
Chiar daca nu avem inca probleme cu greutatea, riscul de obezitate exista daca nu avem un stil de viata sanatos si nu mancam echilibrat. Pentru a reduce riscul de obezitate, trebuie sa ne modificam stilul de viata. Astfel, nu numai ca eliminam posibilitatea de ingrasare, insa reducem totodata si riscul de imbolnavire.
O dieta sanatoasa si echilibrata, bazata pe legume, fructe, cereale integrale si proteine de calitate, consumate in cantitati moderate, ne asigura o greutate normala. Sedentarismul creste riscul de obezitate, de aceea este atat de important sa facem miscare zilnic, fie ca vorbim despre plimbari in ritm alert, alergat, activitati casnice, fitness sau aerobic. Kilogramele in plus se acumuleaza de cele mai multe ori treptat, de aceea este important sa ne calculam constant indicele de masa corporala. Monitorizarea regulata a masei corporale ne ofera prilejul de a depista cat mai timpuriu daca apar probleme.
Monitorizand evolutia in timp a masei corporale, observam imediat ce apar fluctuatii ale greutatii.
Pentru mentinerea unei mase corporale constante, de fiecare data cand observam cresteri ale acesteia, trebuie sa luam atitudine. Imediat ce observam kilograme in plus, reducem numarul de calorii consumate, marim timpul dedicat activitatilor fizice zilnice, ne odihnim suficient pentru a combate poftele nesanatoase si apoi ne cantarim iar. In acest fel, obezitatea nu are prilejul de a se instala intrucat luam atitudine imediat ce apar mici probleme la acest capitol.
Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ. Ãn funcÈie de providerul tÄu de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de pânÄ la 30 de minute. Login Ãnregistrare. Èine-mÄ minte. Recuperare parolÄ. LogheazÄ-te cu facebook. Exista si tipuri de deviere a comportamentului alimentar: tulburarea de tip bulimic acut si sindromul alimentar nocturn. De cele mai multe ori pacientii se prezinta la medic pentru bolile asociate obezitatii. Obezitatea creste riscul de aparitie a bolilor cardio-vasculare aritmii cardiace, moarte subita, ateroscleroza, hipertensiune arteriala , a calculilor biliari, a sindromului de apnee in somn, artrozei la nivelul articulatiilor supuse efectului greutatii , gutei.
Exista tehnici de masurare sau estimare a compozitiei corpului procentul de grasime si tesut muscular folosind absorbtia duala a razelor X DEXA — masoara tesutul adipos total , impedanta bioelectrica AIB — estimeaza procentul de apa din organism , RMN sau CT masoara adipozitatea regionala folosite mai ales in studii stiintifice. Frecvent folosite pentru estimarea adipozitatii regionale sunt masurarea circumferintei taliei si a soldului si masurarea pliului cutanat.
Testele standard de laborator pentru evaluarea unui pacient obez includ profilul lipidic, glicemie si teste privind functionarea ficatului si a tiroidei. Cea mai folosita formula pentru a relationa inaltimea cu greutatea este indicele de masa corporala IMC — rapotul din greutate in kilograme si inaltime in metri la patrat. Utilizarea acestui indice este limitata la copii si varstnici. Circumferinta taliei peste cm la barbati si peste 87 cm la femei reprezinta factor de risc pentru complicatiile obezitatii.
Este important de investigat istoricul familial al pacientului, de inventariat preferintele alimentare ale acestuia si de estimat nivelul activitatii fizice. Trebuie excluse de asemenea depresia ca si tulburarile alimentare bulimie, anorexie, binge-eating. Tratamentul obezitatii incepe cu modificarea stilului de viata a pacientului dieta, activitate fizica, modificari comportamentale.
Pentru rezultate bune si de durata, in scaderea ponderala este importanta motivarea pacientului. Acesta trebuie sa aiba asteptari realiste: orice pacient care intra intr-un program de scadere ponderala trebuie sa aiba obiective care pot fi atinse, masurabile, specifice, realiste si convenabile.
Tratamentul medicamentos se recomanda numai la pacietii la care beneficiul depaseste riscul terapeutic pentru ca toate medicamentele au efecte adverse si eficacitate limitata. Sunt importante de asemenea tratamentul bolilor asociate obezitatii diabet, dislipidemie, hipotiroidie, sindrom apnee in somn, hipertensiune etc si monitorizarea scaderii in greutate pentru ca dietele dezechilibrate, scaderile rapide in greutate sau scaderile ponderale, urmate de cresteri in greutate pot determina aritmii cardiace, depresii, formarea de calculi biliari. Din cauza cresterii globale a obezitatii, preventia este foarte importanta pentru a scadea consecintele medicale si economice ale acestei boli. Sunt necesare programe nationale de sanatate publica pentru adulti si copii pentru a schimba obiceiurile alimentare si combate sedentarismul.
Pentru tratamentul obezitatii pot fi necesare in functie de gradul acesteia si complicatii consultatii la dietetician, fizioterapeut, diabetolog, endocrinolog, psiholog, chirurg, psihiatru. Medicatie — in cazuri selectionate se pot folosi medicamente cu actiune centrala care scad apetitul , periferica care scad absorbtia grasimilor sau care cresc consumul energetic al organismului. Obezitatea: cauze, simptome, tratament. Consultant de specialitate: Dr.
Descriere generala Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer.
Cauzele obezitatii Obezitatea poate fi privita ca o consecinta a interactiunii dintre factorii de mediu si substratul genetic individual. Factori de risc sunt dieta, stres, sedentarism; Simptomele obezitatii De cele mai multe ori pacientii se prezinta la medic pentru bolile asociate obezitatii. Obezitatea: investigatii radioimagistice si de laborator Exista tehnici de masurare sau estimare a compozitiei corpului procentul de grasime si tesut muscular folosind absorbtia duala a razelor X DEXA — masoara tesutul adipos total , impedanta bioelectrica AIB — estimeaza procentul de apa din organism , RMN sau CT masoara adipozitatea regionala folosite mai ales in studii stiintifice.
Diagnosticul de obezitate Cea mai folosita formula pentru a relationa inaltimea cu greutatea este indicele de masa corporala IMC — rapotul din greutate in kilograme si inaltime in metri la patrat. Obezitatea: tratament Este important de investigat istoricul familial al pacientului, de inventariat preferintele alimentare ale acestuia si de estimat nivelul activitatii fizice.
Obezitatea – cauze si metode naturale de combatere – mymamaluvs.com
Autor: Redacția ROmedic. Obezitatea este o problema majora de sanatate publicaatat datorita numarului mare de persoane afectate cat si a riscurilor asociate cu aceasta boala. Incepand cu aniiincidenta obezitatii a crescut dramatic, atat la adulti cat si la copii. Aceasta afecțiune se manifesta printr-o crestere a masei tesutului adiposrezultata in urma Combaterea obezitatii referat aporturi calorice mai mari decat cheltuielile energetice. Factorii care pot conduce la acumularea excesiva a kilogramelor in plus sunt:. Aceasta schimbare poate fi realizata cu ajutorul unei diete sanatoase, a activitatii fizice si, in ansamblu, a modificarii stilului de viata. Daca aceste masuri nu au efect, persoanele care sufera de obezitate pot apela, Combaterea obezitatii referat indicatiile medicului la medicamentecu rol adjuvant sau chiar la unele tehnici chirurgicale in cazurile grave. Cea mai sigura cale de slabire si de mentinere a greutatii este slabirea treptatacu aproximativ 1 kg pe saptamana.
Masurarea exacta a masei adipoase se face Combaterea obezitatii referat dificultate. Doua metode fiabile sunt determinarea volumului corpului prin cantarire subacvatica si absorbtiometria cu fascicul Combaterea obezitatii referat fotonic.
Trebuie sa stim Combaterea obezitatii referat obezitatea influenteaza calitatea vietii si chiar speranta de viata, deoarece mortalitatea la obezi este de trei ori mai mare decat la normoponderali, obezitatea reprezentand un factor de risc foarte important pentru foarte multe bolicardiovasculare, metabolice, reumatismale si chiar canceroase.
Obezitatea se produce ca urmare a unui dezechilibru produs fie prin cresterea cantitatii de mancare consumate, fie prin scaderea consumului de energie, prin reducerea activitatii fizice, de exemplu. Totusi, este bine sa stiti ca obezitatea are si alte cauze. Ne referim la obezitate secundara si anume tulburari endocrine, hipotiroidismul, obezitatea de menopauza, sindromul Cushing etc. La inceput veti simti doar un exces ponderal, evidentiat la cantarirea organismului, la masurarea circumferintei abdominale si la eforturi fizice. Cu timpul, cu cat veti lua mai mult in greutate veti prezenta si alte acuze asa cum ar fi respiratie cu dificultate la efort, palpitatii, dureri ale articulatiilor, mai ales in articulatia soldului, a genunchilor si Combaterea obezitatii referat gleznelor care va vor afecta calitatea vietii.
Complicatii cardiovasculare: hipertensiune arteriala,cardiopatie ischemica,varice ale membrelor inferioare,tromboflebite. Complicatii osteoarticulare : coxartroza,gonartroza degenerarea oaselor bazinului si a genunchiului ,spondiloza lombara.
Complicatii metabolice : diabet zaharat, cresterea grasimilor in sange colesterol,trigliceide. Cele mai de temut sunt hipertensiunea arteriala, dislipidemia si diabetul zaharat, care vor face un cerc vicios si vor da alte complicatii mai grave in special la nivelul inimii si a aparatului respirator. Obiectivele pe Combaterea obezitatii referat trebuie sa le urmati constau in scaderea greutatii corporale, mentinerea greutatii corporale scazute, combaterea factorilor de risc, printre Combaterea obezitatii referat se enumara si fumatul, consumul de alcool, lipsa exercitiilor fizice, alimentatie in exces, prevenirea complicatiilor, imbunatatirea comportamentului alimentar si imbunatatirea calitatii vietii.
Pentru a atinge Combaterea obezitatii referat deziderate trebuie sa adoptati o strategie terapeutica in functie de indicele dumneavoastra corporal IMC :. Alimente permise : zarzavaturi,legume,fructe proaspete, cereale, paine, lapte degresat, branza de vaci slaba, carne slaba, peste slab, margarina. Alimente interzise : dulciuri concentrate ciocolata, prajituri, inghetata, bomboane etccarne grasa, in special de porc, peste gras, untura, slanina, unt,smantana, branza grasa, bauturi alcoolice. Combaterea obezitatii referat combaterea sedentarismului puteti face alergari usoare, inot, ciclism, cate de minute pe zi. In ceea ce priveste modificarea comportamentului alimentar este recomandat sa aveti un program al meselor, servirea unei singure portii, parasirea mesei dupa ce s-a terminat de mancat, efectuarea cumparaturilor cand sunteti satui, evitarea alimentelor interzise, evitarea alcoolului etc.
In final, trebuie sa stiti ca obezitatea este o boala cronica care necesita un tratament sustinut mai ales igieno-dietetic regim alimentar, Combaterea obezitatii referat fizice si respectarea stricta a strategiilor terapeutice enumerate. Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.
Chirurgia obezitatii este nu numai cea mai eficienta metoda de tratare a obezitatii in mod permanent, dar mai ales a bolilor asociate, printre care diabetul zaharat de tip 2. Si stiu ce vorbesc pentru ca asa s-a intimplat in cazul meu. Si acum vad ca se va ace si un studiu clinic despre acest lucru. Ministerul Sanatatii in parteneriat cu clinica Ponderas, unde m-am operat si eu la doamna doctor Filip.
Stiu ca se faceau inscrieri pentru acest studiu pe site-ul Ponderas. Am primit ajutorul unui medic, dr Bogdan Smeu, care a afectuat asupra stomacului meu interventia care se numeste gastric sleeve. A fost singura cale sa slabesc. Rezultatele incep sa se vada caci nu e de mult efectuata operatia. In trei luni am pierdut 19 kilograme si am un IMC de Rezultatele pot sa difere de Combaterea obezitatii referat o persoana la alta.
Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot Combaterea obezitatii referat consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in Combaterea obezitatii referat investigatiilor si analizelor medicale.
Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole. Web analytics. Search for:. Misiunea EduMedical. Cauze Obezitatea se produce ca urmare a Combaterea obezitatii referat dezechilibru Combaterea obezitatii referat fie prin cresterea cantitatii de mancare consumate, Combaterea obezitatii referat prin scaderea consumului de energie, prin reducerea activitatii fizice, Combaterea obezitatii referat exemplu.
De asemenea,trebuie sa evitati consumul de alcool care are Combaterea obezitatii referat aport caloric mare. Clasificare in functie de valoarea IMC: subponderali normoponderal supraponderal obezitate gradul 1 obezitate gradul 2 obezitate gradul 3 Semne si simptome La inceput veti simti doar un exces ponderal, evidentiat la cantarirea organismului, la masurarea circumferintei abdominale si la eforturi fizice. Complicatii Complicatiile va pot afecta aproape toate organele. Cele mai importante sunt: Combaterea obezitatii referat. Complicatii ale pielii : vergeturi, celulita, eczeme.
Complicatii digestive : steatoza hepatica ficat gras ,reflux gastroesofagian.
Tratament Obiectivele pe care trebuie sa le urmati constau in scaderea greutatii corporale, mentinerea greutatii corporale scazute, combaterea factorilor de risc, printre care se enumara si fumatul, consumul de alcool, lipsa exercitiilor fizice, alimentatie in exces, prevenirea complicatiilor, imbunatatirea comportamentului alimentar si imbunatatirea calitatii vietii. Exemple de alimente permise si interzise Alimente permise : zarzavaturi,legume,fructe proaspete, cereale, paine, lapte degresat, branza de vaci slaba, carne slaba, peste slab, margarina. Recommend on Facebook Tweet about it. Pe unua dintre urmatoarele teme de mai Combaterea obezitatii referat. Intrebarile dvs pe aceste pagini sunt transmise automat catre medici: Ce este diabetul?
Verifica-ti riscul de diabet. Despre glicemie si hiperglicemie. Care sunt metodele de identificare ale diabetului.
Ce trebuie sa stiti Combaterea obezitatii referat tipurile de diabet? Ce trebuie sa fac daca am diabet nou descoperit? Ce trebuie sa fac daca am diabet sau prediabet? Cum stiu daca am diabetul controlat? Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici. Dă clic aici pentru a anula răspunsul. Nume obligatoriu. Nita Vasilica spune:. Ionut spune:. Inun procent estimat de 1,5 milioane de decese au fost cauzate direct de diabet.
OMS previzioneaza ca diabetul va fi a 7-a cauza de deces Combaterea obezitatii referat anul O dieta sanatoasa, activitatea fizica Combaterea obezitatii referat, mentinerea unei greutati corporale normale si evitarea consumului de tutun pot preveni sau intarzia instalarea diabetului de tip 2.
Acest referat descrie Obezitatea. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Muntean Gheorghe Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. no data Consumul mondial mediu de energie pe cap de locuitor din până în Consumul caloric pe cap de locuitor variază considerabil între diferite regiuni și țări. De asemenea, s-a modificat semnificativ de-a lungul anilor. De la începutul . Obezitatea este o problema majora de sanatate publica, atat datorita numarului mare de persoane afectate cat si a riscurilor asociate cu aceasta mymamaluvs.comnd cu anii , incidenta obezitatii a crescut dramatic, atat la adulti cat si la copii. Astfel, de la 15% din populatie in anii 80, incidenta bolii a ajuns la 33% in anul Tratamentul obezitatii incepe cu modificarea stilului de viata a pacientului (dieta, activitate fizica, modificari comportamentale). Pentru rezultate bune si de durata, in scaderea ponderala este importanta motivarea pacientului. Acesta trebuie sa aiba asteptari realiste: orice pacient care intra intr-un program de scadere ponderala trebuie sa.
Pentru combaterea sedentarismului puteti face alergari usoare, inot, ciclism, cate de minute pe zi. Chirurgia obezitatii) este nu numai cea mai eficienta metoda de tratare a obezitatii in mod permanent, dar mai ales a bolilor asociate, printre care diabetul zaharat de tip 2. Si stiu ce vorbesc pentru ca asa s-a intimplat in cazul meu.
Obezitatea – cauze si metode naturale de combatere
Poate fi exogenă, geferat este determinată de o alimentație excesivă sau endogenă, când apare în urma unor tulburări Combatwrea glandelor endocrine ori ale centrilor nervoși din hipotalamus. Constituie un factor de risc în diabetul zaharatCombaterea obezitatii referat cardiovasculară Combaterea obezitatii referat arterioscleroză. Obezitatea crește riscul de diverse afecțiuniîn special boli de inimădiabet de tip 2apnee obstructivă de somnanumite tipuri de cancerosteoartrită [4] și astm [4] [6] [7]. În cele mai multe cazuri, obezitatea este provocată de o combinație dintre un consum excesiv de caloriilipsa activității fizice și o predispoziție geneticădeși, în anumite situații, cauzele principale sunt geneleafecțiunile endocrinemedicamentația sau afecțiunile psihice. Există puține dovezi ce Combaterea obezitatii referat punctul de vedere conform căruia anumite persoane obeze mănâncă puțin, însă se îngrașă din Combaterea obezitatii referat metabolismului lent; în medie, persoanele obeze consumă mai multă energie decât cele slabe, dată fiind energia necesară pentru a susține o greutate crescută. Dietele și activitatea fizică sunt principalele ajutoare în tratamentul obezității. Calitatea regimului Comnaterea poate fi îmbunătățită prin reducerea consumului de alimente calorice, cum sunt cele bogate în grăsimi și zaharuri, și creșterea consumului de fibre alimentare.
Se pot lua medicamente împotriva obezității pentru a diminua Combaterea obezitatii referat sau a bloca acumularea grăsimii, împreună cu o dietă potrivită. Obezitatea este una dintre principalele cauze de deces ce pot fi prevenite la nivel mondial, cu o răspândire din ce în ce mai mare la adulți și copiiiar autoritățile o consideră ca fiind una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică din secolul al XXI-lea. Obezitatea este o afecțiune medicală în care grăsimea corporală s-a acumulat în Combaterea obezitatii referat, putând avea un efect advers asupra sănătății.
Acest referat descrie Obezitatea. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document aprox. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte. Obezitatea nu este numai o problema estetica ci in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate.
Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica. Excesul Combaterea obezitatii referat genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii.
Desi obezitatea este considerata o afectiune complexa nutritional-metabolica exista numeroase modalitati de tratament. IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata circumferinta abdominala. Obezitatea Combaterea obezitatii referat imbraca Combaterea obezitatii referat caracter generalizat sau un aspect segmentar. Distributia excesului ponderal la nivelul jumatatii Combaterea obezitatii referat a corpului caracterizeaza obezitatea de tip ginoid „pear-shaped”.
Combaterea obezitatii referat de tip android abdominala, truncala „apple-shaped”: tesutul adipos predomina la Combaterea obezitatii referat trunchiului este corelata cu o rata mai mare de aparitie a complicatiilor. Circumferinta abdominala mai mare de 88 cm la femei si cm la barbati creste riscul dezvoltarii altor probleme medicale.
Aprecierea obezitatii se poate face dupa raportul dintre greutate si inaltime, sau dupa masurarea pliului cutanat. De exemplu un individ inalt de 1,70 m, trebuie sa aiba o greutate de 70 kg. T si G au aceeasi semnificatie ca mai sus. Formula este complicata, de aceea in practica nu se prea foloseste.
Inca din copilarie exista o deosebire in ceea ce priveste cantitatea de grasime si repartitia intre cele doua sexe, prevaland la fetite. Diferenta se mentine si in ceea ce priveste numarul de adipocite celule cu grasimecare este mai mare la femei. Numarul de celule adipoase, odata fixat posibil ereditarramane definitiv. Raportul dintre numarul si volumul celulelor adipoase determina o forma hipertrofica si o alta hiperplazica de obezitate.
Acest raport este controlat de unii hormoni care influenteaza si repartitia. Hormonii androgeni testosteronul si glucocorticoizii influenteaza depunerea grasimilor in partea superioara a corpului, iar estrogenii Combaterea obezitatii referat partea inferioara. Tesutul adipos nu este un tesut inert, deoarece el regleaza captarea acizilor grasi si a trigliceridelor circulante, sinteza endogena a gliceridelor plecand de la glucoza, catabolismul acizilor grasi, eliberarea acizilor grasi in circulatie etc.
Obezitatea endogena este expresia unei boli neuroendocrine. Foarte multi factori contribuie la instalarea obezitatii, care apare atunci cand echilibrul energetic este dezechilibrat, adica energia acumulata numarul de calorii prin alimentatie este mai mare decit energia cheltuita. Obezitatea se intalneste frecvent in tarile cu nivel de trai ridicat. O treime pana la o cincime din populatia adulta a acestor tari este supraponderala.
Este vorba despre un bilant energetic pozitiv intre aportul alimentar excesiv si cheltuielile energetice reduse, prin sedentarism.
Aceasta exprima nivelul de viata. Trebuie sa se tina seama si de faptul, ca pana nu demult, se considera obezitatea ca un semn de distinctie. Relevante sunt picturile lui Rubens, dar si ale altor pictori, unde hiperponderea apare ca simbolul frumusetii. Opinia timpurilor noastre s-a schimbat radical, nu numai estetic, dar si medical. Astazi este o certitudine relatia dintre obezitate si bolile cu cea mai mare rata de mortalitate: bolile Combaterea obezitatii referat, dislipidemiile, diabetul zaharat etc. Proportii asemanatoare s-au inregistrat in infarctul miocardic si in cardiopatia ischemica. Obezitatea este o stare care se auto-întreţine şi se auto-augmentează, perpetuând şi agravând cauzele:. S-a vazut anterior ca obezitatea depinde de numarul si volumul adipocitelor.
Un numar crescut de adipocite este un risc crescut de obezitate. Obezitatea hiperpla-zica, cu numar crescut de adipocite, Combaterea obezitatii referat de alimentatia primita in copilarie. Numarul adipocitelor la adult este fix. El se stabilizeaza in jurul varstei de 20 – 23 de ani.
Volumul adipocitului Combaterea obezitatii referat direct influentat de bilantul caloric. Bilantul caloric pozitiv duce, la adult, la cresterea volumului adipocitului si implicit la obezitate. Cu inaintarea in varsta, se reduce activitatea fizica si surplusul caloric se transforma in trigliceride de rezerva, marind volumul adipocitelor.
Scaderea in greutate inseamna scaderea volumului, nu a numarului de adipocite, care este o valoare fixa. Aceasta este obezitatea hipertrofica, care apare la adult datorita reducerii activitatii fizice, fara o reducere proportionala si a alimentatiei. Pe langa obezitatea hiperplazica si hipertrofica Combaterea obezitatii referat si obezitatea de tip mixt, in care se asociaza o crestere a numarului de adipocite – din perioada Combaterea obezitatii referat – cu o crestere a volumului, care apare oricand in timpul vietii.
Aceasta este mai frecventa la femei. Definiţie – Incapacitatea rinichiului, apărută brusc, de a menţine în parametri normali volumul Obezitate in secolul XXI Auzim in fiecare zi ca trebuie sa traim sanatos, sa mancam sanatos, sa Alimentaţia în cazul diabetul zaharat de tip 2 I Noţiuni generale despre diabet: Diabetul este Introducere Societatea omenească a evoluat în câteva mii de ani şi imaginea omului despre Generalitati — Combaterea obezitatii referat — Clasificare-date epidemiologice.
Definiţie: Piciorul Obezitatea este o problema ce ia amploare in lumea industrializata. Ea nu tine doar de a manca Descarcă acum. Extras din document I. Generalităţi Obezitatea nu este numai o problema estetica ci in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Anatomia tesutului adipos Inca din Combaterea obezitatii referat exista o deosebire in ceea ce priveste cantitatea de grasime si repartitia intre cele doua sexe, Combaterea obezitatii referat la fetite.
Epidemiologie Foarte multi factori contribuie la instalarea obezitatii, care apare atunci cand echilibrul energetic este dezechilibrat, adica energia acumulata numarul de calorii prin alimentatie este mai mare decit energia cheltuita. Obezitatea este o stare care se Combaterea obezitatii referat şi se auto-augmentează, perpetuând şi agravând cauzele: – Defectele de educaţie: părinţii supraponderali vor creşte copii supraponderali.
Cauzele principale ale obezităţii Combaterea obezitatii referat fi: – Dietă neechilibrată, bogată în carbohidrate dulciuri şi grăsimiîn disproporţie cu necesităţile energetice ale organismului: – ca urmare a unei educaţii defectuase, – a sistării bruşte a unei activităţi fizice intensive şi Combaterea obezitatii referat în timp, – în sportul japonez sumo, unde supraponderea avantajază sportivii, care se îngraşă în mod Combaterea obezitatii referat. Etiopatogenie S-a vazut anterior ca obezitatea depinde de numarul si volumul adipocitelor.
Preview document. Fisiere in arhiva 1 : Obezitatea. Descarcă Acest referat. Altii au mai descarcat Licenta. Insuficienta Renala Acuta Definiţie – Incapacitatea rinichiului, apărută brusc, de a menţine în parametri normali volumul Inanitia Inanitie — starea Combaterea obezitatii referat, ce se dezvolta in lipsa totala sau partiala a hranei si de Diabetul Zaharat Alimentaţia în cazul diabetul zaharat de tip 2 I Noţiuni generale despre diabet: Diabetul este Combaterea obezitatii referat similare Curs.
Patologie Cardio-Vasculara de a ajuta la prevenirea lor, la fel cum fac si alte domenii ale sanatatii. El trebuie sa se Obezitatea Obezitatea este o problema ce ia amploare in lumea industrializata.