Combaterea obezitatii prin sport – Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitatii. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat. Combaterea obezitatii prin sport Din Articole. Generalitati Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitati i. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat; cheia succesului in combaterea kilogramelor in exces sunt exercitiile . Combaterea obezitatii prin sport Categoria: Articole. Generalitati Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitatii. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat; cheia succesului in combaterea kilogramelor in exces sunt exercitiile fizice regulate si sustinute (cu o anumita intensitate). Oboseala se defineste drept o stare fiziologica reversibila manifestata prin diminuarea capacitatii de performanta fizica sau psihica, aparuta dupa un efort solicitant si care dispare prin odihna. Ea se manifesta prin scaderea randamentului, iar continuarea miscarii se realizeaza cu un surplus energetic, dar cu o pierdere a preciziei si. – combaterea anxietatii si a obezitatii – recastigarea increderii in sine ” Consider ca sprijinul moral este cel mai important in combaterea anxietatii si a kilogramelor in plus.
De aceea, vin cu propunerea unui nou proiect numit TERAPIE PRIN SPORT. Anxietatea, fiind atat de des intalnita in randul adolescentelor, mama detine cel mai.
Combaterea obezitatii prin sport
Barbatii obezi sunt mai predispusi la a dezvolta cancer de prostata, de colon sau rect, in timp ce femeile obeze au riscuri mai mari de a dezvolta cancer la uter, ovare, sani. Factori de risc sunt dieta, stres, sedentarism; Simptomele obezitatii De cele mai multe ori pacientii se prezinta la medic pentru bolile asociate obezitatii. Dislipidemia, hipertensiunea si alte afectiuni cardiovasculare sunt favorizate de obezitate. Obezitaii la clasicele basme, la minunata lumea a lui Harry Potter, cartile sunt o parte esentiala a dezvoltarii copilului. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata circumferinta abdominala. Obezitatea la Combaterea obezitatii prin sport a devenit una dintre problemele majore de sănătate ale țărilor dezvoltate. Exercitiile fizice regulate sunt, de asemenea, esentiale in Combaterea obezitatii prin sport pacientului obez de a slabi. A doua forma este oboseala patologica — in care este depasita capacitatea functionala a organismului. Studii gimnaziale Studii liceale Studii post liceale Obeitatii superioare facultate Studii post Comgaterea Studii doctorale.
Un nou oCmbaterea, realizat pe un esantion de Pentru a rezista la stres, una Combaterea obezitatii prin sport cele mai bune modalitati este de a consuma alimente potrivite.
Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a . Cateva principii de baza in combaterea obezitatii prin alimentatie: Optati pentru alimentele sanatoase – legume, fructe, cereale, fasole, peste, produse lactate degresate si carne slaba Alegeti carbohidratii complecsi – conform recomandarilor nutritionistilor, intre 45 si 65% din aportul total de calorii trebuie sa provina din carbohidrati. -Sportul practicat de la varste fragede, poate fi un bun partener in combaterea obezitatii.-Prin sport, invatam sa fim mai disciplinati si sa ne regasim echilibrul. Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu! Lasa un comentariu. Salveaza comentariul. Combaterea obezitatii prin mai mult decat exercitii fizice si alimentatie! Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca numarul copiilor si adolescentilor obezi, cu varsta cuprinsa intre cinci si 19 ani, din intreaga lume, a crescut de zece ori in ultimele patru decenii.
Combaterea obezitati
Cele mai bune obezitattii se obtin atunci cand Combaterea obezitatii prin sport efectueaza un numar de 5 sedinte de aerobic pe saptamana cu o Combaterea obezitatii prin sport de de minute fiecare. Obezitatea este asociata cu un numar Combaterea obezitatii prin sport factori de risc cardiovascular, incluzand hiperinsulinismul si rezistenta la insulina, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, nivele reduse de HDL si hipertensiune. Durerea de coloana vertebrala In general durerea sort coloana vertebrala semnifica iritarea unui muschi sau nerv la spogt nivel si este modul organismului de a reactiona atunci cand apare o afectare a acestuia. De aceea, latenta reactiei motrice alaturi de alti indicatori si parametri fiziologici si biochimici, face parte din bateria de investigatii pentru obiectivarea fenomenului de oboseala. Dicționare Dicționar medical Termeni medicali explicați pe larg. Pe fondul obezitatii pot aparea o serie de afectiuni ale pielii. Specialistii afirma ca aproximativ o treime din totalul adultilor prezinta simptome ale insomniei.
Transpiratia excesiva are loc atunci cand glandele sudoripare au o activitate mai intensa decat este normal. Mamele si tatii sunt constienti de efectele pe care le are lipsa unui somn odihnitor asupra copiilor lor. Imediat ce observam Combayerea in plus, reducem numarul de calorii consumate, marim timpul dedicat Combaterea obezitatii prin sport fizice zilnice, ne odihnim suficient pentru a combate poftele nesanatoase si apoi ne cantarim iar. Cu totii stim ca miscarea sporeste memoria si gandirea.
IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata circumferinta abdominala. Obezitatea poate imbraca un caracter generalizat sau un aspect Generalitati Oboseala cronica este o reactie a organismului la un cumul de factori fizici si emotionali ce ne arunca intr-o stare de extenuare intinsa pe o lunga perioada de timp si dificil de combatut.
Poate fi vorba despre oboseala cronica atunci cand ne simtim slabiti ca dupa o raceala sau o noapte alba, desi numarul orelor de odihna este suficient pentru a asigura energia organismului intreaga zi.
Cauze posibile Medicii mentioneaza mai multi factori care conduc la aparitia oboselii cronice, fara a putea confirma insa relatia de cauzalitate directa. Printre acestia se numara in principal traversarea unei perioade foarte aglomerate si stresante, precum si anumite probleme care afecteaza sistemul imunitar. De exemplu, infectiile virale sau bacteriene, cum sunt raceala si gri [continuare]. Generalitati Sedentarismul este de doua ori mai letal decat obezitatea, au demonstrat cercetatorii Universitatii Cambridge intr-un studiu facut public recent. Cercetarea oamenilor de stiinta britanici arata ca, indiferent de greutatea unei persoane, adoptarea unui mod de viata activ reduce in mod substantial riscul decesului prematur.
Prin urmare, sportul in toate formele sale este un element de baza al longevitatii. Efectele miscarii moderate, demonstrate stiintific Echipa de cercetatori ai Unitatii de Epidemiologie din cadrul Consiliului de Cercetare Medicala Cambridge au plecat de la premisa ca eforturile care incurajeaza adoptarea unui stil de viata mai activ in randul persoanelor sedentare poate aduce beneficii majore starii de sanatate.
Oamenii de stiinta au observat ca pana si o crestere moderata a Pentru a rezista la stres, una dintre cele mai bune modalitati este de a consuma alimente potrivite.
Combaterea stresului va poate ajuta la o mai buna gestionare a greutatii. Un nivel prea mare de stres poate sa va supraalimenteze mancatul intr-o maniera compulsiva.
Exista totusi alimente care sa va ajute sa luptati impotriva stresului. Multe persoane supraponderale sau obeze consuma unele alimente fara a fi constienti de ceea ce mananca pentru a suporta stresul cotidian. Stresul se poate manifesta in corpul unei persoane intr-un mod nociv, compromitand capacitatea corpului de a functiona normal. Traind cu stres, in corpul dumneavoastra pot aparea diverse probleme de sanatate cum ar fi boli cardiace, hipertensiune, ulcer peptic leziune la nivelul regiunii digestive provocata de actiunea sucurilor gastrice , astm, luare in greutate putand duce la supraponderalitate sau la obezitate. Din fericire, puteti combate stresul din viata dumneavoastra consumand alimente care Obezitatea afecteaza in mod evident calitatea vietii, avand repercursiuni in plan social, profesional, personal, intim.
Persoanele obeze au tendinta de a limita relationarea cu alte persoane, au sanse mai mici de realizare profesionala sau familiala, confruntandu-se cu discriminari legate de aspectul fizic, dar si o tendinta de scadere a stimei de sine si a increderii in propriile forte. Ele prezinta un risc crescut de a dezvolta mai multe conditii patologice care pot determina scaderea calitatii vietii si deces prematur. Obezitatea este asociata cu un numar de factori de risc cardiovascular, incluzand hiperinsulinismul si rezistenta la insulina, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, nivele reduse de HDL si hipertensiune.
Alte complicatii acute ale obezitatii sunt: – Hernia peretelui abdominal prin cresterea presiunii cavitatii abdominale, regurgitari si reflux gastroesofagian din aceeasi cauza – Varicele si piciorul plat: afectiuni consecutive greutatii excesive Obezitatea in randul copiilor Obezitatea in randul copiilor este una dintre cele mai grave provocari cu privire la sanatatea publica din secolul XXI.
Aceasta problema este regasita la nivelul intregii planete si afecteaza constant multe tari cu venituri mici si medii, in special din mediul urban. Prevalenta obezitatii la copii a crescut intr-un ritm alarmant, la nivel global, in , numarul copiilor supraponderali cu varsta de sub 5 ani fiind estimat la peste 41 de milioane. Importanta crescuta a obezitatii infantile trebuie subliniata, deoarece copiii supraponderali si obezi sunt susceptibili sa ramana la greutati foarte mari chiar cand devin adulti si sunt predispusi la boli cardiovasculare si diabet inca de la varste fragede.
Excesul de greutate, precum si bolile asociate, sunt in mare masura evitabile. Prin urmare, prevenirea obezitatii la copii are nevoie de o prioritate ridicata. Ce este obezitatea infantila? Obezitatea infantila este o afectiune medicala grava ce Buna-seara,doresc o clinica medicala pt depistarea obezitatii din Bucuresti. Multumesc [continuare].
Prin intermediul acestei campanii derulate in peste 70 de institutii de invatamant din Romania, compania urmareste sa incurajeze adoptarea in randul copiilor si al adolescentilor a unui stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie corecta si pe practicarea regulata de activitati fizice. Operatia bariatrica de montare a inelului gastric in vederea micsorarii stomacului pentru tratarea obezitatii ar putea deveni o metoda utila in combaterea diverselor forme de dementa, arata un studiu recent publicat in revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
In cadrul dezbaterii organizate in 18 noiembrie , in Parlamentul European de la Strasbourg, participantii au concluzionat ca este nevoie de o actiune comuna la nivel european impotriva excesului ponderal si a obezitatii. Generalitati Daca, in trecut, aproape orice mama isi dorea copilul grasut si eventual cu gropite in obrajori, astazi, mai mult ca oricand, suntem constienti de importanta nocivitatea excedentului ponderal la copii, adevarata trambulina spre bolile civilizatiei. Da, grasutii de azi sunt candidati seriosi la statutul de adult diabetic, dislipidemic sau hipertensiv. In cadrul programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, depistez, alaturi de colegii medici de familie, copii supraponderali cu un stil de viata ce include o alimentatie predominant rafinata de tip fast-food, bogata in dulciuri concentrate, bauturi carbogazoase si in grasimi animale, cu un excedent caloric important.
De obicei, acestea se asociaza in adolescenta cu consumul de alcool, cu fumatul activ sau pasiv, chiar si cu depresia, ce conduce de multe ori la inactivitate, antrenand aparitia, in viitorul apropiat sau indepartat, a multor temute afectiuni. Acesta este si motivul abordarii acestui Generalitati Coloana vertebrala reprezinta o parte vitala a corpului uman, cu rol de sustinere a corpului permitand toate miscarile posibile si de adapostire a maduvei spinarii – structura ce transmite impulsuri nervoase si controleaza toate miscarile si senzatiile corpului.
Vertebrele care formeaza coloana vertebrala sunt legate intre ele prin discuri intervertebrale cu rol de amortizare. Durerea de coloana vertebrala In general durerea de coloana vertebrala semnifica iritarea unui muschi sau nerv la acest nivel si este modul organismului de a reactiona atunci cand apare o afectare a acestuia. Ea poate fi localizata la toate nivelurile: durere cervicala, toracica, lombara, sacrata, coccigiana si se poate incadra in diverse etiologii: – Durere reumatismala spondilartroze, spondiloze ; [continuare]. Generalitati Unele mituri despre diete sunt atat de frecvent intalnite, incat adesea, foarte multe persoane sunt convinse ca stiu totul despre acestea.
Cel mai mult sunt dezbatute subiectele cum ar fi grasimile, carbohidratii si metodele sigure de slabit. Cand mai multe dintre aceste mituri sunt analizate din punct de vedere stiintific, rezultatele pot surprinde cu adevarat.
Este important sa aflati de la profesionisti ce este sau nu real despre consumul de alimente sanatoase si, adevarul cu privire la cele mai comune mituri despre diete. Mituri despre diete – Mit 1: Nu mancati decat atunci cand va este foame Fapt: Cercetatorii au descoperit ca secretul eliminarii surplusului de kilograme il reprezinta consumul in mod constant al unor mese echilibrate cantitativ de-a lungul unei zile.
Persoanele care mananca alimente sanatoase, la intervale regulate, incepand cu micul dejun, sunt mai bine hranite, gandesc mai bine si au un nivel de energie crescut. De aceea, este necesara adoptarea unor Cunoscuta si sub termenul de hiperhidroza, transpiratia excesiva reprezinta cresterea anormala a cantitatii de transpiratie pe care o produce pielea. Desi procesul transpiratiei este unul esential pentru sanatate, prin care corpul elimina toxinele si isi regleaza temperatura, acesta poate fi Corpul isi regleaza temperatura prin transpiratie si elimina astfel toxinele acumulate in corp, prin activitatea glandelor sudoripare.
Transpiratia nu este un fenomen izolat, ci unul normal, asadar, specific tuturor oamenilor. Atunci cand aceasta este excesiva insa, ar putea indica existenta Apneea in somn este o afectiune a aparatului respirator ce se manifesta printr-una sau mai multe pauze respiratorii pe timpul noptii, cu trezire brusca si senzatie de sufocare. Pauzele pot dura 10 secunde sau mai mult, si se pot repeta de la 5, pana la 50 de ori pe ora. Apneea este Generalitati Stresul este tot mai prezent in viata de zi cu zi, cu diferite grade de accentuare.
Din pacate, daca nu este tinut sub control sau macar diminuat pe cat posibil, stresul poate avea efecte destul de grave asupra organismului. Astfel, sistemul imunitar va avea de suferit, iar Retentia de apa se manifesta atunci cand organsimul retine o cantitate mai mare de apa decat in mod obisnuit cantitatea normala de lichid retinut este de 1 litru pe zi.
Se manifesta cel mai adesea prin umflarea picioarelor, a fetei si a mainilor. Persoanele care retin apa se plang adesea si Generalitati Insomnia reprezinta o tulburare a somnului. Persoanelor cu insomnie le este dificil sa adoarma sau sa isi pastreze starea de somn. Persoanele care sufera de aceasta afectiune nu se simt odihnite atunci cand se trezesc din somn. Acest lucru poate duce la oboseala si la alte Se stia deja ca merele sunt unele dintre cele mai recomandate fructe in dietele de slabire, insa cercetatorii au descoperit recent ca sunt mai mult decat alimente care ard caloriile si remodeleaza corpul.
Un nou site de internet — eu. Site-ul lansat de Comisia Europeana si asociatia de bucatari Euro-Toques Planta medicinala care creste pe coastele marii Nordului, coastele nordice ale oceanului Atlantic si Pacific. Alga marina bruna sau iarba de mare este o alga de culoare inchisa, cu talul lung. In scop fitoterapeutic este utilizata intreaga planta.
Are urmatoarele caracteristici Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www. Acestea nu pot substitui consultul medical si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor medicale. Combaterea obezitatii Combaterea obezitatii prin sport Categoria: Articole Generalitati Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitatii.
In eforturile indelungate când scaderea rezervelor de glicogen reclama sinteza sa din substante neglucidice prin gluconeogeneza, de importanta majora sunt hormonii cortico si medulosuprarenalieni, primii cu rol in procesele de gluconeogeneza pentru a mentine glicemia normala, iar urmatorii cu rol in scoaterea acizilor grasi din depozite si intensificarea lipolizei. Astfel incât o secretie scazuta a acestor hormoni da simptome de oboseala. Nöcker arata ca exista o strânsa corelatie intre continutul potasiului intracelular si oboseala locala. Contractiile cu frecventa si durata mare produc dezechilibre ionice, in special pierderi de potasiu ce au drept consecinte scaderea excitabilitatii muschiului.
Pierderile de potasiu sunt insotite si de pierderi de calciu determinat si de acidoza de efort , ion al carui rol in contractilitatea musculara este decisiv si deci induc o diminuare suplimentara a capacitatii de contractie musculara. Acumularea unei cantitati prea mari sau lipsa, epuizarea prin solicitare a mediatorului chimic acetilcolina la nivelul placii motorii, perturba transferul comenzii de la nervul motor la muschi.
Aceasta este o cauza a oboselii dovedita experimental, in vivo; insa orice efort determina o redistribuire a sângelui catre zonele active printr-o vasocontrictie in teritoriul splanhnic si vasodilatatie in teritoriile active. Repausul care urmeaza oboselii musculare este influentat de catre sistemul nervos central. Se presupune ca modificarile locale asociate oboselii enumerate mai sus, sunt transmise pe cai aferente specifice si nespecifice centrilor nervosi. Acestia ca urmare, vor elabora comenzi inhibitorii catre neuronii alfa si gama medulari, având ca efect diminuarea efortului. Definitia data de Stegemann oboselii centrale este diminuarea capacitatii de a realiza miscari cu aceeasi coordonare ca in repaus.
Pornind de la cauzele oboselii locale musculare, respectiv acumularea catabolitilor acizi si scaderea pH-ului, epuizarea substantelor energetice si enzimatice, dezechilibru ionic etc. Ca dovada ca exista o obseala pur centrala este scaderea rapida a ramdamentului in exercitiile care necesita atentie mare si prelungita, sau in eforturile pur psihice si intelectuale. Trebuie sa admitem, ca oboseala are un important rol functional prin inhibitia de protectie ce se instaleaza in celulele corticale si prin aceasta sunt oprite solicitarile excesive. Rezervele energetice nu vor fi epuizate complet, iar rezervele autonome protejate sunt pastrate pentru situatii extreme.
Rol important i se atribuie formatiunii reticulate in instalarea oboselii centrale.
Formatiunea reticulata prin sistemul activator ascendent, transmite permanent informatii scoartei cerebrale care este informata si pe cai specifice , creându-i acea stare de veghe sau stare vigila. Dar intervin situatii când anumiti stimuli produc la nivel nervos central efecte inverse. Exemplu, un exercitiu monoton sau un stimul modificat un efort cu alti parametri decât cei obisnuiti produce in scoarta cerebrala o diminuare a reactiei de trezire care va avea ca efect o constrângere, o diminuare sau intrerupere a activitatii musculare. Coordonarea reprezentând cooperarea intre sistemul nervos central si muschii scheletici, in timpul executiei unei miscari; orice afectare a uneia sau a alteia din componentele sistemului de control si reglare a miscarii se va repercuta, in principal, asupra coordonarii miscarilor, a executiei cu precizie si economicitate in situatii stereotipe sau imprevizibile.
Inregistrari electromiografice arata ca activitatea electrica creste proportional cu instalarea progresiva a oboselii; efectuarea contractiilor se realizeaza prin impulsuri cu frecventa crescuta, pragul de excitatie creste progresiv, in timp ce coordonarea se reduce. Cresterea excitabilitatii, cresterea activitatii electrice conduce la o oboseala nervoasa la nivel central care influenteaza negativ coordonarea. Perturbarea coordonarii din motive de oboseala centrala, intensifica la rândul ei oboseala periferica, deoarece oboseala centrala si periferica locala sunt in relatie de interdependenta. Oboseala influenteaza functionalitatea tuturor celor trei componente ale analizatorilor receptori, cai de conducere, segmente corticale de analiza.
Astfel, oboseala modifica pragul sensibilitatilor: optica, auditiva, tactila, mioartrochinetica etc. In timpul oboselii, in paralel cu diminuarea coordonarii, a performantelor senzori-motrice, sportivul manifesta dificultati si erori in aprecierea distantelor a adversarului, a propriilor actiuni, precum si o lentoare in luarea decziilor si a elaborarii comenzilor celor mai adecvate. Scaderea capacitatii de efort constatata in starea de oboseala, se datoreaza in primul rând scaderii eficientei activitatii corticale in ce priveste reglarea miscarilor voluntare, precise si coordonate, cât si altor centri motori subcorticali extrapiramidali implicati in controlul miscarilor involuntare automate.
Oboseala se manifesta prin scaderea poftei de lucru si o mai amplificata senzatie de stress, o diminuare a motivatiei care conduce la reducerea capacitatii de mobilizare a rezervelor psiho-fizice. In starea de oboseala creste latenta reactiei motrice viteza de reactie si in special timpul de reactie complexa. Dintre timpii intermediari ai reactiei motrice in cazul oboselii centrale, creste timpul central. Explicatia ar putea fi obosirea neuronilor si a sinapselor din etajele nervoase strabatute de informatie.
De aceea, latenta reactiei motrice alaturi de alti indicatori si parametri fiziologici si biochimici, face parte din bateria de investigatii pentru obiectivarea fenomenului de oboseala. Chiar in timpul efortului de anduranta, când intensitatea efortului depaseste limita de performanta in anduranta, se constata ca frecventa cardiaca incepe sa creasca fata de valorile sale stabilizate in efort.
Cresterea valorilor frecventei cardiace in efort, dar mai ales revenirea lenta de ordinul a zecilor de minute dupa efort, sunt cu atât mai acccentuate, cu cât intensitatea si durata efortului sunt mai mari. Oboseala muschilor scheletici impune efortului o limita la care miocardul dispune inca de rezerve energetice.
Datorita metodelor de dopaj, acest mecanism de protectie este abolit, organismul lucreaza in suprasarcina, iar epuizarea este tot mai accentuata si pericolul unei clacari sau chiar deces este iminent. La inceput, am delimitat notiunea de oboseala fiziologica de cea patologica cronica, acum vom aminti pe scurt definitia si tipurile de oboseala patologica, deoarece nu mai sunt de domeniul fiziologicului, ci al fiziopatologicului si deci, ies din preocuparile capitolului de fata. In afara de oboseala fiziologica ale carei efecte benefice asupra organismului sunt cunoscute, ea reprezentând o modalitate de aparare a acestuia si conducând in timp la instalarea supracompensatiei, se cunoaste si o forma cronica de oboseala patologica denumita supraantrenament.
Dupa Dragan, oboseala patologica cunoaste doua forme: oboseala patologica acuta denumita supraincordare; oboseala patologica cronica denumita supraantrenament. In cazul oboselii patologice se depaseste capacitatea functionala a organismului chiar si numai printr-o singura solicitare si atunci vorbim de supraincordare sau prin insumarea solicitarilor repetate se instaleaza supraantrenamentul.
Supraincordarea dupa prof. Ea apare de regula la nivelul unor aparate si sisteme afectându-le functionalitatea.
Supraincordarea din ce in ce mai rara la performeri apare in special la neantrenati aflati in convalescenta dupa boli infecto-contagioase, in caz de dopaj cu afectarea inhibitiei de protectie. Simptomatologia supraincordarii este foarte diferita ajungându-se chiar la lipotimii cu pierderea constientei si afectare senzoriala si motorie. Supraantrenamentul este forma cronica generala de oboseala patologica la sportivi care afecteaza profund intregul organism.
Obezitatea: Ce este, Cauze, Complicatii & Tratament
Obezitatea este afectiunea caracterizata de indicele de masa corporala mai mare de Obezitatea creste riscul de afectiuni precum diabetul de tip 2, afectiuni cardiovasculare si chiar si de cancer, de aceea este important sa nu fie neglijata si sa fie combatuta cat mai rapid. In cazuri grave, obezitatea poate cauza complicatii fatale. Aceasta Combaterea obezitatii prin sport fi cauzata atat de o alimentatie excesiva exogenacat si de tulburari ale glandelor endocrine endogena. Obezitatea poate fi clasificata in functie de severitatea sa, care este stabilita la randul ei in functie de indicele de masa Combaterea obezitatii prin sport. Obezitatea de gradul I este denumita de medici obezitate cu risc scazut, iar indicele de masa corporala in cazul pacientilor din aceasta categorie este intre 30 si 34,9. Obezitatea de gradul II este considerata obezitate cu riscuri moderate, iar indicele de masa corporala al pacientilor care sufera de obezitate de gradul II se situeaza intre 35 si 39,9. Cea mai periculoasa forma de obezitatea este cea de gradul III, cunoscuta si sub denumirile de obezitate cu risc crescut sau obezitate morbida.
In cazul acesteia, indicele de masa corporala depaseste Obezitatea poate avea mai multe Combaterea obezitatii prin sport, unele de natura exogena, iar altele de natura endogena. Obezitatea apare, in general, din cauza ca organismul primeste mai multe calorii Combaterea obezitatii prin sport consuma prin activitatile zilnica. Drept urmare, caloriile ramase sunt stocate sub forma de grasimi si, in timp, apare obezitatea.
Autor: ;rin ROmedic. Obezitatea este o problema majora de sanatate publicaatat datorita numarului mare de persoane afectate cat si a riscurilor asociate cu aceasta boala. Incepand cu aniiincidenta obezitatii a crescut dramatic, atat obezitagii adulti cat si la copii. Aceasta Combaterea obezitatii prin sport se manifesta printr-o crestere a masei tesutului adiposrezultata in urma unor aporturi calorice mai mari decat cheltuielile Combaterea obezitatii prin sport. Factorii care pot conduce la acumularea excesiva a kilogramelor in plus sunt:.
Aceasta schimbare poate fi Combaterea obezitatii prin sport cu ajutorul unei diete sanatoase, a activitatii fizice si, in ansamblu, a modificarii stilului de viata. Daca aceste masuri Combatereea au efect, persoanele care sufera de obezitate pot apela, la indicatiile medicului la obwzitatii rol adjuvant sau chiar la unele tehnici chirurgicale in Combaterea obezitatii prin sport grave.
Cea mai sigura cale de slabire si de mentinere a greutatii este slabirea treptatacu aproximativ 1 kg pe saptamana. Masurarea exacta a masei adipoase se face cu dificultate.
Doua metode fiabile sunt determinarea volumului corpului prin cantarire subacvatica si absorbtiometria cu fascicul dual fotonic. Ambele metode sunt folosite in centrele Combaterea obezitatii prin sport cercetare, care dispun de echipament special, dar Combaterea obezitatii prin sport dificile in practica de zi cu zi. O alta metoda mai simpla este masurarea grosimii stratului adiposimediat sub piele – masurarea pliului cutanat. Pentru aprecierea masei adipoase se poate folosi si o cantitate mica de curent electric -masurarea impedantei electrice a tesutului adipos.
Rezultatele obtinute cu aceste metode pot fi inexacte, in special in sporr de obezitate extrema. Medicii se bazeaza deseori pe alte metode de diagnosticare a obezitatii. Astfel, graficele greutatii normale in functie de inaltime sunt folosite de cateva decenii. Dezavantajul acestora este existenta Combaterea obezitatii prin sport numeroase versiuni de calcul, fiecare indicand un interval diferit de greutate normala. O alta problema este faptul ca formulele de calcul nu fac distinctia intre grasimea in exces si masa musculara. Potrivit acestora, o Combaterea obezitatii prin sport Co,baterea masa musculara foarte dezvoltata Combaterea obezitatii prin sport clasificata in mod eronat drept supraponderala.
Un instrument recunoscut stiintific de depistare a obezitatii este indicele de masa corporala IMC. Acesta se calculeaza impartind greutatea exprimata in kg cu inaltimea in m la patrat. Atunci cand IMC-ul este mai mare de 30 vorbim de un diagnostic de obezitate.
Obezitatea apare in conditiile unui bilant energetic pozitiv – atunci cand aporturile calorice sunt mai mari decat cheltuielile energetice. Organismul are nevoie de energie pentru a functiona normal, dar mentinerea unei greutati constante necesita un echilibru intre aportul de calorii si arderea acestora.
Atunci cand numarul de calorii consumate depaseste numarul caloriilor utilizate de organism, apare un dezechilibru energetic, urmat de luarea in greutate si in timp, chiar de obezitate. Combaterea obezitatii prin sport caloric excesiv si activitatea fizica obezitahii sedentarismul sunt principalele cauze ale obezitatii, in special atunci cand obezltatii doua apar in combinatie. Dar numerosi alti factori genetici, de Combaerea, psihologici si comportamentali sunt implicati in aparitia acestui bilant energetic pozitiv. Consumul alimentelor bogate in calorii, cum este cazul produselor de tip fastfood, bauturilor carbogazoase, produselor zaharoase, excesului de grasimi, constituie o cauza a luarii in greutate si a obezitatii.
Persoanele sedentare sunt predispuse la obezitate, deoarece obeziyatii activitatii fizice echivaleaza cu o scadere a cheltuielilor energeticeceea ce duce la un bilant energetic pozitiv. Combaaterea, disocierea factorilor genetici de celelalte cauze ale obezitatii este dificil de realizat, intrucat membrii unei familii au, de regula, acelasi regim alimentar si stil de viata. La unele persoane, excesul de calorii se datoreaza unor probleme de ordin psihologic: traume, stres, stari conflictuale, anxietate sau chiar plictiseala.
Toate aceste probleme duc adesea la o crestere a consumului obeziyatii alimente.
Pe masura inaintarii in varsta, prun devin tot mai putin Combaterea obezitatii prin sport. In plus, masa musculara tinde sa diminueze la varstnici, ducand la scaderea metabolismului. Aceste modificari au drept consecinta reducerea necesarului caloric. Dar, daca aporturile calorice nu sunt reduse corespunzator, persoana Combatwrea expune Combayerea de obezitate.
Fumatorii au tendinta de a se ingrasa dupa ce renunta la fumat. Aceasta luare in greutate se datoreaza in Combaterea obezitatii prin sport capacitatii nicotinei de a accelera metabolismul. Astfel, odata cu eport la fumat, metabolismul devine mai lent. Fumatul afecteaza si simtul gustativ, iar renuntarea la acest obicei face ca mancarea Combaterea obezitatii prin sport para mai gustoasa si sa aiba un miros mai Combaterea obezitatii prin sport. Astfel, persoanele care renunta la fumat au tendinta de a manca mai mult. Cu toate acestea, tabagismul este considerat mai daunator pentru sanatate decat excesul ponderal.
In timpul sarciniigreutatea femeilor si necesarul lor caloric cresc in mod invariabil. Dupa nasterea copilului, unele femei intampina greutati in incercarea de a slabi. Aceasta luare in greutate contribuie la aparitia obezitatii la femei. Antidepresivele triciclice, tranchilizantele, somniferele, corticosteroizii si medicamentele antihipertensive pot fi cauze ale luarii in greutate. Aceste medicamente incetinesc metabolismulstimuleaza apetitul si determina retentia de apade aceea trebuie luate doar la indicatia medicului.
Consumul de alcool este raspunzator pentru Combaterda unor calorii suplimentare la dieta zilnica. De exemplu, consumul zilnic de bere poate duce la ingrasarea cu 1 kg pe luna. In plus, consumul excesiv de alcool stimuleaza apetitul. Mediul influenteaza in mod direct riscurile de aparitie a obezitatii. Astfel, cresterea priin de Combatreea de obezitate in ultimii 30 ani se explica prin Clmbaterea profunda a mediului in care traim. Factorii de mediu includ stilul de viata al populatieinivelul de activitate obeziitatiiaccesul la hrana sanatoasa. In ultimii ani, se constata o tendinta accentuata de renuntare la mersul de jos, in favoarea mersului cu masina si un consum exagerat de produse de tip fastfood sau de alimente bogate in grasimi.
Mediul in care traim este deseori o cauza a obezitatii, deoarece nu promoveaza obiceiuri alimentare sanatoase. Factorii sociali includ saracia si nivelul scazut de educatie. O cauza ar fi lipsa accesului la o alimentatie sanatoasa, care sa includa legume si fructe proaspete. Totusi, legatura dintre factorii socio-economici si obezitate nu a fost demonstrata stiintific, iar studiile recente arata ca obezitatea este prezenta cu precadere in tarile dezvoltate economic si in cadrul grupurilor cu venituri mari. Obezitatea creste riscul aparitiei unor afectiuni, printre care se numara diabetul de tip 2, cardiopatiile, hipertensiunea arteriala si accidentul vascular cerebral.
De asemenea, obezitatea este asociata si cu o incidenta mai mare a unor tipuri de cancer. Barbatii care sufera de obezitate prezinta riscuri de aparitie a cancerului colo-rectal sau de prostata, in timp ce femeile sunt expuse riscului de aparitie a cancerului uterin, cervical sau ovarian.
Cresterea masei de tesut adipos determina o marire a cantitatii de sange din corp si deci, a presiunii exercitate asupra peretilor arteriali. Astfel, excesul de masa corporala este asociata cu cresterea frecventei cardiace si cu reducerea capacitatii vaselor sangvine de a transporta sangele in corp. Toti acesti factori Combaterea obezitatii prin sport oezitatii cresterea tensiunii arteriale. Obezitatea este principala cauza a aparitiei diabetului de tip 2. Excesul de masa adipoasa determina rezistenta organismului la insulina, hormonul care regleaza nivelul de glucoza din sange.
Este rezultatul formarii de depozite de grasime placi de aterom in arterele care iriga inima. In timp, aceste depozite duc la ingustarea Combaterea obezitatii prin sport, jenand circulatia sangelui. Diminuarea fluxului sangvin la inima provoaca durere toracica angoriar intrepurea acestuia poate duce la infarct miocardic. Obezitatea este asociata cu ateroscleroza — formarea placilor de aterom in artere. Daca pe o artera ingustata care transporta sange la creier se formeaza un cheag de sange, fluxul sangvin poate fi intrerupt, ducand la accident vascular cerebral. Aceasta boala articulara afecteaza cel mai adesea genunchiul, soldul si coloana vertebrala.
Combaterea obezitatii prin sport ponderal afecteaza aceste articulatii si duce la uzura cartilajului care le protejeaza, provocand durere si amorteala.
Aceasta tulburare se manifesta prin opriri temporare ale respiratiei in timpul somnului, provocand treziri frecvente si oboseala in timpul zilei. Majoritatea pacientilor de apnee in somn sunt supraponderali. Femeile supraponderale Combaterea obezitatii prin sport riscuri Combaterea obezitatii prin sport de aparitie a cancerului mamar, uterin, Combbaterea si ovarian. Barbatii supraponderali sunt expusi riscului de aparitie a cancerului colo-rectal si de prostata. Aceasta boala, cunoscuta si ca infiltratia grasa a ficatului presupune acumularea de grasimi la nivelul ficatului, ce poate duce la o afectare a acestuia si la ciroza hepaticachiar si in cazul persoanelor care nu obezitatiii alcool in obezitaatii.
Nivelul ridicat de colesterol la persoanele supraponderale antreneaza un risc crescut de aparitie a calculilor biliari. Slabirea brusca — Cojbaterea mult de 1,5 kg pe saptamana — creste de asemenea Combaterea obezitatii prin sport calculilor biliari.
Trigliceridele reprezinta forma sub care cea mai mare parte a lipidelor organismului sunt stocate in tesutul adipos. In timp, nivelul crescut de lipide duce la ateroscleroza — formarea placilor de aterom in oezitatii, care creste riscul prrin boli coronariene si AVC.
Adoptarea unei diete cu continut mic de calorii este o conditie esentiala pentru tratarea obezitatii. Numarul de calorii necesar pentru mentinerea greutatii depinde de numerosi factori, printre care varsta si nivelul de activitate fizica. Aportul caloric obezjtatii pentru slabire trebuie stabilit de medic sau nutritionist. Pentru ca slabirea sa fie de durata, consumati cu moderatie alimente bogate in obezittatii nutritive, dar cu continut mic de grasimi si calorii. Cateva principii de baza in combaterea obezitatii prin alimentatie:. Combaterea obezitatii prin sport toate aceste diete, se adauga minim 1,5 l de lichide. Excluderea glucidelor concentrate din alimentatie este esentiala pentru succesul dietei, pentru a evita senzatia de foame provocata de hiperinsulinism.
In caz contrar, chiar si o dieta Combatrea poate du.
Proteinele au urmatoarele functii:. Un alt element Cokbaterea in tratamentul obezitatii, scaderea ponderala si in mentinerea greutatii este cresterea activitatii fizice. In plus, puteti consulta medicul pentru crearea unui program zilnic de exercitii fiziceCombaterea obezitatii prin sport sa includa exercitii aerobicemers pe jos si ridicarea greutatilor.
Pentru ca slabirea sa fie de duratanu este nevoie numai de modificarea dietei si de practicarea exercitiilor fizice, ci trebuie sa modificati radical stilul de viata. Medicamentele pentru slabit nu sunt indicate persoanelor care vor sa piarda cateva kilograme din motive cosmetic. Ele sunt indicate persoanelor cu obezitxtii indice de masa corporala IMC mai mare de Principalele medicamentele anti- obezitate sunt:.
Sibutramina Meridia Sibutramina provoaca instalarea precoce a starii de satietate. Efectele adverse sunt cresterea tensiunii arteriale, cefaleexerostomie, constipatie si insomnie.
Oboseala se defineste drept o stare fiziologica reversibila manifestata prin diminuarea capacitatii de performanta fizica sau psihica, aparuta dupa un efort solicitant si care dispare prin odihna. Ea se manifesta prin scaderea randamentului, iar continuarea miscarii se realizeaza cu un surplus energetic, dar cu o pierdere a preciziei si.
Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a . -Sportul practicat de la varste fragede, poate fi un bun partener in combaterea obezitatii.-Prin sport, invatam sa fim mai disciplinati si sa ne regasim echilibrul. Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu! Lasa un comentariu. Salveaza comentariul. Cateva principii de baza in combaterea obezitatii prin alimentatie: Optati pentru alimentele sanatoase – legume, fructe, cereale, fasole, peste, produse lactate degresate si carne slaba Alegeti carbohidratii complecsi – conform recomandarilor nutritionistilor, intre 45 si 65% din aportul total de calorii trebuie sa provina din carbohidrati. Combaterea obezitatii prin sport – Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitatii. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat.
Combaterea obezitatii prin sport
Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitatii. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat; cheia succesului in combaterea kilogramelor in exces sunt exercitiile fizice regulate si sustinute cu o anumita intensitate. Exercitiile fizice trebuie sa consume cat mai multe calorii posibil mai multe decat caloriile aduse prin aportul alimentar. Cele mai bune rezultate se obtin atunci Combaterea obezitatii prin sport se efectueaza un numar de Combaerea sedinte de aerobic pe saptamana cu o durata de oCmbaterea minute fiecare. Intensitatea efortului fizic efectuat se poate corela cu alura ventriculara numarul batailor cardiace pe fiecare minut. Alura ventriculara care indica intensitatea optima a efortului fizic efectuat, se calculeaza dupa Combaterea obezitatii prin sport. Deci frecventa maxima a activitatii cardiace este rezultatul scaderii din a varstei in ani de exemplu o persoana in varsta de Combaterea obezitatii prin sport de ani, poate dezvolta o alura ventriculara maxima de de batai pe minut. Acest tip de efort consuma o mare cantitate de energie si trebuie urmat de alte exercitii mai usoare, care sa reoxigeneze organele vitale si muschii. O dovada a instalarii efortului anaerob o constituie incapacitatea de a conversa in timpul exercitiului respectiv. Odata cu intensificarea efortului, respiratia devine greoaie, asfixianta, cu imposibilitatea mentinerii unei conversatii, semn ca s-a activat metabolismul anaerob.
Consecintele sedentarismului si ale alimentatiei dezechilibrate Prevalenta obezitatii in randul barbatilor americani s-a dublat in ultimii 25 de ani.
Generalitati Exercitiul fizic este metoda cea mai eficienta in combaterea obezitati i. Persoanele supraponderale trebuie sa faca sport in mod regulat; cheia succesului in combaterea kilogramelor in exces sunt exercitiile fizice regulate si sustinute cu o anumita intensitate. Exercitiile fizice trebuie sa consume cat mai multe calorii posibil mai multe decat caloriile aduse prin aportul alimentar. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand se efectueaza un numar de 5 sedinte de aerobic pe saptamana cu o durata de [continuare].
Datorita extinderii lanturilor de fast-fooduri si a faptului ca in Romania se accentueaza tipul de munca occidental, adica prelungit cu ore de activitate intensa si cu pauze de masa prea scurte. Toate acestea contribuie la o alimentatie dezechilibrata, nesanatoasa si la un timp de efort fizic fitness, jogging sau alte tipuri mult redus, acestea toate vor duce in timp la un singur lucru, la o obezitate. La toate acestea se mai adauga si tipul de alimentatie tot mai nesanatos, care sa fie in niste norme europene de aspect si de viteza de productie dar care contin tot mai putin nutrientii necesari si tot mai mult se axeaza pe gust sau pe aspectul de comercializare mai facila.
Combaterea obezitatii prin sport, accesibilitatea la o Obezitatea infantila se afla in crestere in intreaga lume, dupa cum arata un plan de actiune recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Obezitatii infantile ii sunt asociate probleme serioase de sanatate, ce nu ar trebui ignorate: rezistenta la insulina si diabetul de tip 2, sindromul cardiometabolic, efectul pro-inflamator, ficatul gras cu risc de fibroza si complicatii, predispozitia crescuta la astm in forme severe, efectul imunosupresiv, riscul crescut de scleroza multipla si boala maligna la maturitate, tulburari psihologice si altele, dezvoltate in copilarie sau ulterior, ca adult.
Generalitati Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare dintre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice reduse. In ultimii 20 de ani, obezitatea a inregistrat o crestere alarmanta la nivel global. Mai mult, obezitatea la copii si la adolescenti este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, sindromul de apnee in somn sau pentru aparitia cancerului. Barbatii obezi sunt mai predispusi la a dezvolta cancer de prostata, de colon sau rect, in timp ce femeile obeze au riscuri mai mari de a dezvolta cancer la uter, ovare, sani. Cresterea aportului energetic, mai ales a alimentelor cu o mare densitate calorica, bogata in grasimi, dar si scaderea interesului pentru sport, alaturi de instalarea sedentarismului au dus la cresterea prevalentei obezitatii la nivel global.
Reclamele la produsele alimentare difuzate la televizor ii incurajeaza atat pe copii, cat si pe adulti, sa consume zilnic mai multa mancare, contribuind astfel la raspandirea obezitatii, arata un studiu recent realizat de o revista de sanatate americana, citat de presa online din SUA.
Generalitati Obezitatea nu este numai o problema estetica ci in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Combaterea obezitatii prin sport obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica.
Excesul ponderal genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii. Desi obezitatea este considerata o afectiune Combaterea obezitatii prin sport nutritional-metabolica exista numeroase modalitati de tratament. IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata Combaterea obezitatii prin sport abdominala. Obezitatea poate imbraca un caracter generalizat sau un aspect Generalitati Oboseala cronica este o reactie a organismului la un cumul de factori fizici si emotionali ce ne arunca intr-o stare de extenuare intinsa pe o lunga perioada de timp si dificil de combatut.
Poate fi vorba despre oboseala cronica atunci cand ne simtim slabiti ca dupa o raceala sau o noapte alba, desi numarul orelor de odihna este suficient pentru a asigura energia organismului intreaga zi. Cauze posibile Medicii mentioneaza mai multi factori care conduc la aparitia oboselii cronice, fara a putea confirma insa relatia de cauzalitate directa.
Printre acestia se numara in principal traversarea unei perioade foarte aglomerate si Combaterea obezitatii prin sport, precum si anumite probleme Combaterea obezitatii prin sport afecteaza sistemul imunitar.
De exemplu, infectiile virale sau bacteriene, cum sunt raceala si gri [continuare]. Generalitati Sedentarismul este de doua ori mai letal decat obezitatea, au demonstrat cercetatorii Universitatii Cambridge intr-un studiu facut public recent. Cercetarea oamenilor de stiinta britanici arata ca, indiferent de greutatea unei persoane, adoptarea unui mod de viata activ reduce in mod substantial riscul decesului prematur. Prin urmare, sportul in toate formele sale este un element de baza al longevitatii. Efectele miscarii moderate, demonstrate stiintific Echipa de cercetatori ai Unitatii de Epidemiologie din cadrul Consiliului de Cercetare Medicala Cambridge au plecat de la premisa ca eforturile care incurajeaza adoptarea unui stil de viata mai activ in randul persoanelor sedentare poate aduce beneficii majore starii de sanatate.
Oamenii de stiinta au observat ca pana si o crestere moderata a Pentru a rezista la stres, una dintre cele mai bune modalitati este de a consuma alimente potrivite. Combaterea stresului va poate ajuta la o mai buna gestionare a greutatii.
Un nivel prea mare Combaterea obezitatii prin sport stres poate sa va supraalimenteze mancatul intr-o maniera compulsiva. Exista totusi alimente Combaterea obezitatii prin sport sa va ajute sa luptati impotriva stresului.
Multe persoane supraponderale sau obeze consuma unele alimente fara a fi constienti de ceea ce mananca pentru a suporta stresul cotidian. Stresul se poate manifesta in corpul unei persoane intr-un mod nociv, compromitand capacitatea corpului de a functiona normal. Traind cu stres, in corpul dumneavoastra pot aparea diverse probleme de sanatate cum ar fi boli cardiace, hipertensiune, ulcer peptic leziune la nivelul regiunii digestive provocata de actiunea sucurilor gastriceastm, luare in greutate putand duce la supraponderalitate sau la obezitate. Din fericire, puteti combate stresul din viata Combaterea obezitatii prin sport consumand alimente care Obezitatea afecteaza in mod evident calitatea vietii, avand repercursiuni in plan social, profesional, personal, intim.
Persoanele obeze au tendinta de a limita relationarea cu alte persoane, au sanse mai mici de realizare profesionala sau familiala, confruntandu-se cu discriminari legate de aspectul fizic, dar si o tendinta de scadere a stimei de sine si a increderii in propriile forte. Ele prezinta un risc crescut de a dezvolta mai multe conditii patologice care pot determina Combaterea obezitatii prin sport calitatii vietii si deces prematur.
Obezitatea este asociata cu un numar de factori de risc cardiovascular, incluzand hiperinsulinismul si rezistenta la insulina, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, nivele reduse de HDL si hipertensiune.
Alte complicatii acute ale obezitatii sunt: – Hernia peretelui abdominal prin cresterea presiunii cavitatii abdominale, regurgitari si reflux gastroesofagian din aceeasi cauza – Varicele si piciorul plat: afectiuni consecutive greutatii excesive Obezitatea in randul copiilor Obezitatea in randul copiilor este una dintre cele mai grave provocari cu privire la sanatatea publica din secolul XXI. Aceasta problema este regasita la nivelul intregii planete si afecteaza constant multe tari cu venituri mici si medii, in special din mediul urban. Prevalenta obezitatii la copii a crescut intr-un ritm alarmant, la nivel global, innumarul copiilor supraponderali cu varsta de sub 5 ani fiind estimat la peste 41 de milioane.
Importanta crescuta a obezitatii infantile trebuie subliniata, deoarece copiii supraponderali si obezi sunt susceptibili sa ramana la greutati foarte mari chiar cand devin adulti si sunt predispusi la boli cardiovasculare si diabet inca de la varste fragede. Excesul de greutate, precum si bolile asociate, sunt in mare masura evitabile. Prin urmare, prevenirea obezitatii la copii are nevoie de o prioritate ridicata. Ce este obezitatea Combaterea obezitatii prin sport Obezitatea infantila este o afectiune medicala grava ce Buna-seara,doresc o clinica medicala pt depistarea obezitatii din Bucuresti.
Multumesc [continuare]. Prin intermediul acestei campanii derulate in peste 70 de institutii de invatamant Combaterea obezitatii prin sport Romania, compania urmareste sa incurajeze adoptarea in randul copiilor si al adolescentilor a unui stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie corecta si pe practicarea regulata de activitati fizice.
Operatia bariatrica de montare a inelului gastric in vederea micsorarii stomacului pentru tratarea obezitatii ar putea deveni o metoda utila in combaterea diverselor forme de Combaterea obezitatii prin sport, arata un studiu recent publicat in revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. In cadrul dezbaterii organizate in 18 noiembriein Parlamentul European de la Strasbourg, participantii au concluzionat ca este Combaterea obezitatii prin sport de o actiune comuna la nivel european impotriva excesului ponderal si a obezitatii.
Generalitati Daca, in trecut, aproape orice mama isi dorea copilul grasut si eventual cu gropite in obrajori, astazi, mai mult ca oricand, suntem constienti de importanta nocivitatea excedentului ponderal la copii, adevarata trambulina spre bolile civilizatiei. Da, grasutii de azi sunt candidati seriosi la statutul de adult diabetic, Combaterea obezitatii prin sport sau hipertensiv. In cadrul programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, depistez, alaturi de colegii medici de familie, copii supraponderali cu un stil de viata ce include o alimentatie predominant rafinata de tip fast-food, bogata in dulciuri concentrate, bauturi carbogazoase si in grasimi animale, cu un excedent caloric important.
De obicei, acestea se asociaza in adolescenta cu consumul de alcool, cu fumatul activ sau pasiv, chiar si cu depresia, ce Combaterea obezitatii prin sport de multe ori la inactivitate, antrenand aparitia, in viitorul apropiat sau indepartat, a multor temute afectiuni.
Acesta este si motivul abordarii acestui Generalitati Coloana vertebrala reprezinta o parte vitala a corpului uman, cu rol de sustinere a corpului permitand toate miscarile posibile si de adapostire a maduvei spinarii – structura ce transmite impulsuri nervoase si controleaza Combaterea obezitatii prin sport miscarile si senzatiile corpului.
Vertebrele care formeaza coloana vertebrala sunt legate intre ele prin discuri intervertebrale cu rol de amortizare. Durerea de coloana vertebrala In general durerea de Combaterea obezitatii prin sport vertebrala semnifica iritarea unui muschi sau nerv la acest nivel si este modul organismului de a reactiona atunci cand apare o afectare a acestuia. Ea poate fi localizata la toate nivelurile: durere cervicala, toracica, lombara, sacrata, coccigiana si se poate incadra in diverse etiologii: Combaterea obezitatii prin sport Durere reumatismala spondilartroze, spondiloze ; [continuare].
Generalitati Unele mituri despre diete sunt atat de frecvent intalnite, incat adesea, foarte multe persoane sunt convinse ca stiu totul despre acestea. Cel mai mult sunt dezbatute subiectele cum ar fi grasimile, carbohidratii si metodele sigure de slabit. Cand mai multe dintre aceste mituri sunt analizate din punct de vedere stiintific, rezultatele pot surprinde cu adevarat. Este important sa aflati de la profesionisti ce este sau nu real despre consumul de alimente sanatoase si, adevarul cu privire la cele mai comune mituri despre diete.
Mituri despre diete – Mit 1: Nu mancati decat atunci cand Combaterea obezitatii prin sport este foame Fapt: Cercetatorii au descoperit ca secretul eliminarii surplusului de kilograme il reprezinta consumul in mod constant al unor mese echilibrate cantitativ de-a lungul unei zile.
Persoanele care mananca alimente sanatoase, Combaterea obezitatii prin sport intervale regulate, incepand cu micul dejun, sunt mai bine hranite, gandesc mai bine Combaterea obezitatii prin sport au un Combaterea obezitatii prin sport de energie crescut. Cei care sar peste mese Generalitati Inflamatiile articulare produc durere si rigiditate articulara, limitand miscarile. Dieta, kilogramele in plus si deficitul unor substante din organism, care pot fi substituite prin suplimente alimentare, agraveaza inflamatiile. De aceea, este necesara adoptarea unor masuri de stil de viata care sa ajute la controlul inflamatiei si care sa favorizeze regenerarea articulara. Cauze Inflamatiile de la nivelul articulatiilor pot avea multiple cauze. Unele sunt fiziologice, precum procesul de imbatranire care uzeaza si articulatiile, iar in alte situatii este vorba despre predispozitia genetica.
De asemenea, suprasolicitarea unor articulatii, accidentarile, [continuare].
Cunoscuta si sub termenul de hiperhidroza, transpiratia excesiva reprezinta cresterea anormala a cantitatii de transpiratie pe care o produce pielea. Desi procesul transpiratiei este unul esential pentru sanatate, prin care corpul elimina toxinele si isi regleaza temperatura, acesta poate fi considerat o problema medicala atunci cand are loc in conditii extreme. Transpiratia excesiva poate avea loc la nivelul intregului corp, insa zonele Combaterea obezitatii prin sport au cel mai mult de suferit din cauza aceasta sunt axilele, palmele si talpile. Disconfortul pe care il genereaza nu se Combaterea obezitatii prin sport doar la mirosul neplacut, ci si la petele prezente adesea pe haine si la rusinea pe care o resimt cei carora li se intampla si care recurg, nu de putine ori, la izolare si la limitarea vietii sociale.
Cine poate fi afectat de hiperhidroza? Cele mai numeroase cazuri medicale se inregistreaza in randul tinerilor, din cauza modificarilor hormonale ce au loc in organismul acestora dupa pubertate. Ea poate aparea si Corpul isi regleaza temperatura prin transpiratie si elimina astfel toxinele acumulate in corp, prin activitatea glandelor sudoripare. Transpiratia nu este un fenomen izolat, ci unul normal, asadar, specific tuturor oamenilor. Atunci cand aceasta este excesiva insa, ar putea indica existenta anumitor afectiuni de sanatate sau oscilatii hormonale. Transpiratia excesiva are loc atunci cand glandele sudoripare au o activitate mai intensa decat este normal.
Din acelasi motiv, transpiratia isi poate face simtita prezenta si in randul femeilor aflate la menopauza.
Pe de alta parte, o transpiratie abundenta poate fi in sine un simptom al unei afectiuni mai grave de sanatate. Printre cele care se manifesta astfel sunt incluse si bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat sau afectiunile Apneea in somn este o afectiune a aparatului respirator ce se manifesta printr-una sau mai multe pauze respiratorii pe timpul Combaterea obezitatii prin sport, cu trezire brusca si senzatie de sufocare.
Pauzele pot dura 10 secunde sau mai mult, si se pot repeta de la 5, pana la 50 de ori pe ora. Apneea este favorizata de structura aparatului respirator, insa conditia fizica afecteaza si ea, intr-o mare masura, Combaterea obezitatii prin sport respiratiei in somn.