Skip to content
Menu
Mangosteen pulbere în România
  • Home
  • Contact
  • DMCA
  • Privacy Policy
Mangosteen pulbere în România

Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate

Posted on ianuarie 29, 2021

PLAN DE INGRIJIRE LA UN PACIENT CARE SUFERA DE Nivel de instruire: studii medii Datele spitalizarii: data internarii: -data externarii: Diagnostic medical la internare: Obezitate Diagnostic medical la externare: Obezitate Pentru a putea concepe planul de nursing pentru ingrijirea bolnavului, am purtat discuţii cu acesta. CAZ CLINIC NR. 1. CULEGEREA DATELOR. Pacienta A.M. in varsta de 41 ani, domiciliata in orasul.s-a prezentat la data de la Spitalul de Psihiatrie pentru o simptomatologie exprimata clinic prin: alterarea imaginii corporale, neliniste psihomotorie, anxietate, scaderea capacitatii de concentrare, labilitate emotionala, irascibilitate, astenie, scaderea randamentului . Op iuni medicamentoase: ț Sibutramina ac ioneaza asupra creierului reducând apetitul (senza ia ț ț de foame i dorin a de a ingera alimente) i induce rapid senza ia de ș ț ș ț sa ietate ț Orlistat este un medicament care nu reduce apetitul ci este un inhibitor potent, specific i cu durata lungă de ac iune a lipazelor ș ț. PLAN DE INGRIJIRE. Citcoan Ionut II B PLAN DE INGRIJIRE LA UN PACIENT CARE SUFERA DE OBEZITATE Date generale: Nume si prenume: Pop Andrei Varsta: 60 ani Sex: masculin Talie: m Greutate: 95 kg Nationalitate: romana Stare matrimoniala: casatorit Domiciliu: Bistrita Ocupatie: pensionar Nivel de instruire: studii medii Datele spitalizarii: data internarii: 4/5(4). a) D ieta cu deficit de kcal faţă de ingestia anterioară, are ca efect o scădere ponderală de 0, kg pe săptămână, adică kg în 3 luni sau % din greutatea iniţială. Indicaţii: pacienţi cu supraponderabilitate şi cu alţi factori de risc cardiovascular, distribuţia abdominală a .

Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate

Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate
Se folosesc apoi una dintre formulele Brozek sau Siri pentru a calcula obezitats de grăsime. De aceea, educatia terapeutica depaseste cadrul pur educational si se adreseaza si acestor factori prin consiliere si terapie comportamentala. Materiale necesare:tavă medicală acoperită cu câmp steril, două seringi de 10 Plzn sterilizate, trei ace de puncţie venoasă cu mandren sterilizate, uscate şi verificate, alcool, tinctură de iod, tampoane de vată, garou de cauciuc, Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate cu compuse sterile, leucoplast, muşama, pernă tare elastică pentru articulaţia cotului, recipienţi de Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate, eprubete şi flacoane sterile, uscate, goale sau cu substanţe chimice, anticoagulante sau de altă natură în funcţie de felul analizei pentru care se face recoltare, numerotate cu creion, medii de cultură, tăviţă renală. La externare, la data de Yoan Stephan. De asemenea, eşecurile repetate ale unor regimuri de slăbire accentuează imaginea negativă făcând şi mai dificilă aplicarea strategiilor de scădere ponderală. Acumularea de cunostinte despre anatomia si fiziologia organului afectat si rolul lui in functionalitatea organismului uman.

Data Diagnostice de nursing Obiective Interventii Evaluare 3 Deficit de autoingrijire din cauza scaderii mobilitatii, tulburarilor psihice manifestata prin forta musculara infiltrata, reflexe incetinite. Valorile normale pentru femei şi bărbaţi sunt de 0. Pacientul sa beneficieze de regim alimentar hiposodat, hipocaloric pe durata spitalizarii. Dimineata iaurt peste slab fara piele; un fruct.
Acest proiect trateaza Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.. Fratele cel mare te iubeste, acest download . 8. Planificarea actiunii de educatie pentru sanatate la un pacient obez. 9. Invatarea cistigarii increderii si respectului pacientului. Colaborarea cu familia in vederea imbunatatirii calitatii vietii pacientului. Aplicarea procesului de ingrijire la pacienti cu obezitate s-a finalizat prin analiza unui caz pentru care s-a elaborat un. Cuprins licenta Cum descarc?. CAPITOLUL I: Memoriu explicativ pag. 1 CAPITOLUL II: Notiuni de anatomie pag. 2 CAPITOLUL III: Clinica afectiunii pag. 4 CAPITOLUL IV: Rolul asistentei in realizarea obiectivelor si interventiilor de ingrijire la bolnavii cu obezitate pag. 9 CAPITOLUL V: Profilaxie si educatie sanitara pag. 24 CAPITOLUL VI: Procesul de ingrijire (prezentare de caz la bolnavii cu. In cazul in care nu gasiti referatul Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate va rugam sa efectuati o cautare dupa un singur cuvant cheie.

Avem o baza de date care creste pe zi ce trece si suntem siguri ca daca nu acum, in viitorul apropiat cu siguranta o sa adaugam referatul Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Reguli de bune practici pentru dezvoltarea unui Plan de îngrijire: persoana independentă Scor până la 14 nivel 1 pacient cu dependenţa moderată Scor de la 15 la 28 nivel 2 pacient cu dependenţă majoră Scor de la 29 la 42 nivel 3 pacient cu dependenţă totală Scor de la 43 la 56 nivel 4 Evaluarea nivelului/ scorului de.

Asistent Medical Generalist: ÎNGRIJIREA PACIENTULUI CU OBEZITATE

Planul de ingrijire al pacientului cu obezitate (cazuri clinice) referat
Pacientul sa cunoasca si sa inteleaga necesitatea regimului alimentar impus in functie pavient greutate, inaltime, activitate depusa pe durata spitalizarii. Rolul asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate 22 Rolul autonom al asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate obezitaet Fișa tehnică nr. Pregătirea fizică şi psihică a bolnavului -se anunţă bolnavul şi i se explică necesitatea tehnicii -se aşează bolnavul în poziţia necesară în funcţie de locul puncţiei ; -se dezbracă braţul ales astfel ca hainele să nu împiedice circulaţia de întoarcere; -se aşează sub braţul bolnavului perna elastică şi apoi muşamaua; -se solicită bolnavului să menţină braţul în poziţia necesară. Informații document apăsați pentru a extinde informațiile documentului Descriere: medicina. Pacienta comunica pacint familia si cu ceilalti pacienti. Proprii – identific cu pacientul cauzele si motivatia preocuparii pentru aspectul fizic si ingrijirile igienice; – ajut pacientul sa-si schimbe atitudinea fata de aspectul sau fizic; – il incurajez si ii explic obezitage Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate poate fi invinsa; Delegate – administrez la indicatia medicului: Diazepam, Meprobamat. Legumele se fierb in apa sau Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate.

B 1 Vit. Proprii – ajut pacienta in functie de starea generala sa isi faca baie sau dus sau ii efectuez toaleta pe regiuni; – constientizez pacienta in legatura cu importanta mentinerii curate a tegumentelor pentru prevenirea imbolnavirilor; – pregatesc materialele pentru baie; – asigur temperatura camerei 21°C si a apei 37°C. Problemele pe care le poate prezenta un bolnav cu obezitate si de care trebuie sa tina seama asistentul medical la intocmirea planului de uui sunt: o stima de sine scazuta – o persoana supraponderala sau obeza va avea o imagine unuui sine negativa si va fi inclinata sa-si elimine disconfortul printr-un consum si mai mare de alimente.
Planificarea îngrijirilor:. Cuprinde  obiectivele de î ngrijire. Obiective :. Realizarea intervenţiilor aplicarea îngrijirilor :. Dieta hipocalorică face parte din programul terapeutic complex care urmăreşte optimizarea sti lului de viaţă. Etape: Scăderea ponderală durează 3 luni şi se obţine prin dietă hipocalorică, exerciţiu fizic, moderat, medicaţie, terapie cognitiv comportamentală. Menţinerea ponderală durează luni, după care se poate tenta o nouă scădere ponderală. Se evaluează la luni. Tipuri de diete:. Indicaţii: – pacienţi cu supraponderabilitate şi cu alţi factori de risc cardiovascular, distribuţia abdominală a ţesutului adipos.
Indi caţii: –  scădere ponderală la pacienţii cu risc crescut  şi foarte crescut cardiovascular. Diete indicate în situaţii speciale :. Alimente permise în regimul hipocaloric:. Acestea vor fi preparate în salate sau fierte înăbuşit sau ca sote de legume;. Alimente interzise:.

Se evaluează :-  rezultatul obţinut  sau schimbarea observată ;. Evoluţia aşteptată:. Măsuri de profilaxie primară :.
Măsuri de profilaxie secundară :. Măsuri de profilaxie terţiară :. Probabil ca porumbul a evoluat Este foarte important ca persoanele care se suspecteaza de diabet sa ia legatura cu medicul de familie sau cu o unitate sanitara specializata. Urmatoarea suita de întrebari si raspunsuri nu poate subs Mai jos puteti gasi tot catalogul de referate in functie de cautarile facute de alti utilizatori.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referatele. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Copyright © Toate drepturile rezervare. Home Referate Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate.

Referate Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Obezitatea acum 7 ani Categorie: Biologie afisari descarcari.
Comportamentul medicului si al echipei medicale acum un an Categorie: Medicina afisari 83 descarcari. Sistemul Locomotor acum 7 ani Categorie: Biologie afisari descarcari. Obezitatea acum 2 ani Categorie: Biologie afisari 82 descarcari. Homeopatie acum 7 ani Categorie: Biologie afisari descarcari.

Plan de Ingrijire Obezitate

Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate - mymamaluvs.com
Interviu 19 III. Nevoile fundamentale dupa V. Henderson 21 III. Rolul asistentului medical in ingrijirea bolnavului cu obezitate 22 Rolul autonom al asistentului medical in ingrijirea bolnavului cu obezitate 22 Fisa tehnica nr. Plan de ingrijire 28 IV. ANEXE ARGUMENT Obezitatea este o stare patologica – din grupul bolilor de nutritie – sau fiziologica cu potential patologic, care se refera la persoanele suprapoderale, greutatea corporala raportata la inaltime. Domeniul medical care se ocupa de obezitate se numeste ,bariatrie”. Dupa Gabriela Roman, obezitatea este o boala cronica cu etiopatogenie multifactoriala si risc global crescut, ceea ce presupune un management clinic structurat, precoce si intensiv, cu strategii terapeutice eficiente adresate cat mai multor mecanisme fiziopatologice implicate. In tarile dezvoltate incidenta obezitatii este mai ridicata decat in tarile mai putin dezvoltate. In Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate Unite obezitatea este endemica.
To browse Lngrijire. Skip to main content.

By using our site, you agree to our collection Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate information through the use of cookies. To learn more, view our Privacy Policy. Log In Sign Up. Download Free DOC. Download Free PDF. Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Anca Patricia. Download PDF. A short summary of this paper. Gontea ARGUMENTObezitatea este o stare patologică -din grupul bolilor de nutri ie ț -sau fiziologică cu poten ial patologic, care se referă la persoanele suprapoderale, ț greutatea corporală raportată la înăl ime.
Domeniul medical care se ocupă ț de obezitate se nume te ” ș bariatrie”. După Gabriela Roman, obezitatea este o boală cronică cu etiopatogenie multifactorială i risc global crescut, ceea ș ce presupune un management clinic structurat, P,an i intensiv, cu ș strategii terapeutice eficiente adresate cât mai multor mecanisme fiziopatologice implicate. În ările dezvoltate inciden a obezită ii este mai ridicată decât în ările ț ț ț ț mai pu in dezvoltate. În ț Statele Unite obezitatea este endemică. Profesia i ș modul de via ă tradi ie, obiceiuri, facilită Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate joacă un rol important. Două ț ț ț treimi din popula ia ț SUAconstă din supraponderali. O treime din popula ia ț SUA constă din obezi.
În anulîn Marea Britanie certificate de deces men ionau obezitatea ca fiind unul dintre factorii care au ț contribuit la deces. Potrivit Federa iei Române de Diabet, Nutri ie i ț ț ț ț ș Boli Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate ioase, un român din patru este obez, iar fiecare al doilea român ț este supraponderal.

Am ales acest subiect pentru sustinerea proiectul de absolvire datorita incidentei obezitatii in randul populatiei si, mai ales a cresterii morbiditatii acesteia, fenomen social ce poate fi catalogat ca un flagel economico-social.
Scopul prezentului proiect este un Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate de a pune în practică cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu prin identificarea problemelor specifice de ingrijire la un pacient obez. Parcurgând etapele proiectului, coroborat cu practica din instituţiile sanitare, am ajuns la concluzia că fiecare pacient trebuie tratat ca un tot unitar, ca o entitate, mai precis ingrijore o fiinţă umană care are 14 nevoi fundamentale, unele dintre ele satisfăcute, altele nesatisfăcute, iar îngrijirile îndreptate către el trebuie să fie personalizate, in cazul de fata, acestea fiind adresate ingrijirii unui pacient obez.
Spiridon”, Iaşi. Dezvoltarea obiectivelor proiectului au la bază următoarele competenţe profesionale: 1. Acumularea de cunoştinţe despre anatomia si fiziologia organului afectat şi rolul lui în funcţionalitatea organismului uman. Cunoaşterea simptomatologiei si recunoaşterea bolii. Cunoaşterea tabloului de analize specific obezitatii.
Cunoaşterea principiilor de tratament in obezitate. Capacitatea elaborarii, aplicarii si respectarii planului de îngrijire a pacientului cu obezitate. Învaţarea acordarii îngrijirilor igienice şi dietetice. Învaţarea acordării îngrijirilor terapeutice. Planificarea acţiunii de educaţie pentru sanatate la un pacient obez. Învaţarea cîştigarii încrederii şi respectului pacientului.

Colaborarea cu familia în vederea îmbunataţirii calitaţii vieţii pacientului. Aplicarea procesului obezittae îngrijire la pacienţi cu obezitate s-a finalizat prin analiza unui caz pentru care s-a elaborat un interviu. Pe baza interviului realizat s-au evidenţiat problemele de dependenţă specifice la nivelul celor 14 nevoi fundamentale -conform principiului Virginiei Henderson.
În final a fost elaborat planul de îngrijire la un pacient cu obezitate respectând obiectivele generale ale proiectului. Pe plan au fost evidenţiate problemele de dependenţă, obiectivele de îngrijire, intervenţiile autonome şi delegate aplicate, precum şi evaluarea intervenţiilor aplicate. Anatomia i fiziologia esutului adipos ș ț Adipocitul este o celulă complexă i metabolic activă care stă la baza ș dezvoltării obezitatii. Astăzi adipocitul este vazut ca o glandă endocrină cu anumite peptide i metaboli i care sunt importan i pentru controlul greută ii ș ț obezihate ț corporale. Printre enzimele importante implicate în metabolismul adipocitelor se număra şi lipaza lipoproteica derivată din endoteliu are Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate în stocarea lipidelorlipaza hormon-sensitiva are rol în elaborarea de lipide şi eliberarea acestora x depozitele adipocitareacetilcoenzima A, sintetazele rol în sinteza acizilor graşi şi o cascadă de enzime cu rol în beta-oxidare şi metabolismul acizilor graşi.
Încă din copilărie există o deosebire în ceea ce priveşte cantitatea de grăsime şi repartiţia între cele două sexe, prevalând la fetiţe.

Diferenţa se menţine şi în ceea ce priveşte numărul de adipocite celule cu grăsimecare este mai mare la femei. Numărul de celule ingrijjire, odată fixat posibil ereditarrămâne definitiv. Raportul dintre numărul şi volumul celulelor adipoase determină o formă hipertrofică şi o alta hiperplazica de obezitate. Acest raport este controlat de unii ingrijige care influenţează repartiţia. Hormonii androgeni testosteronul şi glucocorticorticoizii influenţează depunerea grăsimilor în partea superioară a corpului, iar estrogenii în partea inferioară. Testul adipos nu este un ţesut inert deoarece el ingrijier capacitatea acizilor graşi şi a trigliceridelor circulante, sinteza endogenă a gliceridelor plecând Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate la glucoză, catabolismul acizilor graşi, eliberarea acizilor graşi în circulaţie, etc.
El intră în alcătuirea tuturor organelor, constituind elementul de unire al părţilor componente ale acestora şi ale organelor între ele. Embriologic se dezvoltă din mezoderm.

De exemplu, în anumite condi ii, esutul conjunctiv lax ț ț se poate transforma în esut osos sau cartilaginos ex. El Ț înso e te vasele sanguine ț ș și nervii în traiectul lor spre organe i în interiorul ș acestora. Este localizat sub tegument, formând hipodermul, sub mucoasele i ș seroasele corpului în mu chi. Acestea cuprind semnalele vizuale, auditive, olfactive, care sunt procesate înaintea ingestiei.
Aceastea contribuie la ingrijige cefalică a ingestiei alimentare, care constă în creşterea secreţiei de salivă şi hormoni gastrointestinali. În această fază au fost observate modificări unuo o persoană obeză şi una sănătoasă, cum ar fi creşterea secreţiei salivare şi hormonale. Obezitatea endogenă este expresia unei boli neuroendocrine.
Obezitatea nu este numai o problemă estetică ci în primul rând o tulburare de nutriţie caracterizată prin sporirea greutăţii corporale mult peste nivelul greutăţii ideale, cu ample consecinţe asupra stării de sănătate. Apariţia obezităţii influenţează aspectul fizic al persoanei dar şi starea ei psihică. Excesul ponderal generează numeroase complicaţii: diabet zaharat, afecţiuni cardiace şi cerebro-vasculare, hipertensiune arterială, apnee de somn, tulburări locomotorii. Deşi obezitatea este considerată o afecţiune complexă nutriţional-metabolică există numeroase modalităţi de tratament.

IMC este un instrument de evaluare a greutăţii raportată la înălţime. Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate IMC crescut reprezintă un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizată circumferinţa abdominală. Aprecierea obezităţii se poate face după raportul dintre greutate şi înălţime, sau după măsurarea pliului cutanat. Indicele de masă corporală IMC sau indicele Quetelet reprezintă o măsuratoare statistică care compară greutatea i înăl imea unei persoane.
Pentru copii IMC-ul se calculează la fel dar este comparat cu valorile tipice pentru vîrsta respectivă. Tipul android de obezitate ingrljire legat de forma „ca de mar” a corpului. Este tipul masculin în care umerii, braţele, gîtul, pieptul şi abdomenul superior sunt mărite de volum. La aceste persoane organele interne cele mai afectate sunt inimă, ficatul, rinichii şi Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate. Tipul android de obezitate are un risc crescut de afectare pulmonară Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate cardiacă prin nivelul înalt de colesterol.
Tipul ginoid de obezitate este cel caracterizat de forma „ca de para” a corpului, în care grăsimea se depozitează mai ales în partea inferioară a corpului. Este întîlnit la ambele sexe dar cele mai afectate sunt femeile. Organele cele mai afectate sunt rinichii, uterul, intestinele, vezica urinară şi colonul.

Al treilea tip de obezitate.
Unele persoane nu se încadrează nici în tipul android şi nici în cel ginoid de obezitate. Întregul corp de la cap pînă la picioare este mărit de volum prin depunere de grăsimi. EtiologieEtiologia obezităţii este foarte complexă implicînd genetica şi mediul înconjurător, aportul şi consumul energetic, comportamentul personal şi factorii sociali. Genele joacă un rol important în determinarea dezvoltării sau nu a obezităţii.
Există gene care conferă organismului rezistenţă la obezitate. Un număr crescut de adipocite este un risc crescut de obezitate. Obezitatea hiperplazica cu un număr crescut de adipocite, depinde de alimentaţia primită în copilărie. Numărul pacieht la hnui este fix. El se stabilizeaza în jurul vârstei de de ani.

Cu înaintarea în vârstă se reduce activitatea fizică şi surplusul caloric se transformă în trigliceride de rezervă mărind volumul adipocitelor. Scăderea în greutate înseamnă scăderea volumului, nu a numărului de adipocite, care este o valoare fixă. Aceasta este obezitatea hipertrofica, care apare la adult datorită reducerii activităţii fizice, fără o reducere proporţională a alimentaţiei. Pe lângă obezitatea hiperplazica şi hipertrofică există şi o obezitate de tip mixt, în care se asociază o creştere a numărului de adipocite din perioada copilăriei cu creşterea volumului care apare oricând în timpul vieţii.
Această este mai frecventă la femei. SimptomatologieA fi obez este un lucru mult mai serios decât a avea ceva mai multe kilograme peste greutatea normală. Majoritatea grăsimii în exces va fi în jurul taliei i pe piept forma de ș măr sau pe olduri i fese forma de pară. Barba ii obezi au talii ș ș ț foarte groase, femeile în schimb au mai multă grăsime pe solduri Unele femei dobândesc forma de măr, în special după menopauză.

DiagnosticDiagnosticul de obezitate şi gradul paclent se poate stabili prin mai multe metode de investigaţie. Obezitatea prin tulburări ale alimentaţiei cea mai frecventă trebuie diferenţiată de alte cauze ale acesteia cum ar fi cele farmacologice, acromegalia, sindromul Cushing, insulinomul, hipotiroidismul, bulimia, lipodistrofia, hiperlipidemia, deficienţa de hormon de creştere. Măsurarea tensiunii arteriale şi anamneza din care să iasă în evidenţa medicaţia luată, istoricul familial, prezenţa sedentarismului, a consumului de alcool cantitatea zilnică unuoistoricul creşterii în greutate cât şi eforturile pe care le-a întreprins persoana supraponderală pentru a slăbi.
Stabilirea parametrilor antropologici Circumferinţa taliei şi cea a coapselor pot estima grăsimea viscerală. Circumferinţa gitului este predictivă pentru aprecierea riscului apneei de somn, iar măsurarea acesteia seriata estimează stratificarea riscului.
PLAN DE INGRIJIRE. Citcoan Ionut II B PLAN DE INGRIJIRE LA UN PACIENT CARE SUFERA DE OBEZITATE Date generale: Nume si prenume: Pop Andrei Varsta: 60 ani Sex: masculin Talie: m Greutate: 95 kg Nationalitate: romana Stare matrimoniala: casatorit Domiciliu: Bistrita Ocupatie: pensionar Nivel de instruire: studii medii Datele spitalizarii: data internarii: 4/5(4). 8. Planificarea actiunii de educatie pentru sanatate la un pacient obez. 9. Invatarea cistigarii increderii si respectului pacientului. Colaborarea cu familia in vederea imbunatatirii calitatii vietii pacientului.

Aplicarea procesului de ingrijire la pacienti cu obezitate s-a finalizat prin analiza unui caz pentru care s-a elaborat un. PLAN DE INGRIJIRE LA UN PACIENT CARE SUFERA DE Nivel de instruire: studii medii Datele spitalizarii: data internarii: -data externarii: Diagnostic medical la internare: Obezitate Diagnostic medical la externare: Obezitate Pentru a putea concepe planul de nursing pentru ingrijirea bolnavului, am purtat discuţii cu acesta. Acest proiect trateaza Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.. Fratele cel mare te iubeste, acest download . Reguli de bune practici pentru dezvoltarea unui Plan de îngrijire: persoana independentă Scor până la 14 nivel 1 pacient cu dependenţa moderată Scor de la 15 la 28 nivel 2 pacient cu dependenţă majoră Scor de la 29 la 42 nivel 3 pacient cu dependenţă totală Scor de la 43 la 56 nivel 4 Evaluarea nivelului/ scorului de.

Ingrijirea Pacientului cu Obezitate

Planul de ingrijire al pacientului cu obezitate (cazuri clinice)
Plan de ingrijire pentru un Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate cu obezitate – Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Alege cel mai bun referat din aceasta cautare si descarca gratuit. In cazul in care nu gasiti referatul Plan de ingrijire pentru Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate pacient cu obezitate va rugam sa efectuati o cautare dupa un singur cuvant cheie. Avem o baza de date care creste pe zi ce trece si suntem siguri ca daca nu acum, in viitorul apropiat cu siguranta o sa adaugam referatul Plan de ingrijire pentru un pacient cu obezitate. Aceasta acumulare de grasime nu Aceasta acumulare de grasime Probabil ca porumbul a evoluat Este foarte important ca persoanele care se suspecteaza de diabet sa ia legatura cu medicul de familie sau cu o unitate sanitara specializata. Urmatoarea suita de întrebari si raspunsuri nu poate subs
To browse Academia. Skip to main content. By using our site, you agree to our collection of information through the use of cookies. To learn more, view our Privacy Policy. Log In Sign Up. Download Free PDF. Plan de Ingrijire Obezitate.

Adonis Lipovan. Download PDF. A short summary of this paper. Conditii de viata:Adultul provine dintr-o familie modesta, organizata, fara probleme socio-economice.
Este tatal a doi copii care nu mai locuiesc la domiciliul acestuia. Pacientul locuieste cu sotia sa intr-o casa spatioasa cu 2 camere, el este pensionat de 2 ani iar sotia acestuia este contabila la o societate comerciala. Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate bolii:In urma discutiilor purtate cu familia, cat si cu pacientul am aflat ca simptomele au debutat in urma cu o zi, cu dispnee, cresterea tensiunii arteriale, constipatie, pe langa aceste simptome s-au constatat: dureri abdominale, si o stare generala alterata.
Examen clinic: S-au găsit următoarele aspecte patologice:-aparatul cardiovascular nu functioneaza in limitele normale -aparatul respirator nu functioneza in limite normale -celelalte organe şi Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate sunt in limite normale -tegumente palide si umede Pe baza datelor culese de la bolnav, a examenului clinic obiectiv efectuat de medic şi din observaţiile personale am stabilit următoarele:Manifestări subiective: slabiciune fizică, ,constipatie,hemoroizi, dureri abdominale, dificultatea de a respira Manifestări obiective: paloare, stare generala alterata, anxietate Analiza datelor culese:Coroborand datele din anamneza şi istoricul bolii cu datele obţinute din examenul clinic al bolnavului cu cele paraclinice din foaia de observaţie precum şi cu observaţii proprii s-a suspicionat diagnostic de: obezitate Evaluare.

Din analiza datelor obţinute am stabilit că din punct de vedere al dependenţei pacientului este vorba de un bolnav cu obezitate, care necesită ingrijiri privind combaterea semnelor şi simptomelor pe care le prezintă: hta, dispnee, dureri abdominale,constipatie,hemoroizi, stare generala alterata, anxietate Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare şi de mediu fizic şi uman, care Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate permită refacerea psihică şi fizică, asigurarea administrării medicaţiei prescrisă de medic, educaţia sanitară privind modul de comportare in spital şi apoi la domiciliu.
S-a constatat ca pacientul este dependent de urmatoarele nevoi funadamentale: -administrarea tratamentului prescris de medic pregătirea pacientului pentru recoltarea probelor de sange şi urină indicate de medic Evaluare: Bolnavul parţial dependent privind alterarea mucoasei intestinale, constipatia dificultate in respiratie,circulatie inadecvata, dificultatea in a se misca,refuzul de a efectua activitati fizice si recreative,stare generala alterata, necesită ajutorul nursei pentru aceste nevoi. In primele zile pacientul s-a alimentat insuficient calitativ si cantitativ, dupa dupa disparitia varsaturilor si normalizarea scaunelor apetitul este stabilit. Datorita ingrijirilor prompte si a unei bune hidratari, diureza este normala.
Nevoia de a bea si a manca Nevoia de a elimina Nevoia de a comunicaProblema : comunicare ineficace la nivel afectiv La internare bolnavul era apatic, necomunicativ iar apoi a inceput sa comunice cu echipa de ingrijire si cu ceilalti pacienti.

Pacientul se declara multumit si se simte mult mai bine de cand participa la activitatile recreative puse la dispozitie de catre cadrele medicale specializate. In primele zile pacientul a fost agitat si nu a reusit sa se odihnesca corespunzator, in urma tratamentului prescris de medic si a ingrijirilor acordate pacientul se odihneste pe zi ce trece tot mai bine, Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate pana la 9 ore Plan de ingrijire a unui pacient cu obezitate somn pe noapte.
Nevoia de a evita pericolele 6. Nevoia de a invata Evaluare finalaPacientul Pop Andrei in varsta de 12 ani a fost internat cu urmatoarele simptome: cefalee, varsaturi, diaree, dureri abdominale, stare generala alterata. In urma examinarii efectuate i s-a stabilit diagnosticul de deshidratare. Dupa toate ingrijirile effectuate pe parcursul spitalizarii, administrarea unui tratament corect si prompt si o buna supraveghere, obiectivele propuse au fost indeplinite in totalitate, iar in momentul externarii copilul se afla in stare de convalescenta.
In momentul de fata copilul de alimenteaza si hidrateaza corespunzator, are un somn linistit si odihnitor, este calm linistit si ascultator. TA, temperaturi, respiraţiilor, diurezei, scaunelor, -program de activitati fizice zilnica Intervenţii delegate: -pacientul sa se alimenteze si sa se hidrateze corespunzator in functie de varsta si necesitati Interventii proprii: -asigur un microclimat corespunzator: aerisesc salonul, i-au de langa pacient cosul de gunoi sau alti factori dezagreabili.
Medicina interna pentru cadre medicale, ed. Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistetii medicale.

Manual de practica pt elevii scolilor postliceale sanitare. Evaluare: Evaluare:. Download file. Remember me on this computer. Enter the email address you signed up with and we’ll email you a reset link. Need an account? Mangosteen în România here to sign up. Terms Privacy Copyright Academia ©

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Categorii

  • Cum să slăbești eficient acasă? cele mai bune rețete și diete
  • Cum să slăbești rapid? Sfaturile cele mai bune
  • Mănâncă și slăbește: cum să slăbești fără exerciții fizice?
  • Pierderea în greutate fără mișcare este ușoară! Moduri dovedite de a slăbi

Articole recente

  • Vreau sa slabesti rapid 10 kg
  • Slabire burta dupa nastere
  • Zein pastile de slabit forum
  • Whey protein pentru slabit
  • Zein capsule de slabit pareri
  • Zahar si obezitatea
  • Vreau sa slabesc 10 kg intr- o saptamana tpu
  • Zein forte capsule pentru slabit
  • Tratament naturist de slabit forum
  • Ciocolata pentru slabit pret
  • Vreau sa slabesc repede intr o saptamana fara dieta
  • Zatul de cafea pentru slabit
  • Vreau o dieta rapida de slabit
  • Vreau sa slabesc in sarcina
  • Www. kfetele. ro cura de slabire cu usturoi
  • Vitamine si minerale pentru slabit
  • Cura de slabire cu miere de albine
  • Vitamine vii pentru slabit
  • Vreau sa slabesc burta repede
  • Vreau sa slabesc rapid la burta
  • Vreau sa slabesc in 5 zile
  • Vitamine pentru organism slabit
  • Vitamine si minerale care ajuta la slabit
  • Vitaminele ajuta la slabit
  • Dieta de slabit disociata pe 7 zile
  • Vreau sa slabesc cat mai repede la picioare
  • Obezi de lemn dex
  • Regim de slabit dupa cezariana
  • Vreau sa slabesc repede si eficient
  • Ceai de chimen slabeste
  • Medicamente de slabit recomandate de medici
  • Visislim light pret sensiblu
  • Vegis produse slabit
  • Verificare obezitate
  • Ultra slim pastile de slabit
  • Pastile diuretice pt slabit
  • Ulei esential de lamaie pentru slabit
  • Ceai verde fares pt slabit
  • Ulei esential de grapefruit pentru slabit
  • Ulei pentru slabit young living
  • Cura de slabire extrema
  • Regim slabire sanatos si rapid
  • Uleiul de cocos slabeste
  • Unt de cocos pentru slabit
  • Ulei din seminte de in pentru slabit
  • Ulei esential slabire
  • Remedii pentru slabit sanatos
  • Virus obezitate
  • Ceaiul de soc este bun pentru slăbit
  • Ulei de cocos pentru slabit forum

Arhive

  • februarie 2021
  • ianuarie 2021
  • decembrie 2020
  • noiembrie 2020

Mangosteen pulbere în România: Informații importante

Administrace mymamaluvs.com nu este responsabil pentru materialele publicate pe această sursă. Înainte de a utiliza orice sfat sau recomandare pentru o slăbire eficientă sau o dietă – cu siguranță! consultați un medic.

Categorii

  • Cum să slăbești eficient acasă? cele mai bune rețete și diete
  • Cum să slăbești rapid? Sfaturile cele mai bune
  • Mănâncă și slăbește: cum să slăbești fără exerciții fizice?
  • Pierderea în greutate fără mișcare este ușoară! Moduri dovedite de a slăbi
©2022 Mangosteen pulbere în România | Powered by Sitemap & WordPress