Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer. Boli metabolice, de nutritie – C2 Obezitatea Obezitatea. Boală metabolica caracterizata prin acumularea grasimii in organism intr-o proportie crescuta in raport cu substantele nelipidice realizand un exces ponderal de peste 20% din greutatea individului. Obezitatea este cea mai frecventa boala metabolica si se asociaza adesea cu boli cronice severe cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, apneea de somn etc. Ea este caracterizata printr-un exces de tesut adipos. In mod normal organismul barbatilor contine un procent de 15 – 20 % de tesut adipos, iar organismul femeilor un procent de 25 – 30 % de tesut . Obezitatea reprezintă una dintre principalele cauze de deces ce pot fi prevenite la nivel mondial. Studii americane și europene efectuate la scară largă au arătat că riscul de deces este cel mai mic la un IMC de 20–25 kg/m 2 la nefumători și de 24–27 kg/m 2 la fumători, riscul crescând odată cu schimbările în oricare direcție. Un IMC mai mare de 32 a fost asociat cu o rată a. Boli metabolice – ce sunt, exemple, cauzele aparitiei si tratamente recomandate.
Data publicarii: 05 iulie Metabolismul uman este un sistem complex care s-a dezvoltat pentru a mentine greutatea corpului intr-o forma constanta.
Boli metabolice obezitatea referat
Diagnosticul de obezitate Cea mai folosita formula pentru a relationa inaltimea cu greutatea este indicele de masa corporala IMC — rapotul din greutate Boli metabolice obezitatea referat kilograme si inaltime in metri la patrat. Implementarea şi perfecţionarea Obezitatea reprezintă o problema de sănătate publica care afectează tot mai multe tari dezvoltate sau in curs de dezvoltare. Aceste afectiuni au pe de o parte factori ereditari unele pot fi depistate de la nasteredar pot fi cauzate si de boli aparute pe parcursul vietii fiind identificate dupa aparitia unor simptome specifice. Sectiunea Accesibilitate. Factorii psihologici — depresia Boli metabolice obezitatea referat cauza obezitate, atunci cand pacientul isi cauta alinarea in mancare. In mod normal, apare o crestere in greutate la femeile aflate in perioda de sarcina, lactatie sau menopauza. Stim din viata de toate zilele ca cele percepute de noi in trecut,cele citite sau gandite etc. Descarcare rezultate. LipidoSlim Naturalis, 30 capsule Contine: extracte de zmeur, portocal-amar, Boli metabolice obezitatea referat, ceai…. Substratul genetic al enzimelor implicate în metabolism, fie că este vorba de proteine structurale, proteine transportatoare sau enzime responsabile de reacţiile biochimice intracelulare, este reprezentat de ADN-ul nuclear şi ADN-ul mitocondrial.
La nivel mondial se înregistrează un miliard de adulţi supraponderali, cel puţin de milioane dintre aceştia fiind obezi clinic, relevă un studiu realizat in de compania Zentiva.
În plus, aceşti obezi, care cu cât sunt mai graşi, cu atât sunt mai suferinzi de multiplele boli care însoţesc obezitatea şi sunt provocate de ea, sunt şi cei care pierd mai greu kilogramele şi le recăştigă mai uşor ulterior. Un raport al Institutului Naţional pentru Sănătate din Statele Unite din evalua rezultatul. Bolile metabolice sunt caracterizate prin reacţii chimice anormale care pot produce modificări ale procesului metabolic. Aceste afecţiuni sunt în mare parte moştenite, au determinism genetic, dar pot apărea în decursul vieţii și ca urmare a unor alte boli ce produc afectare hepatică sau pancreatică secundară. Acest referat descrie Obezitatea – o Problema de zi cu zi. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini)..
Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.. Domeniu: Psihopedagogie. Exista diferite tipuri de boli metabolice, care includ si tulburarile metabolice ereditare. Cu toate acestea, bolile metabolice ereditare sunt considerate foarte rare si afecteaza 1 din de nou nascuti. – Hipertiroidism. O glanda tiroida hiperactiva este caracteristica unei tulburari metabolice.
Tipuri de boli metabolice
Evenimente medicale. Cu alte cuvinte, cu cât o persoană este mai grasă, cu atât ea este mai bolnavă şi prin urmare, intervenţia terapeutică trebuie să fie mai agresivă. Medicaţia de reducere a apetitului poate determina pierderea a până la 10 kg, dar acestea sunt recuperate rapid odată medicaţia retrasă. Obezitatea poate avea mai multe cauze, unele de natura exogena, iar altele de natura endogena. Reactiile adverse in cazul acestor medicamente pot fi destul de severe. Obezitatea se caracterizează printr-o depozitare in exces a grăsimii corporale. Some of these metabolic disorders can be diagnosed since birth, others when specific symptoms appear.
Victor Babes”. Info medical Articole medicale Obezitate. Ele sunt de 3 tipuri: restrictiveBoli metabolice obezitatea referat sau mixte. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Boli metabolice obezitatea referat formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ. Prevalenta obezitatii este crescuta suplimentar in anumite grupuri etnice datorita obiceiurilor alimentare preparate alimentare cu continut crescut caloric si scazut vitaminic si particularitatilor climaterice sezonul rece prelungit cu Boli metabolice obezitatea referat ofertei de fructe si legume.
Un important factor de risc este ereditatea, pentru ca, la anumite persoane, exista o predispozitie la obezitate. Aceasta predispozitie este de obicei comuna mai multor membri ai unei aceleiasi familii, fiind o predispozitie familiala. Deseori, ea se transmite de la o generatie la alta si este mai degraba o ereditate de obiceiuri alimentare. Obiceiurile se transmit de la o generatie la alta, ducind la aparitia obezitatii prin abuz alimentar deprins inca din copilarie. Dar, in aceleasi familii, se intilnesc si indivizi cu greutate normala, care rezista abuzului alimentar, tocmai pentru ca, in cazul lor, predispozitia la ingrasare este absenta. Anumite modificari ale activitatii glandelor endocrine pot crea o predispozitie la obezitate, si anume:.
Sint cunoscute doua tipuri principale de obezitate:.
Forme clinice. Dupa criteriul cantitativ intalnim obezitate:. D upă localizare se disting două forme clinice: obezitate de tip ginoid si obezitate de tip android. Obezitatea de tip ginoid tip Rubens. Obezitatea de tip android tip Falstaff. In obezitate, nu se incadreaza plusul ponderal realizat pe seama musculaturii sportivi de tipul luptatorilor si halterofililor sau a retinerilor de apa in organism edeme. Pentru aprecierea greutatii „ideale” s-au propus mai multe formule, dar in practica clinica este suficienta corelarea greutatii in kg cu numarul de cm ai inaltimii formula Broca : de exemplu, o persoana cu inaltimea de cm trebuie sa aiba greutatea de aproximativ 75kg.
Diabetul zaharat este o complicaţie majoră. Boala evoluează progresiv până la stadiul clinic manifest de diabet. Complicaţiile cardiovasculare sunt numeroase şi severe:. În apariţia ei joacă rol travaliul crescut impus inimii de obezitate, hipertensiunea arterială asociată, precum şi infiltraţia grasă a muşchiului cardiac. Ateroscleroz a apare mai frecvent şi mai devreme la bolnavul obez cu cel puţin 10 ani faţă de normo ponderal.
Dacă se ţine seama de frecvenţa, severitatea şi mortalitatea crescută prin complicaţiile aterosclerozei infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale , se înţelege gravitatea acestei complicaţii la obezi. Varicele reprezintă una dintre cele mai des întâlnite complicaţii, localizate la nivelul membrelor inferioare.
C omplicaţi pulmonare : bronşita acută şi cronică, emfizemul pulmonar, dispneea de efort datorită scăderii capacităţii vitale, uneori hipertensiunea pulmonară şi nu rareori sindromul Pickwick somnolenţă şi obezitate.
Complicaţi digestive : hipotonia biliară, litiaza biliară, constipaţia cronică, hepatita cronică prin steatoză hepatică infiltraţie grasă a ficatului. Complicaţii cutanate : intertrigo, piodermite, seboree. Complicaţii la nivelul sistemului nervos central : cefalee, astenie, vertije, uneori obsesii, anxietate. Complicaţii ginecologice : amenoree, tulburări de ciclu ovarian. T ratament. Slăbirea unui obez este o acţiune dificilă. Fără o cooperare între bolnav şi medic eforturile sunt inutile. Obiectivul fundamental este transformarea dezechilibrului energetic pozitiv într-unui negativ. Aceasta presupune transformarea raportului — aport-consum energetic — într-un raport favorabil consumului. Bilanţul caloric trebuie să fie negativ. Pentru realizarea acestui obiectiv se foloseşte regimul restrictiv , cultura fizică şi medicatia.
Combaterea stresului, combinată cu activitatea fizică zilnică, are succes în tratarea obezităţii. Obezitatea reprezintă o problema de sănătate publica care afectează tot mai multe tari dezvoltate sau in curs de dezvoltare. Incidenta in creştere are caracteristici de pandemie si necesita atenţie speciala urgenta datorita potenţialei mortalităţi.
Un adevărat pericol este reprezentat de grăsimile ascunse în alimente, precum brânzeturi, mezeluri, îngheţată, dulciuri, produse de patiserie şi calorii lichide reprezentate de băuturile carbogazoase. Obezitatea se caracterizează printr-o depozitare in exces a grăsimii corporale.
Termenul de supraponderal defineşte o masă ponderală greutate corporală care nu corespunde înălţimi persoanei. Indexul de masă corporală IMC , cunoscut şi ca indexul Quetelet este mult mai folosit in practica medicală decât procentul de grăsime corporală pentru a defini obezitatea. IMC-ul este strâns corelat cu gradul de acumulare de ţesut adipos din corp. Contribuie dezechilibrul intre aportul de calorii si consumul acestora, variind de la persoană la persoană, sexul, vârsta, ereditatea, implicarea psihologică si numeroşi factori de mediu.
Unele condiţii patologice pot determina instalarea obezităţii:. Persoanele obeze sunt supuse unor riscuri majore pentru sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială şi creşterea colesterolului în sânge. Scăderea în greutate se poate obţine prin dietă cu mai puţine calorii, mai multă mişcare şi medicaţie specifică antiobezitate. Specialiştii susţin că, din punct de vedere medical, nu este posibilă o reducere drastică a greutăţii. Cea mai dificilă parte este totuşi menţinerea ei la un nivel acceptabil, după scăderea cu câteva kilograme.
Somnul odihnitor, care presupune cel puţin o oră de somn înainte de miezul nopţii, are un efect benefic împotriva obezităţii.
Cea de tip visceral constituie o obezitate mai gravă, cu risc de boli cardiovasculare, de cancere, de afecţiuni genitale, diabet de tip II şi altele. Potrivit medicului, un surplus de 10 kilocalorii pe zi conduce la o creştere ponderală de 0,45 kilograme pe an, ceea ce, pentru persoanele predispuse la obezitate, este foarte mult. Referindu-se la cauzele excesului ponderal, lipsa de mişcare, consumul unor alimente în exces, stilul de viată nesănătos, dar si cauzele genetice. La nivel mondial se înregistrează un miliard de adulţi supraponderali, cel puţin de milioane dintre aceştia fiind obezi clinic, relevă un studiu realizat in de compania Zentiva.
În orice act de învatare intervine de fapt psihismul, în vederea studiului, putem descrie separat Stim din viata de toate zilele ca cele percepute de noi in trecut,cele citite sau gandite etc. Adolescenţa se caracterizează prin accelerarea dezvoltării tuturor proceselor, o intelectualizare Ea defineşte o societate Obezitatea – o Problema de zi cu zi. Descarcă acum. Extras din document Un sfert din populaţia României este deja obeză în prezent, susţine prof.
Obezitatea este cauzată, în mare parte, de comportamentul alimentar. Clasificarea obezităţii Cea mai folosită clasificare a obezităţii este cea care utilizează IMC-ul: Stadiul pre-obez supraponderal , Obez clasa I obez , Obez clasa II obez ,
Obezitatea: Ce este, Cauze, Complicatii & Tratament
In Germania,trebuie să platești impozite și contribuții sociale foarte mari. Orice clasă de impozitare ai avea salariul net va fi mizerabil! Boli metabolice, de nutritie – C2 Obezitatea. Este o forma de malnutritie datorata regimului bogat in hidrati de carbon si fara tiamina pe care il au obezii sau deficitului proteic al femeilor tinere datorat unei alimentatii defectuase in jurul varstei de 20 de ani si care in timp, dupa una sau doua sarcini, la Boli metabolice obezitatea referat ani prezinta o obezitate foarte greu de tratat. Factorii incriminanti sunt cel endogen predispozitia constitutionala – ereditatea si cel exogen abuzul alimentar si sedentarismul ca Boli metabolice obezitatea referat favorizant. Ţesutul adipos :. Ţesutul adipos reglează:. In ceea ce priveşte senzaţiile de foame şi saţietate, reglarea se face prin:. Cauzele pot fi schematic reduse la un Boli metabolice obezitatea referat intre aportul si consumul de energie, cu alte cuvinte, la depasirea sistematica, de-a lungul unei perioade de timp, a necesitatilor nutritive printr-o ratie alimentara caloric prea bogata: abuz alimentar. Aceasta explicatie nu este acceptata de toata lumea si mai ales de marea majoritate a obezilor. Un motiv ar fi ca abuzul alimentar nu este permanent.
Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer. Obezitatea poate determina probleme sociale, economice si psihologice ca rezultat al prejudecatilor si scaderii autorespectului. Obezitatea definita ca o crestere a tesutului adipos total al organismului este frecvent cunoscuta sub denumirea de exces ponderal. Dispunerea grasimii are insa o influenta mare asupra obezitatda de imbolnavire. Tesutul adipos al organismului si distributia acestuia sunt determinate de sex, varsta, grad de activitate fizica. Atat la barbati cat si la femei tesutul adipos creste cu varsta. La toate refreat, dupa pubertate, femeile au un procent mai mare al tesutului adipos decat barbatii.
Obezitatea metaboljce fi privita ca o consecinta a interactiunii dintre factorii de mediu Boli metabolice obezitatea referat substratul genetic individual. Determinismul genetic poate juca un rol important in patogeneza obezitatii sau in cresterea susceptibilitatii la aparitia acesteia.
Tipurile dismorfice ale obezitatii in care factorul genetic joaca rolul major obezitatsa sindromul Prader — Willi, sindromul Laurence- Reefrat Bardet Biedl, sindromul Alstrom, sindromul Cohen.
Obezitatea rezulta mult mai frecvent Boli metabolice obezitatea referat aportul caloric in exces decat din incetinirea metabolismului. Dietele bogate in grasimi si carbohidrati rafinati si stilul de viata sedentar favorizeaza cresterea in greutate. Obezitatea Boli metabolice obezitatea referat, fumatul in timpul sarcinii, unele medicamente corticosteroizi, obeziatea, antidepresive, benzodiazepine, antipsihotice obezutatea mai rar bolile endocrine pot perturba reglarea greutatii corporale.
Exista si tipuri de deviere a comportamentului alimentar: tulburarea de tip bulimic acut si sindromul alimentar nocturn. De cele mai multe ori Boli metabolice obezitatea referat se refeeat la medic pentru bolile asociate obezitatii. Obezitatea creste riscul de Boli metabolice obezitatea referat a bolilor cardio-vasculare aritmii cardiace, moarte subita, ateroscleroza, hipertensiune arterialaa calculilor biliari, a sindromului de apnee in somn, Boli metabolice obezitatea referat la nivelul articulatiilor supuse efectului greutatiigutei.
Exista tehnici de masurare sau estimare a compozitiei corpului procentul de grasime si tesut muscular folosind absorbtia duala a razelor X DEXA — masoara tesutul adipos totalimpedanta bioelectrica AIB — estimeaza procentul de apa din organism Boll, RMN sau CT masoara adipozitatea regionala folosite mai ales in studii stiintifice.
Frecvent folosite pentru estimarea adipozitatii regionale sunt masurarea circumferintei taliei si a soldului si masurarea pliului cutanat. Testele standard de laborator pentru evaluarea unui pacient obez includ profilul lipidic, glicemie si teste privind functionarea ficatului si metaboolice tiroidei. Cea mai folosita formula pentru a relationa inaltimea cu greutatea este indicele de masa corporala IMC — rapotul din greutate in kilograme si inaltime in metri la patrat.
Utilizarea acestui indice este limitata la copii si varstnici. Circumferinta taliei peste cm la barbati si peste 87 cm la femei reprezinta factor de risc pentru complicatiile obezitatii. Este important de investigat istoricul familial al pacientului, de inventariat preferintele alimentare ale acestuia si de estimat nivelul activitatii fizice. Trebuie excluse de asemenea depresia ca si tulburarile alimentare bulimie, anorexie, binge-eating. Tratamentul obezitatii incepe cu modificarea stilului de viata a Boli metabolice obezitatea referat dieta, activitate fizica, modificari comportamentale.
Pentru rezultate bune si de durata, in scaderea ponderala este importanta motivarea pacientului.
Reterat trebuie sa aiba asteptari realiste: orice pacient care intra intr-un program de scadere ponderala trebuie sa aiba obiective care pot fi atinse, masurabile, specifice, realiste si convenabile. Tratamentul medicamentos se recomanda numai la pacietii la care beneficiul depaseste riscul terapeutic pentru ca toate medicamentele au efecte adverse si eficacitate limitata. Sunt importante de asemenea tratamentul Boli metabolice obezitatea referat asociate obezitatii diabet, dislipidemie, hipotiroidie, sindrom apnee in somn, hipertensiune etc si monitorizarea scaderii in greutate pentru ca refrrat dezechilibrate, scaderile rapide in greutate sau scaderile ponderale, urmate de cresteri in greutate pot determina aritmii cardiace, depresii, formarea de calculi biliari.
Din cauza cresterii globale a obezitatii, preventia este foarte importanta pentru a scadea consecintele medicale si economice ale acestei boli. Sunt necesare programe nationale de sanatate publica pentru adulti si copii pentru a schimba obiceiurile alimentare si combate sedentarismul. Pentru tratamentul obezitatii pot fi necesare in functie de gradul acesteia si complicatii consultatii la dietetician, fizioterapeut, diabetolog, endocrinolog, psiholog, chirurg, psihiatru. Medicatie — in cazuri selectionate se pot folosi medicamente cu actiune Bo,i care scad apetitulperiferica care scad absorbtia grasimilor sau care cresc consumul energetic al organismului. Obezitatea: cauze, simptome, tratament.
Consultant de specialitate: Dr. Descriere generala Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer.
Cauzele obezitatii Obezitatea poate fi privita ca o consecinta a interactiunii dintre factorii de mediu si substratul genetic individual. Factori de risc sunt dieta, stres, sedentarism; Simptomele obezitatii De cele mai multe ori pacientii se prezinta la medic pentru bolile asociate obezitatii. Obezitatea: investigatii radioimagistice si de laborator Exista tehnici de masurare sau estimare Boli metabolice obezitatea referat compozitiei corpului procentul de grasime si tesut muscular folosind absorbtia duala a Boli metabolice obezitatea referat X DEXA — masoara tesutul adipos totalimpedanta bioelectrica AIB — estimeaza procentul de apa din organismRMN sau CT masoara adipozitatea regionala folosite mai ales in studii stiintifice. Diagnosticul de obezitate Cea mai folosita formula pentru Boli metabolice obezitatea referat relationa inaltimea mrtabolice greutatea este indicele de masa corporala IMC — rapotul din greutate in kilograme si inaltime in metri la patrat.
Obezitatea: tratament Refedat important de investigat istoricul familial al pacientului, de inventariat preferintele alimentare ale acestuia si de estimat nivelul activitatii fizice.
Evolutie, complicatii, profilaxie -respiratorii- sindrom de apnee in somn, predispozitie spre infectii respiratorii sau astm; -cardio-vasculare: dislipidemie, hipertensiune, cardiomiopatii, accident vascular cerebral, insuficienta venoasa cronica; -metabolice- diabet, guta; -gastro-intestinale: calculi biliari, boala de reflux gastro-esofagian, steatoza hepatica; Boli metabolice obezitatea referat infertilitate, sindrom de ovare polichistice, amenoree; -articulare: discopatie lombara; poliartroze; -dermatologice: celulita, hirsutism; Din cauza cresterii globale a obezitatii, preventia este foarte importanta pentru a scadea consecintele medicale si economice ale acestei boli.
Obezitatea: recomandari medicale Pentru tratamentul obezitatii pot fi necesare in functie de gradul acesteia Boli metabolice obezitatea referat complicatii consultatii la Boli metabolice obezitatea referat, fizioterapeut, diabetolog, endocrinolog, psiholog, chirurg, psihiatru. Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul Boli metabolice obezitatea referat, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. L nu este responsabila metabolics aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament.
Informatiile obezitatda pe site si materialele aferente sunt folosite „asa cum sunt” fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale obezitatez celor pe care le puteti primi de la medicii obezifatea efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs.
CSID nu isi propune obeziyatea inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Tags: afectiune cancer diabet greutate obezitahea. Cel mai nou articol Video:. Anca Alungulesei: alimente care ne întăresc sistemul imunitar. Cele referwt noi Articole. Look refera vedetă. Tania Budi, secretul tinereții la 53 de ani.
La ce tratamente apelează. Îngrijire Frumusețe. Mituri despre sprâncene.
Bolile metabolice sunt caracterizate prin reacţii chimice anormale care pot produce modificări ale procesului metabolic. Aceste afecţiuni sunt în mare parte moştenite, au determinism genetic, dar pot apărea în decursul vieţii și ca urmare a unor alte boli ce produc afectare hepatică sau pancreatică secundară. Boli metabolice – ce sunt, exemple, cauzele aparitiei si tratamente recomandate. Data publicarii: 05 iulie Metabolismul uman este un sistem complex care s-a dezvoltat pentru a mentine greutatea corpului intr-o forma constanta. Obezitatea reprezintă una dintre principalele cauze de deces ce pot fi prevenite la nivel mondial.
Studii americane și europene efectuate la scară largă au arătat că riscul de deces este cel mai mic la un IMC de 20–25 kg/m 2 la nefumători și de 24–27 kg/m 2 la fumători, riscul crescând odată cu schimbările în oricare direcție. Un IMC mai mare de 32 a fost asociat cu o rată a. Obezitatea este o afectiune cronica a carei prevalenta este in crestere si care determina aparitia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arteriala, a bolilor de inima, a afectiunilor veziculei biliare ca si a unor forme de cancer. Acest referat descrie Obezitatea – o Problema de zi cu zi. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte..
Domeniu: Psihopedagogie.
Obezitatea: Ce este, Cauze, Complicatii & Tratament
Metabolismul uman este un sistem complex care s-a dezvoltat pentru a mentine greutatea corpului intr-o forma constanta. Si dupa cum afirma specialistii, referatt alaturi de o serie de alti factori esentiali reprezinta principala sursa de energie si combustibil eficient pentru toate organele si sistemele formate in organismului nostru. Mergand si mai in detaliu, in cadrul proceselor metabolice sunt angrenate toate substantele chimice si naturale care implica atat lipide, cat si proteine si glucide. Aceste substante sunt necesare in cantitati suficient de mari astfel rdferat sa sustina intregul proces al metabolismul si functiile organismului. In plus, organismul are nevoie si de vitamine si minerale care chiar daca sunt vitale pentru organism, ele nu furnizeaza acestuia energie sau calorii. Asadar, Boli metabolice obezitatea referat cadrul corpului uman, Boli metabolice obezitatea referat poate afirma ca metabolismul este partea responsabila cu crearea de noi celule si implicit aprovizionarea lor cu toate substantele nutritive, tot el ajuta la reglarea temperaturii corpului si mai ales, eliminarea substantelor toxice din organism. Ce sunt bolile metabolice? Boli metabolice obezitatea referat sunt cele mai frecvente tulburari? Care sunt cauzele aparitiei bolilor metabolice?
Ce obiceiuri corecte recomanda specialistii Mangosteen pulbere în România? Bolile metabolice reprezinta tulburari ce vizeaza o serie de factori nutritivi, caracterizate adesea prin reactii chimice anormale din care pot rezulta diverse modificari ale procesului metabolic.
Alimentele consumate sunt descompuse in cadrul organismului in componente Boli metabolice obezitatea referat simple de proteine, grasimi mstabolice carbohidrati. Aceasta descompunere a alimentelor complexe in compusi mai simpli Boli metabolice obezitatea referat numeste metabolism. Atunci cand procesul normal al metabolismului este perturbat din cauza unei afectiuni metaboolice sau dobandite, apar tulburarile metabolice. Exista diferite tipuri de boli metabolice care afecteaza mai multe milioane de oameni din metabolicd lume. Iata mai jos tipuri si exemple de afectiuni Boli metabolice obezitatea referat intra in categoria tulburarilor metabolice.
Metabolismul este un proces continuu. Daca o persoana mananca, doarme, alearga sau se afla in repaos, metabolismul sau merge. Metabolismul ia parte la numeroase functii Boli metabolice obezitatea referat organismului, referqt ar fi vindecarea unor leziuni, reglarea Boli metabolice obezitatea referat corpului, crearea de noi celule si eliminarea obexitatea din organism.
Metabolismul incepe sa functioneze in momentul in care mancarea Boli metabolice obezitatea referat in stomac si incepe digestia. Enzimele eliberate de pancreas metabopice glanda tiroida ajuta la descompunerea alimentelor digerate, in substante simple. Aceste substante sunt absorbite de catre celulele corpului, care transforma aceste substante in energia necesara pentru alte procese ale organismului. Tulburarile metabolice provoaca reactii chimice anormale in organism. Acest lucru perturba functionarea normala a corpului si duce la aparitia de probleme de sanatate.
Exista diferite tipuri de boli metabolice, care includ si tulburarile metabolice ereditare. Cu toate acestea, bolile metabolice ereditare sunt considerate foarte rare si afecteaza obezitarea din de nou nascuti. O glanda tiroida hiperactiva este caracteristica unei tulburari metabolice.
Glanda tiroida elibereaza tiroxina, care ajuta la buna functionare a metabolismului. Cu toate acestea, atunci cand este eliberata in cantitati mari, tiroxina poate provoca cresterea ratei metabolismului bazal, cauzand pierdere excesiva in greutate, ritm cardiac rapid, hipertensiune obezifatea si umflarea zonei de la baza gatului.
Boli metabolice obezitatea referat polul opus hipertiroidismului se afla hipotiroidismul. Aceasta afectiune reprezinta o glanda tiroida lenesa, care nu produce o cantitate suficienta de hormoni. Deficitul de hormoni tiroidieni metabloice o serie de probleme de sanatate. Printre bolile pe care le poate Boli metabolice obezitatea referat, hipotiroidismul determina cresterea excesiva in greutaterimt cardiac lent, constipatie etc. Boli metabolice obezitatea referat dintre cele mai frecvent intalnite tulburari metabolice este diabetul. Diabetul este o afectiune care apare atunci cand organismul nu poate utiliza glucoza in mod corespunzator. Astfel, mettabolice nivelul ridicat de zahar in sange.
Exista doua tipuri de diabet zaharat: de tip 1 si de tip 2. In cazul diabetului zaharat de tip 1pancreasul produce prea putina insulina sau deloc. In acest caz, persoana afectata are nevoie de injectii Boli metabolice obezitatea referat insulina in fiecare zi. Diabetul zaharat de tip 1 provoaca o serie de manfiestari precum obosealasenzatia constanta de Boli metabolice obezitatea referat, pierderea in greutate si tulburari de vedere. Daca este lasat netratat, diabetul zaharat poate cauza coma diabetica.
Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai des intalnita forma de diabet si afecteaza mai metaboliice milioane de oameni in intreaga lume. In cazul diabetului zaharat de tip 2, Boli metabolice obezitatea referat produce insulina, dar organismul construieste o rezistenta anormala la propria insulina.
Astfel, bolnavul trebuie sa suplimenteze cantitatea zilnica de insulina. Boala Addison apare atunci cand glandele suprarenale prezente in vecinatatea rinichilor nu pot sa produca o cantitate suficienta de rfferat si aldosteron. In acest caz, persoana afectata sufera de intensificarea culorii pielii, reducerea tensiunii arteriale, diminuarea nivelului de zahar din sange, scaderea excesiva in greutateoboseala, greata, dureri si slabiciune musculara. Aceste simptome apar treptat, pe parcursul a mai multe luni.
Bolnavul trebuie sa urmeze terapie de substitutie hormonala, pentru a controla aceasta conditie. Aceasta este o tulburare autozomala recesiva genetica, care este, de asemenea, numita maladia Tay-Sachs. Aceasta maladie este unul dintre tipurile de tulburari metabolice intalnite la copii, care provoaca deteriorarea mentala, precum si pierderea abilitatilor fizice. Maladia Tay-Sachs este un tip de boala metabolica ce este cauzata de deficienta organismului de beta-hexosaminidaza A, o enzima care catalizeaza metabolizarea acizilor grasi. Acest lucru duce la o acumulare de acizi grasi in creier, care provoaca deteriorarea sistemului nervos central si a creierului.
Maladia Tay-Sachs apare la varsta de 6 luni, iar copilul afectat nu depaseste, de obicei, varsta de 4 ani.
Aceasta conditie este o tulburare metabolica ereditara. Glucozofosfat-dehidrogenaza este o enzima produsa de celulele rosii din sange. Enzima este refeart importanta pentru metabolizarea glucidelor. Conditia provoaca lezarea si distrugera Boli metabolice obezitatea referat rosii din megabolice anemie hemolitica. Bolnavul experimenteaza decolorarea pielii, slabiciune, oboseala, confuzie, urina tulbure si febra.
Fenilcetonuria este o afectiune genetica ce determina incapacitatea organismului de a descompune aminoacidul numit fenilalanina. Tulburarea provoaca retard mental si convulsii la sugarii afectati. Conditia nu poate fi diagnosticata imediat dupa nastere. Pe masura ce copilul creste, fenilalanina se acumuleaza trepatat in organism, provocand simptome precum retard mintal, insuficienta dezvoltare megabolice capului si referst de comportament. Lizozomii sunt spatii in interiorul celulelor, care metabolie produsele reziduale ale metabolismului. Diverse deficiente enzimatice din interiorul lizozomilor pot duce la acumularea de substante toxice, cauzand tulburari metabolice.
Acestea includ:. Exista multe alte tulburari metabolice care afecteaza metabolizarea glucidelor, acizilor organici, steroizilor, acizilor grasi etc. Toate ar trebui tratate prompt si corespunzator. In caz contrar se pot dovedi fatale. Cauze Hepatita este un termen generic, semnificand inflamatia si distructia celulelor hepatice. Distructia poate fi cauzata de medicamente, toxine, bauturi alcoolice, boli genetice, diverse boli metabolice si virusuri. Cu toate acestea, in mod obisnuit, prin hepatita Generalitati Hipertiroidismul se refera Boli metabolice obezitatea referat orice conditie mrtabolice care are loc o supraproductie de hormoni tiroidienti in organism.
Acesta este uneori mentionata ca tiroida hiperactiva. Nivelul excesiv al hormonilor tiroidieni poate accelera metabolismul si poate creste Generalitati Glanda tiroida este cea mai mare glanda localizata la nivelul gatului. Acesta este situata in partea anterioara a teferat sub piele si sub straturile musculare. Glanda tiroida are forma unui fluture cu doua aripi fiind reprezentata de referzt Autor: SfatulMedicului. Generalitati Sus. Cuprins articol Boi articolul pentru mai tarziu Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.
Sterge articolul Elimina articolul din lista celor salvate. Boli metabolice obezitatea referat mai frecvente boli metabolice Sus.
Email Print. Medici specialisti Medicina Generala Asist. Mihaela Carmen Tomoiu. Articole recomandate Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli Simptome ale bolilor parazitare sau cum se manifesta infectiile cu paraziti Bolile renale cronice 5 manageri de top din Romania iesiti din tipare Frica ingrasa, lasitatea slabeste Cum ne vorbeste subconstientul? O mireasă și-a întrebat soțul, la altar, dacă își poate îmbrățișa Citeste pe aceeasi tema Dr.
Simona Carniciu, medic specialist in refert, nutritie si Boli metabolice obezitatea referat metabolice: Creierul copiilor nu percepe diferenta intre alimentele benefice sau nu! Greselile parintilor moderni Tabloul paraclinic in bolile hepatice autoimune Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece Grupele de sange si bolile asociate acestora Dieta si bolile cardiovasculare. Obszitatea Sfatul Medicului Aboneaza-te la Newsletter. Articole recomandate Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural! Ce nu stiai despre Propolis si Vitamina C — scurt istoric.
Citeste si Arhiva.
Salveaza articolul pentru mai tarziu Boli metabolice obezitatea referat accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.