– felurile de mancare vor fi cat mai variate pentru ca regimul sa fie suportat cat mai mult timp Cura de slabire se realizeaza cu un regim de calorii (75g proteine, g glucide, 35g lipide), apoi, treptat, se creste la – calorii. 10/18/ · Regimul alimentar constituie pârghia principală de prevenire şi combatere a tendinţei de îngrăşare prin depăşirea plafoanelor de greutate corporală. Cunoscând aceste plafoane, pacientul va fi conştient că pentru o perioadă de durată (săptămâni sau luni) va trebui să adopte o dietă alimentară hipocalorică, destul de severă. Regim alimentar pentru diabetul de tip 2 Din Articole. In cazul pacientilor cu obezitate severa si morbida, care nu au reusit sa slabeasca prin urmarea unei diete stricte asociate cu activitati sportive, chirurgia obezitatii ramane singura metoda cu adevarat eficienta. 4/14/ · La persoanele cu tendinţe spre obezitate, se impune un regim alimentar moderat şi constant, menţinut atât în perioada de slăbire, cât şi ulterior. Se începe cu reducerea în trepte a necesarului de calorii, din care se scad câte calorii zilnic, până se ajunge la un plafon constant de calorii pe zi. Pentru copiii si adolescentii obezi este important ca familia sa fie alaturi de ei inclusiv prin implicarea in activitatile fizice dar si printr-un stil de viata sanatos.
Cea mai buna abordare in cazul lor este pierderea in greutate, indiferent ca este vorba de interventie chirurgicala sau regim alimentar si de exercitii fizice.
Regim alimentar pentru obezitate morbida
Cum a ajuns să arate o tânără după 5 ani în care a mâncat același lucru zilnic. Chirurgia bariatrica – Multi medici chirurgi considera ca tinerii nu au maturitatea necesara pentru a lua o decizie corecta in acest sens, cum ar fi de exemplu asumarea responsabilitatii acceptarii complicatiilor unei interventii chirurgicale pentru pierderea in greutate. Osteoartrita — tot din cauza greutatii mari, articulatiile au de suferit. Calitatea vietii pacientilor care sufera de obezitate morbida este afectata, iar acesti pacienti sunt expusi unor riscuri precum diabetul, hipertensiunea, refluxul gastroesofagian, pietrele la vezica biliara, afectiunile cardiace sau cancerul. Adresa: BucurestiStr. Totodată, pastilele pentru slăbit nu sunt recomandate fără un Regim alimentar pentru obezitate morbida și fără prescripția medicului. Duc la aparitia cancerului? Respectarea curei de lămâi este benefică Regim alimentar pentru obezitate morbida în tratarea altor afecţiuni ca de exemplu: arterite, flebite, tromboflebite, varice, hipertensiune arterială, ateroscleroză, afecţiuni hepatice, diabet, litiază renală şi poliartrită reumatoidă.
Impreuna, Regim alimentar pentru obezitate morbida aceste afectiuni scad speranta de viata. Generalitati „Puterea proteinelor” este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii.
Regimul alimentar pentru obezitate mymamaluvs.com T+ 19/05/ | Categories: Boli de metabolism | Tags: Boli de metabolism, Celulita, Obezitate | La persoane cu tendinte spre obezitate este necesar un regim controlat inca din copilarie. Obezitatea prezinta o serie de riscuri pentru sanatatea pacientului. Este adevarat insa ca, cu cat gradul de obezitate este mai mare, cu atat riscurile devin si mai mari – obezitatea morbida este cea mai periculoasa. Obezitatea creste riscul de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, pietre la nivelul vezicii biliare si alte boli cronice. 8/31/ · Tratament pentru obezitate morbidă Nu neglija kilogramele în plus, urmează un regim alimentar echilibrat, fă mișcare și cere ajutorul medicului pentru cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie să știi despre congelarea ovulelor Tot ce trebuie sa stii despre chisturile ovariene Tot ce trebuie să știi despre virusul SARS.
Obezitatea de grad 3, denumita si obezitate morbida, este o problema de sanatate grava, care apare in urma acumularii exagerate de kilograme in plus. Pacientii care sufera de obezitate morbida intampina dificultati la realizarea activitatilor banale precum mersul. Obezitatea morbida .
Obezitate morbida | mymamaluvs.com
Medici specialisti Endocrinologie-Diabet Dr. Somnul neregulat. In acest stadiu, practic niciun tratament nu mai poate da rezultate. Ulterior, mancarea va trece prin acest burlan, dar nu va intra in contact cu intestinul, Fara a trece dintr-o extrema Regim alimentar pentru obezitate morbida cealalta, allmentar greutatii corporale trebuie sa ocupe un loc de frunte in sfera preocuparilor noastre zilnice. Obezitatea si riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace Rata obezitatii a crescut ingrijorator Regim alimentar pentru obezitate morbida nivel mondial. In timp, cantitatile mari de zahar din sange duc la complicatii severe. Am dreptul sa-mi pun viata copilului in pentrh, nemaitinand cont de viata mea? A patra zi mi-a venit greata de la cereale,pur si simplu nu le-am mai putut inghiti. Autor: Dr.
Articole recomandate Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc MSM – reface mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor Este eficienta stimularea sistemului imunitar? Citeste si Arhiva. Inchide recomandarile. Vezi recomandarile noastre Clinici, Medici si Servicii specializate.
Salveaza articolul pentru mai tarziu Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului. Clinici recomandate. Centrul Medical Panduri. Tel: Adresa: Bucuresti , Clinica Panduri: str. Ioan Athanasiu nr. Clucerului nr. Pipera nr. Centrul Medical Profilaxia. Specialitati: Endocrinologie, Diabet zaharat nutritie si boli metabolice, Boli infectioase, Cardiologie, Chirurgie vasculara.
Adresa: Timisoara , Str. Drubeta nr. Specialitati: Endocrinologie, , Ecografie. Adresa: Bucuresti , Str. Dragoslavele , Sector 1. Mai putin. Copiii obezi Riscuri pentru sanatate – Copiii obezi se confrunta cu riscuri serioase pentru sanatate. La acestia exista posibilitati de doua ori mai mari de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 comparativ cu ceilalati copii, iar studiile recente au demonstrat ca inactivitatea influenteaza in mod negativ dezvoltarea neurologica a copiilor obezi. Generalitati Diabetul de tip 2 este o afectiune care se dezvolta lent. Diabetul de tip 2 apare adesea mai tarziu in viata, desi exista cazuri ale bolii, intalnite si in randul copiilor in special, obezi si la adultii tineri. Diabetul zaharat de tip 2 este puternic asociat cu obezitatea.
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 trebuie, in primul rand, sa faca modificari in dieta si stilul de viata pentru ca boala sa fie tinuta sub control. In cazul bolnavilor de diabet zaharat, devine esentiala o gestionare eficienta a aporturilor de carbohidrati, fibre si grasimi. Carbohidratii in dieta persoanelor care prezinta diabet zaharat de tip 2 Carbohidratii reprezinta una dintre cele mai importante categorii de alimente celelalte fiind proteinele si grasimile in dieta persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Carbohidratii ofera energie organismului, sub forma de Bolile de nutritie in general si obezitatea de diverse grade in special reprezinta un important factor de risc pentru sanatatea omului.
Fara a trece dintr-o extrema in cealalta, mentinerea greutatii corporale trebuie sa ocupe un loc de frunte in sfera preocuparilor noastre zilnice. Societatea ii priveste pe supraponderali cu ochi critici si iscoditori, acuzandu-i pe nedrept de infruptare si lacomie. Sunt luati in vizor si „atacati” pe la spate, cei care „savureaza” acuzatiile dand dovada de o lacuna enorma in informatie. Obezitatea este o afectiune si nu o simpla acumulare de cateva kilograme. Obezitatea reflecta existenta unor puternice dezechilibre hormonale in corp, fiind una dintre cele mai comune afectiuni ale societatii moderne.
Alte cauze ale obezitatii includ: lipsa de miscare, de efort fizic comparativ, in timp, cu potentialul energetic al hranei si tulburarile metabolice.
Obezitatea afecteaza adesea imaginea de sine, conducand la multe complexe de Generalitati Daca numeroasele diete promovate intens in mass-media va fac dificila alegerea uneia dintre ele, incercati sa va personalizati regimul alimentar zilnic. Cu alte cuvinte, va puteti transforma in propriul nutritionist, alegand cele mai importante principii nutritionale din toate dietele celebre propuse de specialisti.
Optarea pentru o cura de slabire sau alta naste numeroase polemici in randul persoanelor care aleg un regim alimentar si incearca sa ii convinga pe toti din jur ca acesta este cel sanatos, corect sau cu adevarat eficient. Vestea buna este ca nu trebuie sa va alaturati neaparat unei tabere anume, ci puteti pune laolalta cateva reguli de nutritie pentru propria dieta zilnica, preluate din mai multe surse. Intocmirea unei diete personalizate Adeptii dietei Dukan acuza dieta Atkins ca ar fi o varianta mult mai extrema si nesanatoasa. Cei care urmeaza o dieta vegana sau vegetariana cred cu tarie ca oricine mananca proteine de origine animala isi Generalitati Oscilatiile extreme de greutate, precum cele cauzate de obezitate si anorexie, au un impact major asupra sanatatii inimii si ridica un risc crescut de instalare a afectiunilor cardiace.
Un bun control al numarului de kilograme nu inseamna mentinerea unei siluete silfide, ci a unei greutati sanatoase, indispensabila pentru buna functionare a sistemului cardiovascular. O dieta formata din alimente cu valoare nutritionala crescuta si miscarea regulata inseamna sanse minime de instalare a obezitatii sau a anorexiei, doua afectiuni care pot pune in pericol viata.
Obezitatea si riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace Rata obezitatii a crescut ingrijorator la nivel mondial. Populatia de toate varstele neglijeaza necesitatea urmarii unui regim alimentar sanatos si evitarii sedentarismului, fiind susceptibila la hipertensiune, diabet sau ateroscleroza, factori de risc importanti in cazul debutului afectiunilor cardiace.
Boala coronariana, favorizata de obezitate, este Semnele care ar trebui sa te puna pe ganduri Ne-am obisnuit sa asociem grasimea din corp cu persoanele care au cateva kilograme in plus si cu obezitatea, insa cele doua notiuni nu sunt neaparat legate intre ele. Si persoanele care au un indice de masa corporala care le indica faptul ca au o greutate normala pot avea un surplus de grasime in corp. Au o aparitie zvelta, insa au grasime nesanatoasa in corp, in jurul organelor interne, fiind cunoscuti drept „skinny fat”, adica „slabi grasi”. Un nivel mare de grasime in corp este asociat cu aparitia mai multor probleme de sanatate, in special bolile cardiovasculare si diabetul. O tensiune arteriala crescuta Ca sa stii daca suferi de aceasta problema, este important sa iti masori tensiunea arteriala, cat si nivelul de colesterol si de zahar din sange.
Pentru a le afla trebuie sa faci masuratori speciale la medic. Datorita extinderii lanturilor de fast-fooduri si a faptului ca in Romania se accentueaza tipul de munca occidental, adica prelungit cu ore de activitate intensa si cu pauze de masa prea scurte. Toate acestea contribuie la o alimentatie dezechilibrata, nesanatoasa si la un timp de efort fizic fitness, jogging sau alte tipuri mult redus, acestea toate vor duce in timp la un singur lucru, la o obezitate.
La toate acestea se mai adauga si tipul de alimentatie tot mai nesanatos, care sa fie in niste norme europene de aspect si de viteza de productie dar care contin tot mai putin nutrientii necesari si tot mai mult se axeaza pe gust sau pe aspectul de comercializare mai facila. Totodata, accesibilitatea la o Generalitati Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare dintre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice reduse.
In ultimii 20 de ani, obezitatea a inregistrat o crestere alarmanta la nivel global. Mai mult, obezitatea la copii si la adolescenti este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, sindromul de apnee in somn sau pentru aparitia cancerului. Barbatii obezi sunt mai predispusi la a dezvolta cancer de prostata, de colon sau rect, in timp ce femeile obeze au riscuri mai mari de a dezvolta cancer la uter, ovare, sani. Cresterea aportului energetic, mai ales a alimentelor cu o mare densitate calorica, bogata in grasimi, dar si scaderea interesului pentru sport, alaturi de instalarea sedentarismului au dus la cresterea prevalentei obezitatii la nivel global. Generalitati Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat, din anul , obezitatea ca fiind o afectiune cronica evolutiva, iar in ultimii ani ea este recunoscuta drept o adevarata pandemie.
In cazul pacientilor cu obezitate severa si morbida, care nu au reusit sa slabeasca prin urmarea unei diete stricte asociate cu activitati sportive, chirurgia obezitatii ramane singura metoda cu adevarat eficienta.
Persoanele care sufera de exces ponderal trebuie sa urmeze indicatiile medicului specialist. Initial, se va recurge la un regim alcatuit de un nutritionist sau la metode endoscopice, cum ar fi montarea unui balon gastric, care nu permite consumul unei cantitati mari de alimente sau acoperirea unei suprafete importante din tubul digestiv cu un burlan de plastic care se introduce prin gura.
Ulterior, mancarea va trece prin acest burlan, dar nu va intra in contact cu intestinul, As vrea sa stiu daca cineva a tinut vreodata acest regim si cat e de benefic. Èine-mÄ minte. Recuperare parolÄ. LogheazÄ-te cu facebook. LogheazÄ-te cu google. Follow us. Controlul greutÄÈii Obezitatea de grad 3 sau obezitatea morbida Obezitatea morbida este o problema de sanatate grava, care apare in urma acumularii exagerate de kilograme. Autor: Dr. Descriere: Dr. Obezitatea de grad 3 sau obezitatea morbida Obezitatea de grad 3, denumita si obezitate morbida, este o problema de sanatate grava, care apare in urma acumularii exagerate de kilograme in plus.
Citeste si Obezitatea: cauze, simptome, complicatii si tratament. Pentru a comenta este nevoie de autentificare sau înregistrare. Comentarii 0. Trimite Comentariul a fost adÄugat în lista de aprobare. IntrÄ Ã®n cont.
DacÄ nu ai un cont în site înregistreazÄ-te aici. Personal Specialist. Abonare newsletter. Cod poÈtal. Studii gimnaziale Studii liceale Studii post liceale Studii superioare facultate Studii post universitare Studii doctorale. Suferi în prezent, sau ai suferit recent de vreo afecÈiune din domeniul afecÈiuni ale inimii Èi vaselor sangvine afecÈiuni ale ochilor afecÈiuni de rinichi, uretere, vezica urinarÄ, uretrÄ afecÈiuni ale sistemului nervos afecÈiuni ale nasului, gâtului Èi urechilor afecÈiuni imunologice, alergii afecÈiuni ale oaselor, muÈchilor sau articulaÈiilor afecÈiuni cu transmitere sexualÄ afecÈiuni ale pielii afecÈiuni Èi boli ale sângelui afecÈiuni digestive afecÈiuni endocrine afecÈiuni genitale sau ale sânilor boli infecÈioase afecÈiuni rare, genetice, sistemice afecÈiuni respiratorii afecÈiuni reumatice diabet, boli nutriÈie Èi metabolism afecÈiuni psihice tulburÄri ale sexualitÄÈii Èi reproducerii boli oncologice.
Obezitatea de gradul 1: tot ce trebuie sa stii despre aceasta
La persoanele cu tendinţe spre obezitate, se impune un regim alimentar moderat şi constant, menţinut atât în perioada Regim alimentar pentru obezitate morbida slăbire, cât şi ulterior. Se începe cu reducerea în trepte a necesarului de calorii, din pejtru se scad câte calorii zilnic, până se ajunge la un plafon constant de 1. Un regim sănătos al persoanelor supraponderale constă în renunţarea la Regim alimentar pentru obezitate morbida alimente cu mare aport energetic şi adoptarea unui regim hipocaloric, hipoglucidic, hipolipidic, hiposodat şi normoproteic. Noua dietă alimentară trebuie desfăşurată pe o perioadă prelungită, ajutând organismul să elimine, treptat, morblda şi toxinele, să reducă apetitul de a mânca mult şi să asigure o stare de sănătate normală, fără recidivare spre obezitate. Datorită volumului mare, salata de crudităţi dă senzaţia de saturare şi se Regim alimentar pentru obezitate morbida servi la începutul fiecărei mese. Zilnic se pot mânca ,5 kg fructe, împărţite în cinci părţi egale, consumate crude, în sucuri, compoturi, citronade şi ceaiuri de măceşe şi coji de mere, neîndulcite sau cu uşor adaos de zaharină. Efectele cele mai bune se obţin după obezitatd cură cu fructe amărui grepfrut roşubogate în antocianine.
Se ştie că vitamina C din lămâie ridică nivelul adrenalinei şi activează metabolismul ce va scoate din rezerve tot mai multe grăsimi. Poate fi luată o cafeluţă neîndulcită eventual cu zaharină. Pentru respectarea cu stricteţe a regimului alimentar se recomandă a fi cunoscute următoarele detalii:. Se cunosc şi reţete speciale, cu cure de durată, în care se consumă zilnic un anumit produs: mere 1 kgstruguri kgcireşe şi vişine, tomate ml sucţelină ml suc înainte de masăvarză crudă.
Obezitatea este o boala metabolica caracterizata de tesutul adipos excesiv. Spre deosebire de supraponderalitate, obezitatea implica un indice de masa corporala mai mare de In functie de indicele de masa corporala, obezitatea este impartita in alimenta categorii:. Obezitate de grad 3 denumita si obezitate morbida — indicele de masa corporala depaseste Indicele de masa corporala se poata calcula astfel: greutatea impartita la inaltimea la patrat. Pe DOC. RO poti calcula indicele de a,imentar corporala rapid aici.
Obezitatea prezinta o serie de obezitatw pentru sanatatea pacientului.
Este adevarat insa ca, cu cat gradul Regim alimentar pentru obezitate morbida obezitate este mai mare, cu atat riscurile devin si mai mari obdzitate obezitatea morbida este cea mai periculoasa. Obezitatea creste riscul de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, pietre Regim alimentar pentru obezitate morbida nivelul vezicii biliare si alte boli cronice. In timp, netratata, obezitatea de grad 1 poate evolua, transformandu-se in obezitate de grad 2 si apoi in obezitate morbida. Scopul tratamentului obezitatii Regim alimentar pentru obezitate morbida in reducerea greutatii, implicit a riscurilor asociate cu aceasta. Statistic vorbind, pe langa riscurile pentru sanatate pe care alimetar implica obezitatea de grad 1, aceasta scurteaza viata cu aproximativ 3 ani.
Asadar, imediat ce primesti diagnosticul de obezitate de grad 1, trebuie sa intelegi ca trebuie sa faci ceva pentru a ajunge la greutatea normala pentru varsta si inaltimea ta. La obezitate de grad 1 se recomanda tratamentul nechirurgical. Tratamentul chirurgical e indicat in cazuri rare, daca alte metode de slabire nu dau rezultate si pacientul are de-a face cu complicatii aliimentar ii pun sanatatea in pericol.
Activitatea fizica si regimul alimentar sunt singurele variante eficiente in combaterea obezitatii.
Regim alimentar pentru obezitate morbida prima faza, rolul dietei adoptate de pacientul obez este acela de Regim alimentar pentru obezitate morbida opri procesul de acumulare a kilogramelor. Apoi, dieta va avea rolul de a reduce oobezitate. In primul rand, trebuie sa restrictionezi aportul caloric consumat zilnic. O jumatate de kilogram este egala cu de calorii. Asta inseamna ca trebuie sa arzi de calorii pentru a scapa de o jumatate de kilogram. In general, un adult are nevoie de — de calorii pe zi, in functie de statura sa, dar si de activitatile desfasurate in timpul zilei.
Regim alimentar pentru obezitate morbida de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care Regim alimentar pentru obezitate morbida vei primi din partea noastrÄ. Ãn funcÈie de providerul tÄu de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval alimnetar pânÄ la 30 de minute. Login Ãnregistrare. Èine-mÄ minte. Recuperare parolÄ.
LogheazÄ-te cu facebook. LogheazÄ-te cu google. Follow us. Controlul greutÄÈii Obezitatea de gradul 1: tot ce trebuie sa stii despre mornida Obezitatea este o boala metabolica caracterizata de tesutul adipos excesiv. Autor: Dr. Descriere: Dr. Obezitatea de gradul 1: tot ce trebuie sa stii despre aceasta Obezitatea este o boala metabolica caracterizata de tesutul adipos excesiv.
Citeste si Totul despre obezitate. Pentru a comenta este nevoie de autentificare sau înregistrare. Comentarii 0. Trimite Comentariul a fost adÄugat în lista de aprobare. IntrÄ Ã®n cont.
DacÄ nu ai un cont în site înregistreazÄ-te aici. Personal Specialist. Abonare newsletter. Cod poÈtal. Studii gimnaziale Studii liceale Studii alimentarr liceale Studii superioare facultate Studii post universitare Studii doctorale. Suferi în prezent, sau ai suferit recent de vreo afecÈiune din domeniul alimentsr ale inimii Èi vaselor sangvine afecÈiuni ale ochilor afecÈiuni de rinichi, uretere, vezica urinarÄ, uretrÄ afecÈiuni ale sistemului nervos afecÈiuni ale nasului, gâtului Èi urechilor afecÈiuni imunologice, alergii afecÈiuni ale oaselor, muÈchilor sau articulaÈiilor afecÈiuni cu transmitere sexualÄ afecÈiuni ale pielii afecÈiuni Èi boli ale morbidw afecÈiuni digestive afecÈiuni obeezitate afecÈiuni genitale sau ale sânilor boli infecÈioase afecÈiuni rare, genetice, sistemice afecÈiuni respiratorii afecÈiuni reumatice diabet, boli nutriÈie Èi metabolism afecÈiuni psihice tulburÄri ale sexualitÄÈii Èi reproducerii boli oncologice.
VÄ mulÈumim! Accept termenii Èi condiÈiile. Abonarea a fost fÄcutÄ cu success. Consulta Regim alimentar pentru obezitate morbida specialist. Bine ati venit pe doc.
Cu ce va pot ajuta?
8/31/ · Tratament pentru obezitate morbidă Nu neglija kilogramele în plus, urmează un regim alimentar echilibrat, fă mișcare și cere ajutorul medicului pentru cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie să știi despre congelarea ovulelor Tot ce trebuie sa stii despre chisturile ovariene Tot ce trebuie să știi despre virusul SARS. – felurile de mancare vor fi cat mai variate pentru ca regimul sa fie suportat cat mai mult timp Cura de slabire se realizeaza cu un regim de calorii (75g proteine, g glucide, 35g lipide), apoi, treptat, se creste la – calorii. Obezitatea prezinta o serie de riscuri pentru sanatatea pacientului. Este adevarat insa ca, cu cat gradul de obezitate este mai mare, cu atat riscurile devin si mai mari – obezitatea morbida este cea mai periculoasa. Obezitatea creste riscul de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, pietre la nivelul vezicii biliare si alte boli cronice. Regim alimentar pentru diabetul de tip 2 Din Articole. In cazul pacientilor cu obezitate severa si morbida, care nu au reusit sa slabeasca prin urmarea unei diete stricte asociate cu activitati sportive, chirurgia obezitatii ramane singura metoda cu adevarat eficienta.
Obezitatea de grad 3, denumita si obezitate morbida, este o problema de sanatate grava, care apare in urma acumularii exagerate de kilograme in plus. Pacientii care sufera de obezitate morbida intampina dificultati la realizarea activitatilor banale precum mersul. Obezitatea morbida .
Regimul alimentar in obezitate I
Claudia Marin a absolvit in anul Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta si o Diploma de Masterat in Gastroneterologie in cadrul aceleasi facultati. Obezitatea de grad 3, denumita si obezitate morbida, este o problema de sanatate grava, care apare in urma acumularii exagerate de kilograme in plus. Pacientii care sufera de obezitate morbida intampina dificultati la realizarea activitatilor banale precum mersul. Obezitatea morbida apare la pacientii care au un indice de masa corporala mai mare de Iti poti calcula indicele de masa corporala aici. Acesta se face dupa urmatorul calcul: greutatea exprimata in kilograme se imparte la inaltimea exprimata in metri, la patrat. Calitatea vietii pacientilor care sufera de obezitate morbida este afectata, iar acesti pacienti sunt expusi unor riscuri precum Regim alimentar pentru obezitate morbida, hipertensiunea, refluxul gastroesofagian, pietrele la vezica biliara, afectiunile cardiace sau cancerul. Afectiunile Regim alimentar pentru obezitate morbida sunt frecvent asociate cu obezitatea morbida:. Diabetul de tip 2 — persoanele obeze devin rezistente la insulina, iar astfel creste riscul de diabet. Din aceasta cauza, persoanele obeze fac in general hipertensiune, care poate conduce la infarct sau poate dauna rinichilor. Osteoartrita — tot din cauza greutatii mari, articulatiile au de suferit.
Exemple: slabirepiele uscataapendicita. Obezitatea este o afectiune care rezulta din acumularea excesiva de grasime. Obezitatea devine morbida atunci cand afecteaza functionarea corecta a altor organe. De obicei duce la aparitia unor boli grave care pot duce chiar si la moarte. Obezitatea este catalogata ca fiind morbida atunci cand indicele de masa corporala depaseste Ca regula generala, obezitatea morbida este atunci cand greutatea corpului este cu de kilograme mai mult decat greutatea ideala.
Obezitatea morbida este o afectiune grava care trebuie tratata ca atare. Este o boala cronica, iar simptomele apar in in timp. Consumul caloric.
Cauzele obezitatii nu pot fi definate clar. Tranzitia unui individ de la o greutate normala la obezitate si apoi la obezitate morbida implica de cele mai multe ori un Regim alimentar pentru obezitate morbida caloric mult mai ridicat decat rata de ardere a acestor calorii. Exista insa numeroase motive pentru consumul ridicat de calorii, de la cele genetice, pana la metabolismul fiecarui individ, pana la mediul din care face parte si comportamentul sau zilnic. Factori genetici. Datele genetice ale fiecarui individ spun multe despre traiectoria sa in viata.
Printre numeroasele afectiuni pe ca o persoana le poate mosteni de la predecesorii sai se numara si obezitatea. De asemenea, stilul de viata adoptat de o familie este transmis mai departe. Creierul induce astfel tendintele acestui stil de viata si apetitului alimentar.
Factorii de mediu. Stilul de viata modern, alert, cu o alimentatie dezechilibrata, si factorii genetici care predispun la obezitate pot fi critici pentru o persoana. In acest caz, controlul greutatii este mult mai dificil. Alimentele de tip fast food si sedentarismul sunt factori care predispun la obezitate. Factori psihologici. Riscul de obezitate morbida este mai mare la persoanele care au probleme psihologice. Depresiaanxietarea, Regim alimentar pentru obezitate morbidatraumele si lipsa de incredere sunt factori care predispun la obezitate.
Afectiunile medicale. Bolile hormonaletiroidiene sau depresia sunt afectiuni care duc la obezitate morbida. Si problemele emotionale si bolile mentale pot cauza obezitate. Administrarea de steroizi si antidepresive pot duce de asemenea la acumularea de kilograme. Obezitatea morbida creste riscul de moarte prematura si scurteaza speranta de viata. Pe langa afectiunile fizice pe care le declanseaza, obezitatea morbida are efecte Regim alimentar pentru obezitate morbida asupra psihicului. Unele dintre cele mai dureroase efecte ale obezitatii sunt suferinta emotionala si excluderea din societate.
Societatea ii pune intr-o lumina negativa pe cei care au probleme cu greutatea. Multe persoane nu inteleg cauzele si efectele obezitatii, iar ideile preconcepute duc la discriminarea persoanelor obeze care sunt excluse din cercul de prieteni, colegi de scoala sau serviciu. Persoanele obeze se simt respinse, au sentimente puternice de Regim alimentar pentru obezitate morbida si rusine si trec prin perioade acute de depresie.
Cresterea in greutatefara a controla acest proces poate duce la o faza finala de obezitate. In acest stadiu, practic niciun Regim alimentar pentru obezitate morbida nu mai poate da rezultate. Efectele obezitatii, sociale, psihologice sau economice, sunt devastatoare pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune. De cele mai multe ori, obezitatea morbida duce si la alte afectiuni si complicatii. Impreuna, toate aceste afectiuni scad speranta de viata. Printre afectiunile medicale care rezulta din obezitatea morbida netratata se numara: Diabetul.
Persoanele obeze dezvolta o rezistenta la insulina, care regleaza nivelul de zahar din sange.
In timp, cantitatile mari de zahar din sange duc la complicatii severe. Afectiuni cardiace. Excesul de grasme din corp reduce capacitatea inimii de a functiona corect. Hipertensiunea, atacurile de cord si alte afectiuni cardiace sunt printre cele mai comune afectiuni cauzate de obezitatea morbida. Este o afectiune in care cartilajul care protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza. Oasele se freaca unele de altele, ducand la lezarea tesutului si Regim alimentar pentru obezitate morbida osului. Persoanele obeze dezvolta astfel dureri mari, in special in zona genunghilor, soldurilor si a coloanei vertebrale. Probleme respiratorii. Acumularile de grasime din zona mazilarului si a gatului cauzeaza obstructia intermitenta a circulatiei aerului.
Problemele de respiratie apar in special in timpul Regim alimentar pentru obezitate morbida, in somn.
Arsuri stomacale. Din cauza masei mari de grasime, acizii din stomac pot ajunge in esofag. In acest caz, apar arsurile si indigestiile. In cazuri severe, persoanele obeze pot dezvolta si cancer de esofag. Persoanele cu grave probleme de greutate sunt intr-o competitie permanenta cu emotiile lor. Repetatele esecuri ale dietelor, dezaprobarea familiei si prietenilor, remarcile rautacioase ale necunoscutilor de pe strada au un impact major asupra persoanelor care sufera de obezitate. De cele mai multe ori sunt discriminati la locul de munca, nu se simt confortabil in locurile publice sau in mijloacele de transport in comun.
Obezitatea duce de cele mai multe ori la schimbari hormonaleatat la barbati, cat si la femei. Astfel, Regim alimentar pentru obezitate morbida care sufera de obezitate morbida au probleme de fertilitate. Incontinenta urinara. Aceasta afectiune reprezinta pierdera involuntara de urina. In cazul persoanelor obeze, abdomenul mare si relaxarea muschilor pelvici, pot duce la slabirea valvei vezicii urinare. Programul traditional de scadere in greutate se bazeaza pe o combinatie de exercitii si dieta. Urmarea cu rigurozitate a unui astfel de program necesita si aprobarea si sprijinul din partea familiei si a prietenilor.
In cazul celor care sufera de obezitate morbida, operatiile chirugicale dau cel mai bun rezultat. In urma unei astfel de operatii, pacientul poate urma mult mai usor un regim alimentar si sportiv adecvat. Cei mai Regim alimentar pentru obezitate morbida chirurgi le recomanda celor care apeleaza la operatii sa se gandeasca bine la implicatii si consecinte.
Dupa o astfel de operatie, pacientul trebuie sa urmeze un regim alimentar drastic si sa isi schimbe modul de viata. De asemenea, dietele trebuie urmata sub supravegherea unui medic specialist. Este indicat ca persoanele care sufera de obezitate morbida sa se prezinta la un medic nutritionist. Acesta va alcatui un regim alimentar personalizat. Tot nutritionistul va recomanda si momentul de incepere a unui program de exercitii.
Miscarea si exercitiile fizice sunt alti factori care ajuta la scaderea in greutate. Programul de miscare poate incepe gradat, de la simple plimbari pe jos, in apropierea locuintei, pana la programe mai complexe. Alergarile usoare sau mersul pe bicicleta sunt exercitii utile Regim alimentar pentru obezitate morbida scaderea in greutate. Urmareste Acasa. Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.
Vezi toate articolele. Experti Sanatate. Expertul Acasa. Pune o intrebare. Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala. Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii. Timp liber. Dezvoltat de Machteamsoft.
Boli obezitate obezitate morbida grasime Obezitatea morbida, risc major pentru sanatate Obezitatea morbida, risc major pentru sanatate Obezitatea morbida este o afectiune grava, care pune in pericol sanatatea unui individ si scade speranta de viata. Diabetul, bolile de inima si respiratorii sau infertilitatea sunt afectiuni de care pot suferi persoanele cu obezitate morbida. Pe langa problemele medicale, obezii sufera si depresii.
Obezitatea morbida este o afectiune grava, care pune in pericol sanatatea unui individ si scade speranta de viata. Pe langa problemele medicale, obezii sufera si depresii puternice, cauzate Regim alimentar pentru obezitate morbida respingerea si discriminarea societatii. Articol scris de Mihaela Rotaru Vezi toate articolele. Articole din boli. Coronavirusul raspandit cu precadere de populatia activa, cu varsta de de ani.
Coronavirus Romania: Cifre in scadere – 2. Care este situatia la ATI. Vaccinul AstraZeneca, administrat persoanelor cu vasta cuprinsa intre 18 si 55 de ani. Cand se face rapelul. De ce este bine sa le consumi dupa ce le-ai inmuiat in apa.