PLAN DE INGRIJIRE LA UN PACIENT CARE SUFERA DE Nivel de instruire: studii medii Datele spitalizarii: data internarii: -data externarii: Diagnostic medical la internare: Obezitate Diagnostic medical la externare: Obezitate Pentru a putea concepe planul de nursing pentru ingrijirea bolnavului, am purtat discuţii cu acesta. Tipul android de obezitate este legat de forma „ca de mar” a corpului. Este tipul masculin în care umerii, braţele, gîtul, pieptul şi abdomenul superior sunt mărite de volum. La aceste persoane organele interne cele mai afectate sunt inimă, ficatul, rinichii şi plaminii. Acest proiect trateaza Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.. Fratele cel mare te iubeste, acest download . a) D ieta cu deficit de kcal faţă de ingestia anterioară, are ca efect o scădere ponderală de 0, kg pe săptămână, adică kg în 3 luni sau % din greutatea iniţială. Indicaţii: pacienţi cu supraponderabilitate şi cu alţi factori de risc cardiovascular, distribuţia abdominală a ţesutului adipos. In final a fost elaborat planul de ingrijire la un pacient cu obezitate respectand obiectivele generale ale proiectului.
Pe plan au fost evidentiate problemele de dependenta, obiectivele de ingrijire, interventiile autonome si delegate aplicate, precum si evaluarea interventiilor aplicate. Fisiere in arhiva (1): Ingrijirea Bolnavului cu.
Plan de ingrijire obezitate pe nevoi
Pacienta acuza insomnii, somn insuficient, cu treziri repetate. Obiectiv imediat: Aport alimentar zilnic de calorii, repartizat in 3 mese si 2 gustari. Simptomatologia s-a accentuat în urma Plan de ingrijire obezitate pe nevoi 24 h, bolnava prezentând varsaturi repetate si dureri, motiv pentru care se apeleaza la serviciul de urgenta. Ingrijrea Pacientilor cu Otita I. Nevoia de a respira. Diagnosticele potentiale Plan de ingrijire obezitate pe nevoi nursing includ obligatoriu factorii de risc prezenti. ARGUMENT Obezitatea este o stare patologică – din grupul bolilor de nutriție – sau fiziologică cu potențial patologic, care se referă la persoanele suprapoderale, greutatea corporală raportată la înălțime. Domeniul 2: Nutritia: Activitatile de ingerare, asimilare si utilizare a nutrientilor cu scopul mentinerii functiilor tisulare, repararii tesuturilor si producerii energiei. Sex: F, varsta: 45 ani. Cum credeti ca a fost afectata familia de boala dumneavoastra? Descarcă acum.
Al treilea se refera la integrarea educatiei pentru sanatate in obiectivele politicii social-sanitare a statului; educatia pentru sanatate trebuie sa fie strans legata de conditiile concrete ale societatii si sa fie compatibila cu statutul social-economic si cultural al acesteia, percum si cu progresele inregistrate in domeniul stiintelor medicale.
Plan de nursing – Exemplu Diagnostic de Nursing. – suplinesc în satisfacerea celorlalte nevoi pe care nu si le poate satisface autonom (la nevoie se aplică unguente de protecţie pe suprafeţele tegumentare în contact prelungit cu patul). De asemenea, activitatea asistenților medicali va beneficia de definirea clară a sarcinilor de lucru pe baza competenţelor specifice, de documentarea activităţilor asistentului medical, precum și de posibilitatea de a desfășura activitate de cercetare în domeniul îngrijirilor de sănătate. Acest referat descrie Practica – Plan de Ingrijire al Pacientei cu AVC. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.
Exemple de probleme de dependență pe baza celor 14 nevoi fundamentale Etiologia – cauza sau sursa de dificultate (E) Sursa de dificultate este un obstacol in satisfacerea uneia sau mai multor nevoi. Cauzele pot fi de natura fizica, psihica, intrinseca, extrinseca, de natura psiho-socio-culturala, lipsa cunoasterii. Definim drept problema de ingrijire orice situatie care ameninta sau ar putea ameninta starea de sanatate a pacientului, implicand o interventie de ingrijire din partea unui membru al echipei de ingrijire. Pe aceasta lista problemele de ingrijire sunt ierarhizate si numerotate, fiind utilizate atat in elaborarea planului de ingrijire, cat si in.
PROCESUL DE INGRIJIRE – NURSING
Scopul evaluarii il constituie aprecierea starii de sanatate sau de boala prezenta sau potentiala a persoanei ingrijite, identificarea reactiilor particulare ale individului fata de aceasta, precizarea si ierarhizarea nevoilor de ingrijire ale pacientului. Interventii prescrise. Exista diferite modele propuse pentru desfasurarea interviului, specifice atat fiecarei tari, cat si fiecarui serviciu medical, in functie de traditiile locale existente, de specificul serviciilor medicale oferite, de legislatia Plan de ingrijire obezitate pe nevoi sau de cerintele particulare ale angajatorului sau finantatorului serviciului. E: Durere. Informatiile relevante referitoare la aceste, impreuna cu alte aspecte prioritare legate de necesitatile de ingrijire ale pacientului pot fi consemnate insa de asistenta in caietul Plan de ingrijire obezitate pe nevoi rapoarte de serviciu, alaturi de planul de tratament medical al fiecarui pacient. A se recrea. Pe aceasta lista problemele de ingrijire sunt ierarhizate si numerotate, fiind utilizate atat in elaborarea planului de ingrijire, cat si in consemnarea notelor asupra evolutiei pacientului, folosite pentru evaluarea eficacitatii ingrijirii.
Două ț ț ț treimi din popula ia ț SUAconstă din supraponderali. Aceste modificari permit clinicienilor sa sesizeze omisiunile sau posibilitatea implementarii unor noi diagnostice de ingrijire. Clasa 5: Hidratarea: Ingestia si absorbtia fluidelor si electrolitilor.
Nevoia de a se misca si a avea o buna postura. P: Postura inadecvata. E: Durere,. S: Dificultate de schimbare a pozitiei. Pacientul sa nu prezinte complicatii ca: escare,. Pacientul nu prezinta complicatii. Nevoia 6. Nevoia de a dormi si a se odihni. P: Insomnie. E: Crize de angina pectorala, anxietate. S: Somn întrerupt, agitat, superficial,.
Pacientul sa beneficieze de somn corespunzator calitativ si cantitativ. Pacientul beneficiaza de un somn corespunzator. Nevoia 7. Nevoia de a fi curat, îngrijit,. P: Carente de igiena. E: Anxietate,. S: Dezinteres fata de masurile de igiena, nu se piaptana, degaja miros dezagreabil.
Pacientul sa aiba tegumente si mucoase curate, integre. Pacientul prezinta tegumente si mucoase curate, integre. Nevoia 8. Nevoia de a comunica. P: Comunicare ineficace la nivel senzorial si motor. E: Durere, tulburari circulatorii cerebrale. S: Tulburari de vedere, pareze, afazie, anxietate. Pacientul sa fie compensat senzorial.
Pacientul este compensat senzorial. Nevoi fundamentale.
Diagnosticul de nursing P. Intervenţii autonome ale asistentului medical. Intervenţii delegate ale asistentului medical. Restabilirea respiraţiei spontane, normale. Ad-strarea medicaţiei recomandată de medic, care să faciliteze respiraţia. Asigurarea unui regim dietetic corespunzător alimentar şi hidric şi supravegherea acestuia la nevoie. Ajutarea bolnavului să se odihnească corespunzător. EKG, r-grafii ş. Bolnavul să-şi recapete încrederea în efectuarea mişcărilor care îi asigură confortul necesar.
Pacientul să fie capabil să-şi menţină temperatura în limite normale. Ad-starea medicaţiei antitermice la indicaţia medicului.
Bolnavul să se îmbrace şi dezbrace singur. Cunoştinţe insuficiente privind boala de care suferă pacientul. Pacientul are apartenenţă religioasă şi acţionează conform propriilor credinţe şi obiceiuri. Pacientul să fie preocupat faţă de tot ce se întâmplă cu el şi în jurul lui. Pacientul prezintă. Cunoaşterea simptomatologiei si recunoaşterea bolii. Cunoaşterea tabloului de analize specific obezitatii. Cunoaşterea principiilor de tratament in obezitate. Învaţarea acordarii îngrijirilor igienice şi dietetice. Învaţarea acordării îngrijirilor terapeutice. Planificarea acţiunii de educaţie pentru sanatate la un pacient obez.
Învaţarea cîştigarii încrederii şi respectului pacientului. Colaborarea cu familia în vederea îmbunataţirii calitaţii vieţii pacientului. Preview document. Fisiere in arhiva 1 : Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate.
Descarcă Acest proiect. Altii au mai descarcat Proiect. Ingrijiri ale Pacientului cu Astm Bronsic In criza de astm bronsic: – uneori prezinta o stare prodromala, cu rinoree, stranut, tuse Ingrijirea Bolnavului 1. Clasificarea Stadiala in Cancer 1. Subiecte Rezolvate Oncologie 1.
Definiţie: Dezvoltarea unei populaţii celulare, a cărei creştere scapă de sub Nursing Pediatric Dezvoltarea armonioasă a copilului mic este foarte importantă deoarece aceasta este o perioadă de Documente similare Proiect. Ingrijrea Pacientilor cu Otita I. Procentul de grăsime corporală reprezintă cantitatea totală a grăsimii persoanei împar ită la greutatea acesteia reflectând grăsimea esen ială i cea ț ț ș de depozitare. Grăsimea ese ială ț este cea necesară pentru men inerea vie ii ț ț i a func iei reproductive. Acest procent este mai mare la femei decât la ș ț bărba i, datorită cererilor maternită ii. Doua tipuri diferite de raze X scanează corpul, una ț care detectează toate esuturile i cealaltă care nu detectează grăsimea.
Un ț ș computer va substrage doar frac ia de esut adipos. Se folosesc apoi una dintre formulele Brozek sau Siri pentru a calcula procentul de grăsime. Analiza prin impedan a bioelectrică. Rezisten a dintre conductori va permite măsurarea ț grăsimii corporale, deoarece rezisten a electricită ii variază între esutul ș ț ț adipos, muscular i scheletic. Dacă pacientul nu este motivat, reducerea greutăţii nu se va produce. De accea, pacientul trebuie încurajat să respecte noile reguli de viaţă şi mai ales pe cele alimentare pentru a putea obţine rezultatul scontat.
Se înţelege că prognosticul formulat după cunoscuta expresie populară „cu cât este mai lungă cureaua, cu atât mai scurtă viata”, este foarte reală. TratamentScăderea în greutate a unui obez începe prin stabilirea de la început a unei bune colaborări între medic şi pacient. Într-o primă etapă se va pune accentul pe îmbunătăţirea stării de sănătate şi nu pe obţinerea unei greutăţi corporale ideale Dieta reprezintă elementul de bază al tratamentului. Cura de slăbire propriu-zisă dietă şi schimbarea modului de viaţă , trebuie să dureze aproximativ 6 luni. Când dieta hipocalorica, schimbările în stilul de viaţă nu au dat rezultatele scontate şi sănătatea este în pericol se pot prescrie medicamente antiobezitate sau tratament chirurgical care se adresează numai cazurilor de obezitate severă sau morbidă, ale cărei complicaţii diminuează speranţa de viaţă.
Ele nu sunt recomandate de speciali ti datorită ratei ș de succes scăzute i a numeroaselor efecte secundare ș După realizarea intervenţiei chirurgicale cantităţile de lichide şi alimente solide ingerate sunt mici. În primele două săptămâni este permisă doar o dietă lichidă, după care se va trece la alimente solide sub formă de pireu. De asemenea, va fi evitat comsumul anumitor alimente: băuturile cu conţinut caloric crescut băuturile dulci şi laptele. Este absolut necesară o modificare, o adaptare a comportamentului alimentar. Vor fi învăţate noi „tehnici de a mânca”: alimentele vor fi mestecate bine şi înghiţite încet, în caz contrar vor apărea vomismente sau dureri abdominale.
Boala evolueaza progresiv pana la stadiul clinic manifest de diabet. Responsabilitatea primordială a asistentului medical constă în a acorda îngrijiri persoanelor care au nevoie în această privinţă.
El trebuie să creeze o ambianţă în cadrul căreia valorile, obiceiurile, religia şi credinţa individului să fie respectate. În activitatea sa asistenta medicală se poate confrunta cu surse de dificultate. Acestea sunt reprezentate de lipsa de forţă, voinţă sau cunoştinţe ale pacienţilor. Competenţa asistentei rezidă tocmai în cunoaşterea sursei de dificultate şi în adaptarea îngrijirilor acordate în această situaţie. Ea trebuie să fie o iniţiativă proprie a asistentei, nefiind determinată de recomandarea medicului. În urma procesului nursing, se tinde să se obţină ameliorarea dependenţei, iar ideal ar fi câştigarea independenţei pacientului.
Rolul profesional al asistentului medical îi oferă abilitatea de a comunica eficient cu pacientul şi cu familia acestuia, de a fi un bun educator, furnizor de îngrijire, manager al îngrijirilor dar şi mediator, găsind modul cel mai corespunzător de îngrijire de care pacientul are nevoie. Obiectivele de îngrijire -vor arăta clar şi precis care sunt rezultatele pe care pacientul, familia, colectivul şi asistenta medicală speră să le obţină, dar şi care sunt intervenţiile intreprinse de asistentă şi pacient pentru a atinge scopul dinainte fixat.
Rolul asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate Rolul autonom al asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate Fi a tehnică nr. Comunicarea se manifestă prin toate expresiile, verbale şi non-verbale, prin caracteristicile individului din punct de vedere comportamental şi sexual. ScopRolul nursei este acela de a ajuta pacientul în a se exprima cu scopul realizării unei comunicări adecvate TehnicăPentru a se obţine acest lucru, trebuie respectate câteva reguli, cum ar fi : -pacientul va fi respectat, indiferent de gradul de cultură sau de pregătire profesională; -vocabularul utilizat trebuie să fie pe înţelesul acestuia; -adresarea se face cu ” dumneavoastră”; -tonul utilizat este adecvat situaţiei; -nursa îşi va menţine echilibrul necesar; -toate tehnicile se aplică atunci când pacientul este cooperant; -mimica şi gesturile trebuie să completeze informaţia medicală.
IncidenteComunicarea este ineficientă în următoarele situaţii: -nursa îşi afirmă părerea contradictorie cu cea a pacientului; -nursa dă asigurări false, inducând în eroare pacientul; -când pacientul nu este lăsat să aibă păreri proprii, -nursa foloseşte o atitudine de aprobare sau dezaprobare excesivă faţă de cele relatate de bolnav; -când se folosesc stereotipurile şi nu se ţine cont că fiecare bolnav este o persoană aparte; -nursa schimbă subiectul conversaţiei, ceea ce reprezintă o impoliteţe, sau poate duce la inhibiţia bolnavului.
Fi a tehnică nr. ScopFavorizarea procesului de vindecare, consolidarea rezultatelor terapeutice obtinute deja şi prevenirea cronicizării unor imbolnăviri.
Stabilirea unei diete conforme cu situatia medicala a pacientului. In spital sau in conditii de repaos absolut, aportul caloric poate fi si mai redus, la , sau calorii si uneori se poate recurge chiar la postul absolut. Regimul va fi sarac in glucide, stiut fiind faptul ca factorul principal in consumarea obezitatii, il constituie dezechilibrul alimentar in sensul unui consum exagerat de glucide sub forma de dulciuri concentrate, fainoase, paine. Regim Rolul delegat al asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate Fi a tehnică nr. ScopEvaluarea funcţiei cardiovasculare. Elementele de apreciat sunt: ritmicitatea, frecvenţa, celeritatea şi amplitudinea.
Materiale necesareCeas cu secundar şi un creion roşu. Loc de elec ieț Pulsul poate fi măsurat la nivelul oricărei artere accesibile palpării şi care poate fi comprimată pe un plan osos: artera femurală, humerală, carotidă, temporală, superficială, pedioasă. TehnicăSe va asigura pacientului un repaus fizic şi psihic de minute, după care se va repera artera şi se vor fixa degetele palpatoare pe traiectul arterei, exercitând o presiune asupra peretelui arterial cu vârful degetelor.
Se vor număra pulsaţiile timp de 1 minut. Se va consemna valoarea obţinută printr-un punct pe foaia de temperatură, ţinând cont că fiecare linie orizontală a foii reprezintă patru pulsaţii. Unirea valorii prezente cu cea anterioară cu o linie va genera curba pulsului.
ScopEvaluarea funcţiei cardiovasculare forţa de contracţie a inimii, rezistenţa determinată de elesticitatea şi calibrul vaselor. Elementele de evaluat sunt: tensiune arterială sistolică maxima şi tensiune arterială diastolică minima. Materiale necesareAparat pentru măsurarea tensiunii arteriale cu manometru , stetoscop biauricular, tampon de vată, alcool, creion roşu.
Loc de elec ie ț Bratul pacientului, deasupra incheieturii cotului. TehnicăMetoda de determinare poate fi ascultatorie sau palpatorie. La indicaţia medicului, se pot face măsurători comparative la ambele braţe. ScopDeterminarea raportului de masa corporala. Apoi cu o banda metrica se masoara distanta de la sol pana la locul marcat. Se noteaza in foaia de temperatura si in carnetul propriu. Masurarea greutatii: Asistenta medicala va masura masa corporala zilnic dimineata a jeune. ScopRecoltare de sange in siguranţă pentru determinarea glicemiei. Materiale necesare:tavă medicală acoperită cu câmp steril, două seringi de 10 cm sterilizate, trei ace de puncţie venoasă cu mandren sterilizate, uscate şi verificate, alcool, tinctură de iod, tampoane de vată, garou de cauciuc, casoletă cu compuse sterile, leucoplast, muşama, pernă tare elastică pentru articulaţia cotului, recipienţi de recoltare, eprubete şi flacoane sterile, uscate, goale sau cu substanţe chimice, anticoagulante sau de altă natură în funcţie de felul analizei pentru care se face recoltare, numerotate cu creion, medii de cultură, tăviţă renală.
TehnicaRecoltarea se face prin înţepare la adult pulpa degetului sau lobul urechii, la copil faţa plantară a halucelui sau călcâi prin puncţie venoasă, puncţie arterială. Tehnica punctiei venoase:Etapa de executie Timpi de executie Pregătirea instrumentelor şi a materialelor necesare -se aleg materialele necesare şi se aşează pe tavă; se transportă tava cu materialele în apropierea bolnavului. Pregătirea fizică şi psihică a bolnavului -se anunţă bolnavul şi i se explică necesitatea tehnicii -se aşează bolnavul în poziţia necesară în funcţie de locul puncţiei ; -se dezbracă braţul ales astfel ca hainele să nu împiedice circulaţia de întoarcere; -se aşează sub braţul bolnavului perna elastică şi apoi muşamaua; -se solicită bolnavului să menţină braţul în poziţia necesară.
Stabilirea locului puncţiei:-se stabileşte braţul la care se face puncţia; -se examinează calitatea şi starea venelor de la plica cotului; -se stabileşte locul de executare a puncţiei. Îngrijirea bolnavului după tehnică -se aplica un tampon cu alcool pe locul punctiei pentru a opri hemoragia. Pentru pacientul obez, la indica ia medicului se recoltează sânge ț pentru:I.
Poten ial risc de ț lezare a tegumentelor Pacienta să fie curată, ăngrijită i ș să aibă tegumentele intergre i ș protejate -Planific un program de igiena in functie de activitatile pacientei; -Invat pacienta masuri de igiena personala; -Ajut pacienta sa sa isi faca baia totala sau partiala; -Pregatesc materialele pentru baie; -Pregatesc cada in care apa va avea temperatura de °C -Pregatesc salonul si materialele necesare pentru efectuarea toaletei pe regiuni; -Protejez pacienta cu un paravan pentru a beneficia de intimitatea necesara toaletei; -Ajut bolnava sa-si realizeze toaleta pe regiuni.
Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste educatie pentru sanatate drept arma cea mai eficace a sanatatii populationale, ceea ce impune „sa fie asigurata educatia pentru sanatate a populatiei si sa fie determinate castele sectoare in care aceasta sa participe la aplicarea tuturor programelor de sanatate publica, pentru a marca astfel raspunderea personala si colectiva a tuturor membrilor societatii in ocrotirea sanatatii umane”.
Sublinez importanta celor trei principii de baza ale educatie pentru sanatate. Primul este cel al prioritatii: cu cat interventia in „cariera sanatatii” este mai timpurie, cu atat educatia pentru sanatate va fi mai eficace. Al doilea principiu, al specificitatii si autoritatii, considera ca opinia celor cu autoritate legitima este mai credibila, mai cu seama daca acestia constituie un exemplu graitor de comportament sanogenic.
Al treilea se refera la integrarea educatiei pentru sanatate in obiectivele politicii social-sanitare a statului; educatia pentru sanatate trebuie sa fie strans legata de conditiile concrete ale societatii si sa fie compatibila cu statutul social-economic si cultural al acesteia, percum si cu progresele inregistrate in domeniul stiintelor medicale.
Asistent Medical Generalist: ÎNGRIJIREA PACIENTULUI CU OBEZITATE
To browse Academia. Skip to main content. By using our Plan de ingrijire obezitate pe nevoi, you agree to our collection of information through the use of cookies. To learn more, view our Privacy Policy. Log In Sign Up. Download Free DOC. Download Free PDF. Ingrijirea Dd cu Obezitate. Anca Patricia. Download PDF. A short summary of this paper.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document aprox. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea Plan de ingrijire obezitate pe nevoi trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte. Conditii de viata nrvoi munca:locuieste impreuna cu fiul casatorit ;int-o casa cu patru camera si dependinte, incalzire cu lemne, conditii relative igienice. Munceste in Plan de ingrijire obezitate pe nevoi si agricultura. Pacienta Dee Vin varsta de 74 ani care prezinta in cursul diminetii igrijire azi deficit motor total la nivelul hemicorpului stang se interneaza de urgent pentru investigatii si tratament de specialitate.
Plaja hipodensa situate occipito parietal dreapta cu topogafie pasagitata.
Sistem ventricular usor asimetric situate pe linia mediana. Nevoia fundamentala Manifestari de independenta Manifestari de dependenta Surse de dificultate Nota. A se misca si a avea o buna postura Decubit dorsal cu o perna subtire Dificultate de a se mobilize, de a merge. Alterarea centrilor nervosi 2. A dormi si a se odihni Timp liber, relaxare. Disconfort senzatie de neplacere fizica si psihica Hemiplegie, edem cerebral 2. A se imbraca si dezbraca Vesminte adecvate climatului. Dificultate de a imbraca si dezbraca Diminuarea motricitatii membrelor superioare: 2.
Asistenta medicala comunitara cuprinde ansamblul de activitati si servicii de sanatate organizate Pacientul A. Este de Importanţa teoretică şi practică a temei Principala problemă pe Introducere Principala problemă pe care o determină acidentul cerebral vascular AVCatât la Descarcă acum. Mod de petrecere a timpului liber:lecturarea unei carti, emisiuni TV I. Sistem ventricular usor asimetric situate pe linia mediana I. Analiza si interpretarea datelor I. Analiza satisfacerii nevoilor fundamentale Nevoia Plan de ingrijire obezitate pe nevoi Manifestari de independenta Manifestari de dependenta Surse de dificultate Nota A respire si a avea o buna circulatie Mucoasa respiratorie roz, umeda.
Ambele hemitorace prezinta aceeasi miscare de ridicare si coborare. Tegumente calde.
Mucoasa bucala roz. Disfagie Consum redus de lichide Dezechilibru neurologic: 2 A elimina Urini normocrome Miros specific Incontinenta urinara Afectiune neurologica 2 A se misca si a avea o buna postura Decubit dorsal cu o perna subtire Dificultate de a se mobilize, de a merge. Alterarea centrilor nervosi 2 A dormi si a se odihni Timp liber, relaxare. Disconfort senzatie de neplacere fizica si psihica Hemiplegie, edem cerebral 2 A se imbraca si dezbraca Vesminte adecvate climatului. Dificultate de a imbraca si dezbraca Diminuarea motricitatii membrelor superioare: 2 A mentine temperature corpului in limite Plan de ingrijire obezitate pe nevoi Stare afebrila ingrijirs. Preview document.
Descarcă Acest referat. Altii au mai descarcat Proiect.
Ingrijiri ale Pacientului cu Astm Bronsic In criza de astm bronsic: – uneori prezinta o stare prodromala, cu rinoree, stranut, tuse Ingrijirea Obezitat cu Accident Vascular Cerebral In cele ce urmeza prezint pe scurt aspectul morfologic al arterelor extra si intra Hernie Inghinala Cauzele cele mai frecvente ale hernilor sunt ridicarea in exces a unor greutati prea mari Rolul Nursingului Comunitar Asistenta medicala comunitara cuprinde ansamblul de activitati si servicii de sanatate organizate Plan de Ingrijire in Bronho-pneumonie Pacientul A. Ingrijirea Pacientului cu Accident Vascular Cerebral 1.
Documente similare Proiect.
Plan de nursing – Exemplu Diagnostic de Nursing. – suplinesc în satisfacerea celorlalte nevoi pe care nu si le poate satisface autonom (la nevoie se aplică unguente de protecţie pe suprafeţele tegumentare în contact prelungit cu patul). Acest referat descrie Practica – Plan de Ingrijire al Pacientei cu AVC. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte. De asemenea, activitatea asistenților medicali va beneficia de definirea clară a sarcinilor de lucru pe baza competenţelor specifice, de documentarea activităţilor asistentului medical, precum și de posibilitatea de a desfășura activitate de cercetare în domeniul îngrijirilor de sănătate.
In final a fost elaborat planul de ingrijire la un pacient cu obezitate respectand obiectivele generale ale proiectului. Pe plan au fost evidentiate problemele de dependenta, obiectivele de ingrijire, interventiile autonome si delegate aplicate, precum si evaluarea interventiilor aplicate. Fisiere in arhiva (1): Ingrijirea Bolnavului cu. Exemple de probleme de dependență pe baza celor 14 nevoi fundamentale Etiologia – cauza sau sursa de dificultate (E) Sursa de dificultate este un obstacol in satisfacerea uneia sau mai multor nevoi. Cauzele pot fi de natura fizica, psihica, intrinseca, extrinseca, de natura psiho-socio-culturala, lipsa cunoasterii.
PROCESUL DE INGRIJIRE – NURSING
Acest proiect trateaza Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document aprox. Iti Plan de ingrijire obezitate pe nevoi sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile ijgrijire iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Interviu 19 III. Nevoile fundamentale dupa V. Henderson 21 III. Rolul asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate 22 Rolul autonom al asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate 22 Fișa tehnică nr. Plan de îngrijire 28 IV. ANEXE Obezitatea este o stare patologică – din grupul bolilor de nutriție – sau fiziologică cu potențial patologic, care se referă Plan de ingrijire obezitate pe nevoi persoanele suprapoderale, greutatea corporală raportată la înălțime. După Gabriela Roman, obezitatea este o boală cronică cu etiopatogenie multifactorială și risc pbezitate crescut, ceea ce presupune un management clinic structurat, precoce și intensiv, cu strategii terapeutice eficiente adresate cât mai multor mecanisme fiziopatologice implicate. În țările dezvoltate incidența obezității este mai ridicată decât în țările mai puțin dezvoltate.
Acest proiect trateaza Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document aprox.
Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Interviu 19 III. Nevoile fundamentale dupa V. Henderson 21 III. Rolul asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate 22 Rolul autonom al asistentului medical în îngrijirea bolnavului cu obezitate 22 Fișa tehnică nr. Plan de îngrijire 28 IV.
ANEXE Obezitatea este o stare patologică – din grupul bolilor de nutriție – sau fiziologică cu potențial patologic, care Plan de ingrijire obezitate pe nevoi referă la persoanele suprapoderale, greutatea corporală raportată la înălțime. După Gabriela Roman, obezitatea este o boală cronică cu etiopatogenie multifactorială și risc global crescut, ceea ce presupune un management clinic structurat, precoce și intensiv, cu strategii terapeutice eficiente adresate cât mai multor mecanisme fiziopatologice implicate. În țările dezvoltate incidența obezității este mai ridicată decât în țările mai puțin dezvoltate.
În Statele Unite obezitatea este endemică. Profesia și modul de viață tradiție, obiceiuri, facilități joacă un rol important. Două treimi din populația SUAconstă din supraponderali.
O treime din populația SUA constă din obezi. În anulîn Marea Britanie certificate de deces menționau obezitatea ca fiind unul dintre factorii care au contribuit la deces. Potrivit Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Infecțioase, un român din patru este obez, iar fiecare al doilea român este supraponderal. Am ales acest subiect pentru sustinerea proiectul de absolvire datorita incidentei obezitatii in randul populatiei si, mai ales a cresterii morbiditatii acesteia, fenomen social ce Plan de ingrijire obezitate pe nevoi fi catalogat ca un flagel economico-social.
Scopul prezentului proiect este un prilej de a pune în practică cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu prin identificarea problemelor specifice de ingrijire la un pacient obez. Parcurgând etapele proiectului, coroborat cu practica din instituţiile sanitare, am ajuns la concluzia că fiecare pacient trebuie tratat ca un tot unitar, ca o entitate, mai precis ca o fiinţă umană care are 14 nevoi fundamentale, unele dintre ele satisfăcute, altele nesatisfăcute, iar îngrijirile îndreptate către el trebuie să fie personalizate, in cazul de fata, acestea fiind adresate ingrijirii unui pacient obez.
Problemele pe care le poate prezenta un bolnav cu obezitate şi de care trebuie să ţină seama asistentul medical la întocmirea planului de îngrijire sunt:. De asemenea, eşecurile repetate ale unor regimuri de slăbire accentuează imaginea negativă făcând şi mai dificilă aplicarea strategiilor de scădere ponderală. Acumularea de cunoştinţe despre anatomia si fiziologia organului afectat şi rolul lui în funcţionalitatea organismului uman.
Capacitatea elaborarii, aplicarii si respectarii planului de îngrijire a pacientului cu obezitate. Aplicarea procesului de îngrijire la pacienţi cu Plan de ingrijire obezitate pe nevoi s-a finalizat prin analiza unui caz pentru care s-a elaborat un interviu. Pe baza interviului realizat s-au evidenţiat problemele de dependenţă specifice la nivelul celor 14 nevoi fundamentale — conform principiului Virginiei Henderson. În final a fost elaborat planul de îngrijire la un pacient cu obezitate respectând obiectivele generale ale proiectului. Pe plan au fost evidenţiate problemele de dependenţă, obiectivele de îngrijire, intervenţiile autonome şi delegate aplicate, precum şi evaluarea intervenţiilor aplicate.
Istoric Sistemul TNM reprezintă expresia extensiei anatomice a bolii neoplazice şi se bazează Dezvoltarea armonioasă a copilului mic este foarte importantă deoarece aceasta este o perioadă de În fiecare an, în sezonul rece, ne confruntăm cu „pericolul” afecţiunilor respiratorii, Introducere Societatea omenească a evoluat în câteva mii de ani şi imaginea omului despre Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Descarcă acum. Cuprins I. Extras din document I. ARGUMENT Obezitatea este o stare patologică – din grupul bolilor Plan de ingrijire obezitate pe nevoi nutriție – sau fiziologică cu potențial patologic, care se referă la persoanele suprapoderale, greutatea corporală raportată la înălțime. Dezvoltarea obiectivelor proiectului au la bază următoarele competenţe profesionale: 1. Cunoaşterea simptomatologiei si recunoaşterea bolii.
Cunoaşterea tabloului de analize specific obezitatii.
Cunoaşterea principiilor de tratament in obezitate. Învaţarea acordarii îngrijirilor igienice şi dietetice. Învaţarea acordării îngrijirilor terapeutice. Planificarea acţiunii de educaţie pentru sanatate la un pacient obez. Învaţarea cîştigarii încrederii şi respectului pacientului. Colaborarea cu familia în vederea îmbunataţirii calitaţii vieţii pacientului.
Preview document. Fisiere in arhiva 1 : Ingrijirea Bolnavului cu Obezitate. Descarcă Acest proiect. Altii au mai descarcat Proiect. Ingrijiri ale Pacientului cu Astm Bronsic In criza de astm bronsic: – uneori prezinta o stare prodromala, cu rinoree, stranut, tuse Ingrijirea Bolnavului 1. Clasificarea Stadiala Plan de ingrijire obezitate pe nevoi Cancer 1.
Subiecte Rezolvate Oncologie 1. Definiţie: Dezvoltarea unei populaţii celulare, a cărei creştere scapă Plan de ingrijire obezitate pe nevoi sub Nursing Pediatric Dezvoltarea armonioasă a copilului mic este foarte importantă deoarece aceasta este o perioadă de Documente Plan de ingrijire obezitate pe nevoi Proiect. Ingrijrea Pacientilor cu Otita I. Ingrijirea Copilului Mic cu Bronhopneumonie În fiecare an, în sezonul rece, ne confruntăm cu „pericolul” afecţiunilor respiratorii, Ingrijirile Plan de ingrijire obezitate pe nevoi cu Entorse si Luxatii Istoric Aparatul locomotor serveşte mişcarea, iar mişcarea este forma primordială de